Anna_Para Opublikowano 18 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2010 zanim się pokłócimy kto mocniej kocha powiedz mi dobranoc miodnie ucałuj troski i tę zmarszczkę na czole co za błędy podaj białą laskę na ślepą miłość żeby nie wpadła pod koła fortuny zakręconej na palcu zjedz rodzynki do wina gorzkie migdały w sam raz na noc zamszową od linii papilarnych cichym szeptem w szyję powiedz mi dobranoc
krzysztof marek Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2010 ładnie Aniu oj ładnie... :) pierwsze dwa wersy "ustawiają" dalszą treść, a w takim temacie jest pole do wszelakich rozważań. niemniej Twoje szczególne, takie bardzo nieodhumanizowane. podoba mi się. hm. odchudziłbym o ostatni wers (tak sobie myślę że nie ma co tak do końca ukierunkować dalszego ciągu, niech czytelnik sam kierunkuje). poza tym zrezygnowałbym z - w kolejności w 3 strofce: "białą", "gdzieś", "jednej ręki", i zamieniłbym "zakręconej na palcu" na "owiniętej na palcach"/ ale oczywiście to moje tylko spostrzeżenia takie tam ;) pozdrawiam i miłego dnia życzę Aniu.
wanesa_ciska Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2010 mhm podoba mi sie wszystko i i slodkie szepty i i ślepa miłość co bez laski nie da rady i migdały co mniej gorzkie i fortuny koło co na palcach ...tylko takich kłótni zakręconym kochankom by do ucha szeptali ..TY to jesteś ...heheh Śliczności ...
Biała Lokomotywa Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2010 Chyba się roztopiłam:) I co ja teraz zrobię z takim stanem? Wiersz do zanurzenia w poduszkę, Aniu - bardzo ładnie. Może zamiast usuwać "białą" jak mówi Krzysztof, wywalić "ślepą"? Tak sobie kombinuję - tylko sobie:) Pozdrawiam miło:)
Anna_Para Opublikowano 19 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Października 2010 Krzyś, Niezawodny! dzięki, dzięki. Część sugestii wykorzystałam, dzięki. Cieplutko, Para:)
Anna_Para Opublikowano 19 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Października 2010 Wanesko: Bardzo mi miło, za "śliczności" proszę bardzo - buziak słodki, Dzięki! Para:)
Anna_Para Opublikowano 19 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Października 2010 Biała: Dzięki piękne. Zostawiłam, Lokomotywko, i białą i ślepą, bo to razem - ślepa miłość - to ma białą laskę. Dzięki śliczne! Wpadaj, czytaj, doradzaj. Po to mamy warsztat. Cieplutko, Para;)
eliza2 Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zaczytałam się...ech..pozazdrościć peelce :):)
Anna_Para Opublikowano 19 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Października 2010 Sama jej zazdroszczę, Elizo. Dzięki za komentarz. Miło, że u mnie bywasz;) Cieplutko, Para:)
Magda_Tara Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2010 Pokłócić się o to, toż to rozkosz! pięknie Paro, jak pięknie! :)))))))))
Anna_Para Opublikowano 19 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Października 2010 Taro: Dzięki serdeczne. Pozdrawiam cieplutko, Para:)
gamini1 Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2010 Na pewno nie masz łaskotek. Szeptanie w szyję łaskocze. Miły wierszyk. Pozdrrrr...
Anna_Para Opublikowano 19 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Października 2010 Gamini, nie zastanawiałam się, czy kobieta z tego wiersza ma łaskotki. Myślę, że wszystkie mamy. Wyobrażam sobie, że to jest bardzo przyjemne. Dzięki, że zajrzałaś (-eś?). Cieplutko, Para:)
Leokadia_Koryncka Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2010 Aniu; kolejne "cudko"! W ten sposób mogę się kłócić do sądnego dnia:) Serdecznie, Leo.
dawniejbezet Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. X. - kobieta gdy się rozczula, to nie ma siły, czasem naprawdę trudno ją powstrzymać. A sama Ann wiesz, że przesada przestaje smakować już w pół, w trzy czwarte przegadanego. Skoro biała laska, wiadomo, że ślepa. Ucałuj ma w sobie i miodnie, i pochodnie. I ta organoleptyczność - przez lupę, lunetę (wzory na paluszkach!). Pozwoliłem sobie pobroić troszkę (na usprawiedliwienie mam tylko kilka niedospanych nocy - przez nadmiar, zalew, podtopienie nawet - a to tylko sąsiadowi z góry pękła rura...) Pozdrawiam
Anna_Para Opublikowano 20 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Października 2010 Dawniej: Pięknie mi to poczyściłeś. A moją "zmysłowość" diabli wzięli;( I dobrze, niech mają. Serdecznie i cieplutko, Para:)
Anna_Para Opublikowano 20 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Października 2010 Leo: Miło mi, że się nie kłócimy. Cieplutko witam Cię w każdym moim wierszu. Dzięki, że "cudko". Pozdrawiam, Para:)
Gryf Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Aniu, a ja powiem dobry wieczór... Ślepa miłość może i jest naiwna, Może zbyt wiele nie widzi. Lecz kiedy oddaje się cała, Bieli na lasce nie potrzebuje, Na kole fortuny uczucie lokuje. Serdeczne pozdrowionka, G.
anna_rebajn Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Fajnie tworzysz klimat w swoich wierszach. Są serdecznie ciepłe. Niezwykle kobiece. Czytam cię z przyjemnością. a
Anna_Para Opublikowano 21 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Października 2010 Anno Rebajn: Masz u mnie kartę stałej Czytelniczki! Bonusy specjalnie ciepłego uśmiechu! Wdzięczna Para:)
Rekomendowane odpowiedzi