Bernadetta1 Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2010 już mi nie pachnie wiersz naszą wiosną zima bezwględnie skuła pod lodem wersy splątane niechęcią mocno uczucia zadrżą przejęte chłodem mdłe metafory przysiadły cicho ogrzać emocje ciepłem kominka niedosyt czuje szczęście co szybko zmierza ku wyjściu z nosem na kwintę w mrozie wyrzeźbił swoje zasady rozum ogrzany od środka gniewem nie marznie chociaż tak bez ogłady ślady miłości zasypał śniegiem
janusz_pyzinski Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2010 ale mnie zziębiłaś Bernadetto i przypomniałaś,bym drew przygotował do kominka,niedosyt lata zmierza ku wyjściu z nosem na kwintę pozdrawiam
Bernadetta1 Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jesień Januszu tuż tuż;)a u mnie w wierszu wręcz zimowo:)dzieki za pozytywkę-pozdrawiam Beata
Cream Dream Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2010 krótki wypis słów z wiersza: wiosna, zima, uczucia, lód, kominek, szczęście, ślady miłości. Praktycznie brak metafor głębszych, bo porównywanie stanu emocji do pór roku to to jest makabryczne odkrycie, ale dla początkujacych. Więc może wiersz jak wiersze - mało oryginalny i słaby, tylko nie to miejsce.
Bernadetta1 Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a dlaczegóż to niby nawiazywanie do pór roku jest czyms ,,ba''?;)Wiersz nawiazuje do nich nie bezposrednio , lecz przez pryzmat pisanego wiersza.To jest różnica.Czy kazdy wiersz musi miec głębsze metafory?Zarzuty sa dla mnie niezrozumiale.Slowa w wierszu nie wystepują odizolowane,lecz w kontekstach słownych.W ten sposob mozemy wyeliminowac czesc słownika j. polskiego;)
Cream Dream Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a dlaczegóż to niby nawiazywanie do pór roku jest czyms ,,ba''?;)Wiersz nawiazuje do nich nie bezposrednio , lecz przez pryzmat pisanego wiersza.To jest różnica.Czy kazdy wiersz musi miec głębsze metafory?Zarzuty sa dla mnie niezrozumiale.Slowa w wierszu nie wystepują odizolowane,lecz w kontekstach słownych.W ten sposob mozemy wyeliminowac czesc słownika j. polskiego;) Pory roku nie są be. Pory roku w nawiązaniu do stanu emocji - tak
Jacek_Suchowicz Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2010 ach ten noś na kwintę i jak zwykle mnie inspirujesz (ale tym razem dziale P)
Bernadetta1 Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzieki Jacku:) nos jest na kwintę lekko spuszczony zimą na mrozie kwitną rumieńce wiersz topi smutki piórem zmarszczonym a moja dusza chce wrażeń jeszcze;) pozdrawiam
f.isia Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2010 jak na mój gust, to brakuje finezji, technika... hmm...coraz bardziej 'techniczna' Bernadette, a wyluzuj trochę, czy po to nasze babki pozbyły się gorsetów, abyś-my je na powrót zawdziały ? ;)
Bernadetta1 Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a czy te gorsety były takie złe?;)pozdrawiam fisiu
f.isia Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a czy te gorsety były takie złe?;)pozdrawiam fisiu eee... no nie, fajne były utrudniały przepływ krwi do mózgu i powodowały jego niedotlenienie, w konsekwencji nasze prababki były nietlenionymi blondynkami - znaczy niepodrabianymi ;)
Bernadetta1 Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a czy te gorsety były takie złe?;)pozdrawiam fisiu eee... no nie, fajne były utrudniały przepływ krwi do mózgu i powodowały jego niedotlenienie, w konsekwencji nasze prababki były nietlenionymi blondynkami - znaczy niepodrabianymi ;) ;)same blondyny:)
Matylda Górska Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Może kiedyś nazwisko Beaty dołączy do grona Osieckiej, Kofty czy Cygana. Mnie się wydaje, że jest taka szansa. Co do tekstów piosenek? To po prostu takie są. Muszą współgrać z muzyką. Oceniać słowa i muzykę osobno? Można, ale po co :) PS. Można się dokoptować do Pani zespołu? Założyłam się z pewnym delikwentem krakowskim, że zaśpiewam na jego wieczorze autorskim, tylko nie wiem jak to ugryźć :) Zakład to zakład :) :)))))))))
Bernadetta1 Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. witaj Matyldo:) zapraszam serdecznie.Poszukuje wokalistów:):)mozna...mozna;)pozdrawiam i zapraszam do Jamy:)
Matylda Górska Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Przyznam, że się nie spodziewałam akceptu. Nie jestem tak dyspozycyjna jak Agata czy Ilona :(((( Dwie piosenki mogłabym przygotować (niezobowiązująco), więc poproszę o sugestię (w przedziale G-dolne, C-górne) :))))) O jakiego Wieszcza krakowskiego mi chodzi, chyba Pani się domyśla. To ten, z którym wiecznie drę pozytywne koty :))))) :)))))))
Bernadetta1 Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie ma problemu:)wysłuchamy;)oczywiscie, ze sie domyslam:):)mam nadzieje,że w Jamie-więc problem zakladu bylby z głowy;)
Stefan_Rewiński Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Gorąc jak cholera, a Be o zimie, be...
Bernadetta1 Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no widzisz Stefan...zmrozilo mnie;)a tak cus zamiast mrozonej kawy:)
Bernadetta1 Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Stef...gdzie Ty masz ten upal??w Krakowie bylo zimno i lało::(
Wilcza Jagoda Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2010 a ja lubię cię czytać, Beatko, zima uczuć każdego sięga, dajmy jej ogarek. hihi cmoook
Rekomendowane odpowiedzi