Judyt Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2010 prześwity w kruchym liściowiu rzucają światło na wody koryto osnute nurty głębinowe i ważki niebieskie nieuchwytne lustrzanym rzęsą szuwarem trawy panny wysokie z ostami buczącymi barwą trzmielami powleczone dniami i nocami sosny wiewiórkami ozdabiane cykające świerszcze nad i co jeszcze nim zdoła wypowiedzieć raz zdąży rzeką -----------------------------------
Mateusz Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Judyt:Wiersz ładnie idzie. Ale jeszcze jakby mi, coś czegoś w nim brakowało? Tego wejścia w ten las. A tu nagle, już w nim jestem. Od pierwszego wersu. I tak końcowa puenta, tak ucieka tą rzeką. Może właśnie, tak ma być. To jest Twój wiersz. Mną się, nie przejmuj, ja tylko głośno myślę. Pozdr. b; J.S
Leokadia_Koryncka Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Judyś: pięknie o lasach. Ciekawa puenta. Lubię w tym temacie, mogłabym nawet przyróść do pniaka:) Serdecznie... Leo.
Judyt Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję serdecznie Jacku! wierszydełko jest bardzo robocze więc pewnie zajdą jeszcze zmiany, bardzo jestem wdzięczna za Twoją sugestię i myśl głośno u mnie można(; ,oczywiście pomyślę, bo się przejmuję każdą wypowiedzią. A to wszystko jest mało moje. J. serdecznie (:
Judyt Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziekuję z serca Leokadio za przychylne słowo przyrośnięcie jest bardzo zdrowe(: J. i wzajemnie czystego powietrza
Grażyna_Kudła Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2010 rzeki bywają wylewne, a wypowiedzenie czegoś rzeką, chyba ma z tym trochę wspólnego... tak mi się podumało, Judytko, pod Twoim pozdrawiam, Grazyna :)
Judyt Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. o..tak, właśnie to jest to nie nazwane nad czym często się zastanawiam i próbuję ująć w słowa, które są takie nieporadne w swej istocie. Dziękuję bardzo serdecznie Grażynko J.(:
Agata_Lebek Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Mam takie spojrzenie na wiersz:prześwity listowia rzucają światło na wody koryto osnute nurtem głębinowym ważki niebieskie nieuchwytne w lustra trawy osty trzmiele sosny i wiewiórki cykające świerszcze co jeszcze zdąży wypowiedzieć nim rzeka Pozdrawiam :))
Judyt Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję serdecznie za spojrzenie Agato też fajna wersja, poleżeć musi nim rzeka a czas jak rzeka płynie...J.
Rekomendowane odpowiedzi