Tomasz_Biela Opublikowano 29 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Października 2010 alfonsa duszę romantyka cygana zboczeńca biedaka bogacza żyda adwokata Niemca i Polaka księdza i kata ułomnego i niezłomnego mam dusz wiele które duszę w sobie na śmierć i życie i śmierć i wycie zapętlam się wpadam w sidła nic nie czuję jak kołtun brudu i gałęzi podczas kiedy wyrok odsiaduję tutaj teraz i tam kiedyś co oko zmrużę w innej się duszy duszę co wezmę oddech zapadam w śpiączkę księżyc się zbliża otoczony gwiazdami ocean to jest wywrócony do góry dnem wycieków tu ropy ile mieścimy głupoty cóż to innego jak nie śmietnisko odpadów z łbów naszych słońce zaiskrzyło i wszystko płonie zaczynam szukać pomiędzy nowymi zgliszczami dnia mam dusz wiele które duszę podejdź niech je w tobie wzruszę
Magda_Tara Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2010 kapitalny wiersz ale dla mnie bez drugiej, a przynajmniej bez ekologii - jak słyszę rozlana ropa, widzę plamy na oceanie ;)wycieków tu ropy ile mieścimy głupoty cóż to innego jak nie śmietnisko odpadów z łbów naszych to wiersz o sobie, te odpady burzą mi obraz ja tak, ale to Twój wiersz oczywiście. zaleciało Tuwimem do pary z Wyspiańskim - strasznie mi się podoba. :)))))))
Tomasz_Biela Opublikowano 29 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. póki co zostawiam jak jest / może za jakiś czas się rozmyślę / tak czy inaczej dzięki za wizytę / t
Zjajami_Baba Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2010 nie duś rozdaj daj Rozie:) nie lubię ropy w wierszach bo wizualizuję co czytam i zakłóca mi cały odbiór ale mi przykro ale mam takowo i co poradzę oczyśćże ranę albo Rozie daj do wylizania :P
krzysztof marek Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 mam dusz wiele sedno. pozdrawiam Tomaszu.
Marek_Dziekan Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2010 Zganienie ludzkiej głupoty. Niestety nie podejmę się oceniać chociażby dlatego, że nie znam sztuki "Monsieur Alfons", zaniedbałem tą część swojej edukacji, a myślę, że o tę sztukę tutaj chodzi. Wiem jak złą sławę uczyniła w Polsce temu imieniu stąd pojmuję przesłanie. Chociaż z drugiej strony Gombrowicz nie nadepnął ci na ucho?
Tomasz_Biela Opublikowano 31 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za radę oczyszczam się cały czas / ;) t
Tomasz_Biela Opublikowano 31 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za obecność / t
Tomasz_Biela Opublikowano 31 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wielu mi nadepnęło ale akurat Gombrowicz nie miał po co ;) / a jeśli chodzi o zganienie ludzkiej głupoty to przeważnie to jest mottem moich wierszy / dzięki za wgląd / t
Sylwester_Lasota Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2010 myślę, że jeszcze do dopracowania, chociaż miejscami bardzo fajny, bo jest tu żart połączony z jakąś głęboką refleksją. I to mi się podoba. do poczytania.
Rekomendowane odpowiedzi