Zjajami_Baba Opublikowano 25 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2010 oscyluję wokół obsesji ty noża i śniadania dla loli szukam w płatkach owsianki słów o razembyciu na odległość wiem tylko że to już grudzień białe kurhany wigilię od zawsze kojarzyłam z tęsknotą nie dam się tym razem się nie dam musiałabym znowu w sobie się rozpaść na amen w pacierzu co boli na klęczkach przed panem
Magda_Tara Opublikowano 25 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2010 a już miałam znikać a żeś mi tak tu walnęła, jak pryzmą śniegu o parapet (z dziesiątego piętra, a mieszkam na drugim... ;) ażem się zatkła ściskam, Babo Zja! pięknie, boleśnie, o razemniebyciu :((
Zjajami_Baba Opublikowano 25 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki:) bardzo! świątecznie pozdrawiam!
Młody Zdobywca Opublikowano 25 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2010 Widzę, że kontynuujesz nurt dwuznaczności tytułów :) przyjemnie i świątecznie się czyta :)
Zjajami_Baba Opublikowano 25 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) bardzo mi miło, że zauważyłeś, kocham słowa za ich dwuznaczność pozdrawiam serdecznie! :)
Marek_Dziekan Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2010 Drażni mnie trochę codzieńmnienoś, razembyciu ale chyba rozumiem twoje intencje. Wiersz całkiem całkiem. Pozytywnie.
Biała Lokomotywa Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2010 Ciekawe - peelka takie same rozważania kieruje do dwóch "Panów", z których każdy "jest, ale go nie ma". Fajne porównanie Boga do partnera. Podoba mi się:)
Zjajami_Baba Opublikowano 26 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Twoje komentarze to prawdziwa rozkosz:) bardzo dziękuję:)
Zjajami_Baba Opublikowano 26 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. codzieńmnienoś miało brzmieć jak codzienność razembycie musi być razem:) dzięki z opinię:)
Zjajami_Baba Opublikowano 26 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. porównania w pierwowzorze nie było, kiedy przeklejam wiersz skądinąd, zawsze pojawia się nowy pomysł, który kusi:) dzięki! :)
Ela_Ale Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2010 Modlitwa "swoimi słowami" z pajdą czarnego chleba w zgrzytających zębach, ale na kolanach zarazem obustronnie - trochę w tę, trochę w tę. Cymesik, a ode mnie - uściski. E.
Dawid Rt Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2010 Babo, wiesz, że lubię twoje dwuznaczności. Ten wiersz dla mnie aż się prosi, by go podzielić na strofki. Fajne połączenie Pana i Pana, trochę kojarzy mi się perwersyjnie. Pozdrowienia ;)
Zjajami_Baba Opublikowano 26 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziekuję za to porównanie:) pozdrawiam (jeszcze) świątecznie!
Zjajami_Baba Opublikowano 26 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. lubisz? super! wiesz co, nie lubie podziału na strofki ale tu moge spróbować, choć nigdy tego nie robię w miejscu, gdzie te "słupki" istnieją jako pierwowzory, może się po prostu przyzwyczaiłam i moze pora zacząc to zmieniać, do przemyślenia zostawiam. a perwersja, owszem, dla mnie też ma ona tu miejsce - aczkolwiek jak zwykle zdarza mi się ona jakby mimochodem - nie planuję jej. dzięki i pozdrawiam!
Dawid Rt Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. lubisz? super! wiesz co, nie lubie podziału na strofki ale tu moge spróbować, choć nigdy tego nie robię w miejscu, gdzie te "słupki" istnieją jako pierwowzory, może się po prostu przyzwyczaiłam i moze pora zacząc to zmieniać, do przemyślenia zostawiam. a perwersja, owszem, dla mnie też ma ona tu miejsce - aczkolwiek jak zwykle zdarza mi się ona jakby mimochodem - nie planuję jej. dzięki i pozdrawiam! Nie zmieniaj jeśli tego nie czujesz, licz się z własną intuicją w pisaniu, czasem narzuca się jakieś "widzenie" tylko dlatego, że sami jesteśmy przyzwyczajenie do jakiegoś zwyczaju. Chociaż teraz bez ukrycia, podoba mnie się znaczniej ;)
Marek Konarski Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2010 No i nie ma się do czego przyczepić :) Dobre.
Zjajami_Baba Opublikowano 27 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. lubisz? super! wiesz co, nie lubie podziału na strofki ale tu moge spróbować, choć nigdy tego nie robię w miejscu, gdzie te "słupki" istnieją jako pierwowzory, może się po prostu przyzwyczaiłam i moze pora zacząc to zmieniać, do przemyślenia zostawiam. a perwersja, owszem, dla mnie też ma ona tu miejsce - aczkolwiek jak zwykle zdarza mi się ona jakby mimochodem - nie planuję jej. dzięki i pozdrawiam! Nie zmieniaj jeśli tego nie czujesz, licz się z własną intuicją w pisaniu, czasem narzuca się jakieś "widzenie" tylko dlatego, że sami jesteśmy przyzwyczajenie do jakiegoś zwyczaju. Chociaż teraz bez ukrycia, podoba mnie się znaczniej ;) a właśnie, ja przyzwyczajona jestem, jak widziałeś:), do słupków, bardzo się cieszę z Twojego nawiedzenia mnie:D pozdrawiam serdecznie!
Zjajami_Baba Opublikowano 27 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie ma? poprawiałam go ze trzy razy:) dzięki! pzdr:)
Nata_Kruk Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2010 Fajny tytuł, ale po czytaniu przekonuję się, że jest bardzo..! Do wiersza w zasadzie... nic nie mam, pozostaje dopisać... podoba mi się takie obrazowanie. Pozdrawiam... :)..w sobie się rozpaść.. nie lepiej..rozpaść się w sobie..? Wiersz Twój.! Pozdrawiam serdecznie... :)
cezary_dacyszyn Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2010 roz terki , a pot em ... samara dość :-))
Rekomendowane odpowiedzi