Judyt Opublikowano 10 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Września 2010 mieszkała kuna przy śluzie rzecznej witała gości tuż przy Jabłecznej z kajaków czasem też wysiadali by płynąć dalej tak jak po fali i bystro oczy swe wpatrywała przed burzą pokarm wygrzebywała gdzie potem w schron- tam zmykała co dzień się rano pielęgnowała czysta chodziła w wodzie kąpała raz pewien kot nią się zachwycił i podobny rytm życia pochwycił na płocie siadł łapą ścierając brudy i z pyszczka nią zagarniając ogonkiem machał zadowolony oznajmił czule we wszystkie strony: dbając o siebie dzieci kochane systematyczność- to jest zadanie!
Fly Elika Opublikowano 10 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2010 Fajny, sympatyczny wierszyk, i dobra puenta- bo systematyczność to coś takiego co bywa najtrudniejsze, ale właśnie wtedy jest najlepiej wysilić się, zdobyć i zacząć od choćby tej małej systematyczności, a potem łatwiej już do tej codziennej, bez której nie da się inaczej, choćby nie wiadomo jak brakowało sił. Nie zdobędzie się ich inaczej. Pozdrawiam serdecznie i ciepło
Leokadia_Koryncka Opublikowano 11 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2010 Judyś; już chwaliłam, szczególnie za morał, a on przecież z bajki, zatem całość niezmiennie... serdecznie, Leo.
Marek_Dziekan Opublikowano 11 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2010 Jakoś kojarzy mi się ten utwór z ,,Kaczką Dziwaczką" Jana Brzechwy.
Judyt Opublikowano 24 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję serdecznie Fly odpisuję gdy mogę J. z wzajemnością wielką
Judyt Opublikowano 24 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak próbuję i dziękuję cieplutko J. wzajemnie(:
Judyt Opublikowano 24 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hmm a to ciekawe Marku co prawda czytałam ale w dzieciństwie nie brałam za przykład, niemniej miłe bardzo słowo. J. serdecznie dziękuję za wizytę
Rekomendowane odpowiedzi