anna_rebajn Opublikowano 1 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Października 2010 kiedy zamykałaś oczy tuliłam do siebie twój strach przed nieznanym szeptając do ucha to wiatr córeczko tak tańczy wśród liści tam skrzypi podłoga z tęsknoty za nami noc się po to zaczyna by sen twój przywołać złotem gwiazdy płoną tam gdzie księżyc milczy pamiętasz mówiłam niebo deszczem nie płacze choć tak to wygląda ot po prostu się śmieje inaczej tak jak liści szemraniem uśmiecha się brzoza gdy sen nie nadchodził nad główką - motyla składałam ci z dłoni gdy burza niszczyła nam wiśnie w ogrodzie on tańczył na ścianie nad wazonem piwonii
Marek Konarski Opublikowano 1 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2010 Im bliżej końca, tym lepiej :)
anna_rebajn Opublikowano 1 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Taki był zamysł, żeby początek był bardziej pastelowy, a koniec wyrazisty i obrazowy.
Marek Konarski Opublikowano 1 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Taki był zamysł, żeby początek był bardziej pastelowy, a koniec wyrazisty i obrazowy. Nie można przesadzać na początku z pastelowością (bezbarwnością), bo bardziej niecierpliwy czytelnik, nie dotrwa do końca :)
anna_rebajn Opublikowano 1 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Października 2010 :-) To nie był zamysł autora, żeby nie wytrwał. Jeszcze nad tym pomyślę. a
krzysztof marek Opublikowano 1 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2010 podoba mi się niesamowicie klimat i budowa wiersza. szczególnie:niebo deszczem nie płacze choć tak to wygląda ot po prostu się śmieje inaczej tak jak liści szemraniem uśmiecha się brzoza pozdrawiam Aniu.
Marek_Dziekan Opublikowano 1 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2010 Do takich utworów podchodzę bardzo emocjonalnie, bo to wiersz o każdym z nas, wszyscy byliśmy dziećmi. dlatego tak trudno w pełni obiektywnie jest mi oceniać jakość takich utworów od strony technicznej. Wiem tylko , że bardzo mi się podoba.
anna_rebajn Opublikowano 1 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mi też ten wers najbardziej się podoba :-)). Pozdrawiam. a
anna_rebajn Opublikowano 1 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Marku, myślę, że jeśli wiersz budzi emocje - to już połowa sukcesu, bo właśnie o emocje chodzi. One są komentarzem. ;-) a.
Adrian xxx Opublikowano 1 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2010 Ma bardzo miły klimacik; wyraziście przekazuje emocje, super. = )
Pan_Biały Opublikowano 1 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2010 bardzo dobry wiersz pozdrawiam r
Anna_Para Opublikowano 2 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2010 Doskonały tekst od początku do końca. Zmieniłabym formę "szeptając" na "szepcząc" i z czwartego wersu zabrałabym "tak". Cieplutko, Para:)
Janusz_Ork Opublikowano 3 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2010 Aniu, bardzo dobry wiersz. To jest ten rodzaj poezji, między innymi, który lubię. Zabrałem do prywatnego foldera z ulubionymi. Pozdrawiam i życzę więcej takich udanych. J.
Anna_Myszkin Opublikowano 4 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2010 Spisałaś się świetnie, Anno, jako tłumacz i "wytłumiacz" świata na potrzeby dziecka. Pozdrawiam :)
Boskie Kalosze Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Serce rośnie patrząc, jak się zamieniasz we wspaniałą Poetkę. Choć od razu to mówiłem, pamiętasz? :-) Jedynie czego powinnaś się pozbyć, to "ci" które nieco odstaje poetycko (jeśli już, lepsze byłoby "nad twoją główką" choć sama główka doskonale wyraża o czyją chodzi). Podobnie "on" - absolutnie niepotrzebny, czy "nam" które może nie aż tak, za to bez "nam" przekaz nabiera przestrzeni, wychodzi poza wiersz. Oczywiście to tylko drobne sugestie bo sam wiersz dogłębnie piękny. Pozdrawiam.
anna_rebajn Opublikowano 6 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Serce rośnie patrząc, jak się zamieniasz we wspaniałą Poetkę. Choć od razu to mówiłem, pamiętasz? :-) Jedynie czego powinnaś się pozbyć, to "ci" które nieco odstaje poetycko (jeśli już, lepsze byłoby "nad twoją główką" choć sama główka doskonale wyraża o czyją chodzi). Podobnie "on" - absolutnie niepotrzebny, czy "nam" które może nie aż tak, za to bez "nam" przekaz nabiera przestrzeni, wychodzi poza wiersz. Oczywiście to tylko drobne sugestie bo sam wiersz dogłębnie piękny. Pozdrawiam. Wciąż się uczę. Na razie popełniam dobre wiersze jak drobne przestępstwa (czasami :-), więc daleko mi do poetki nawet przez małe... Ale zawsze z uwagą czytam komentarze, bo rzeczywiście, jeśli zrobiłam jakieś postepy, to m.in. dzięki nim, a więc i dzięki Tobie. Niemniej pamiętam dobrze to co kiedyś pisałeś. Takie rzeczy dają motywację :-)). Ale teraz wiem, że wiersz jest dobry wtedy gdy sięgam do niego po roku - dwóch od napisania i wciąż mi się podoba. Aaaaa ... i dziękuję za Komentarz. A
Boskie Kalosze Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pociesz się, że zam to samo :-) [quote] Niemniej pamiętam dobrze to co kiedyś pisałeś. Takie rzeczy dają motywację :-)). Przedwczoraj Jerzy umieścił parę moich wierszy na swojej przepięknej stronie z poezją, aż mi trochę nieswojo: www.poezja.exe.pl/marek-sztarbowski.html Zajrzyj w wolnej chwili, ale nie tylko do mnie. Jest tam również "nasza" Jasna i Justyna Bargielska, a także wiele innych wspaniałych poetek i poetów. Czas... na Ciebie. Tylko cii... wiem, co mówię :-)
anna_rebajn Opublikowano 6 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pociesz się, że zam to samo :-) [quote] Niemniej pamiętam dobrze to co kiedyś pisałeś. Takie rzeczy dają motywację :-)). Przedwczoraj Jerzy umieścił parę moich wierszy na swojej przepięknej stronie z poezją, aż mi trochę nieswojo: www.poezja.exe.pl/marek-sztarbowski.html Zajrzyj w wolnej chwili, ale nie tylko do mnie. Jest tam również "nasza" Jasna i Justyna Bargielska, a także wiele innych wspaniałych poetek i poetów. Czas... na Ciebie. Tylko cii... wiem, co mówię :-) Zajrzę z ciekawością :-)). Pozdrawiam .a
anna_rebajn Opublikowano 6 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pomyślę Aniu nad uwagami i dziękuję że rzuciłaś okiem :-)). a
anna_rebajn Opublikowano 6 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Fajnie być w czyichś ulubionych, więc tym bardziej mi miło Januszu. Doceniam :-). a
Rekomendowane odpowiedzi