Młody Zdobywca Opublikowano 5 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2010 Pamiętam te łódzkie aleje o śliskich zakrętach gdzie za dłońmi miękkimi jak atłas wiodłem odyseje w pływających światłach zamiast mgły syczał pył z flakoników a gdy lepka czerwień brudziła kołnierzyki tańczyły w rytm muzyki truskawkowe słowa do granic nadmuchane brzęczące w naszych głowach jak gorzkie szkło tak często próbowane a o świcie za progiem łzy znów łowiłem poduszką i wpatrzony w ulubione zdjęcie swego anioła wkładałem przed Bogiem cierniową koronę na szczyt zimnego czoła
Eunicee Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2010 Myślę, że lepiej byłoby temu wierszu na biało, ale nie jest źle i w tej formie:) pozdrawiam
krzysztof marek Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2010 lubię taki styl pisania: opowiadający z dygresjami, plus obrazy. na tak utwór. pozdrawiam.
Janusz_Ork Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2010 Wiersz dużo lepszy od Twojego poprzedniego. Nie wiem jak długo już piszesz wiersze, ale jak na debiut na orgu jest dobrze. Pisz dalej i nie bierz wszystkich krytyk zbyt do serca. Szukaj siebie i swojej drogi. Wybacz ten troche poufalny ton, ale moje komentarze piszę szczerze. Pozdrawiam. J.
Wilcza Jagoda Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2010 podoba mi się wlaśnie dlatego, że są rymy, dzięki nim wiersz płynie.. pozdrawiam ciepło
Młody Zdobywca Opublikowano 6 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2010 Dzięki za przeczytanie i opinie :) pozdrawiam
Anna_Para Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2010 Młody Zdobywco: Pięknie. Trzeba jednak powarsztatować. Piszę nie dlatego, że mi się nie podoba, wręcz przeciwnie. Pięknie malujesz obrazy. Niektóre wersy są po prostu za długie, choć do regularności zupełnej - niekoniecznie nakłaniam :)Pamiętam łódzkie aleje o śliskich zakrętach gdzie za dłońmi jak atłas wiodłem odyseje w pływających światłach zamiast mgły syczał pył z flakoników lepka czerwień brudziła kołnierzyki tańczyły w rytm muzyki truskawkowe słowa do granic nadmuchane brzęczące w naszych głowach jak gorzkie szkło tak często próbowane a o świcie za progiem łzy łowiłem poduszką i wpatrzony w ulubione zdjęcie swego anioła wkładałem przed Bogiem cierniową koronę na szczyt zimnego czoła Oczywiście - to Twój wiersz. Pozdrawiam cieplutko, Para:) Ps. Ale można by zrobić coś takiego:łódzkie aleje o śliskich zakrętach dłońmi jak atłas wiodłem odyseje w pływających światłach zamiast mgły syczał pył z flakoników lepka czerwień brudziła kołnierze tańczą w rytm truskawkowe muzyki do granic nadmuchane słowa brzęczące w naszych głowach jak gorzkie szkło tak często próbowane a o świcie za progiem łzy łowiłem poduszką wpatrzony w ulubione zdjęcie swego anioła wkładałem przed Bogiem cierniową koronę na szczyt zimnego czoła To zrobiłam tak bardziej dla siebie. Nie wstydzę się liryki rymowanych, tradycyjnych wierszy;)
Młody Zdobywca Opublikowano 6 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Aniu! Bardzo się cieszę że znalazłaś czas na przeczytanie i udzielenie cennych wskazówek :) masz rację, na pewno można tu jeszcze trochę pokombinować ale najczęściej to i tak pierwsza myśl bywa najlepsza :) Co do liryki rymowanej, ja też bardzo ją sobie cenię ale czasem bardzo trudno nad nią zapanować bo przez rymy wiersz szybko może stać się po prostu banalną rymowanką :) będę próbował dalej iść w tym kietunku, pozdrawiam serdecznie
Anna_Myszkin Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2010 Bardzo zachęcający początek Twojej przygody tutaj. Wiersz podoba mi się, bo i rymy lubię, i Łódź mi bliska. Udanych następnych. Pozdrawiam :)
Młody Zdobywca Opublikowano 6 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Aniu, cieszę się że się podoba :) A Łódź ma swój charakter i klimat, szkoda że często niedoceniany :) pozdrawiam
cezary_dacyszyn Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2010 karoseria całkiem całkiem , niedużego tuningu trzeba ...
Młody Zdobywca Opublikowano 20 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za odwiedziny i opinię :)
Rekomendowane odpowiedzi