Ela_Ale Opublikowano 29 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2010 upiory budzą rewolucje naprawiane białą ciszą pośpiesznie leją zimną wodę na obolałe pęcherze historii włosy wirują wokół głów niepokoje kręcą piruety żaden kaftan nie utrzyma duszy zbyt wolnej dla siebie a bolesnej spokojne twarze rozdrapują wzrok rozbiegany wibracją pokój jest zbyt małym teatrem dla emocji
Biała Lokomotywa Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 Elu, przeczytałam kilka razy, słowo „pokój” występuje w dwóch znaczeniach, a ludzkość nie raz sparzyła się na histerii, czasem wymykającej się spod kontroli. Ostatni wers mówi wiele. Ciekawe przedstawienie tematu. Mam nadzieję, że dobrze odczytałam przesłanie. Pozdrawiam:)
krzysztof marek Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. upiory budzą rewolucje a rewolucje z kolei zjadają swoje dzieci. ot co... fajnie zakończyłaś. zgadzam się z tym wierszem. pozbyłbym się trzech wyrazów: "białej" (2 wers 1 strofki), "obolałe" (2 wers 2 strofki) i "historii" (też 2 wers 2 strofki). pozdrawiam Elu.
Ela_Ale Opublikowano 30 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jeśli tak je chciałaś odczytać, to dobrze odczytałaś. To tylko dobrze, że wierszyk przyniósł więcej skojarzeń. Mój pokój, to sala szpitalna. I walka człowieka z nieszczęściem. Pozdrowienia. E.
Ela_Ale Opublikowano 30 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. upiory budzą rewolucje a rewolucje z kolei zjadają swoje dzieci. ot co... fajnie zakończyłaś. zgadzam się z tym wierszem. pozbyłbym się trzech wyrazów: "białej" (2 wers 1 strofki), "obolałe" (2 wers 2 strofki) i "historii" (też 2 wers 2 strofki). pozdrawiam Elu. Nie, nie wyrzucę "białej". To kolor choroby. "Obolałe" to też choroba. A ta też bardzo boli. Człowiek tak obolały ma te swoje historie, często nieświadomie ułożone i nie zna leków. Inni są tylko obserwatorami, często pełni rutyny wyłącznie. Nie umiemy się rozumieć nawzajem. Uścisk. E.
Pan_Biały Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 dobra puenta to za mało, by wiersz był zadowalający ale przeczytałem z uwagą pozdrawiam r
Zjajami_Baba Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 "pokój jest zbyt małym teatrem dla emocji" bardzo dobre:) podoba mi się, dzięki:)
cezary_dacyszyn Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2010 bardzo dobry finał - to , co przed nim to DOBRY wstęp , niemniej uważam , że można go jeszcze porazić większą siłą przebicia :-)
Rekomendowane odpowiedzi