Pan_Biały Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2010 mam mózg spłoszonej małpy i kiedy eksplodują hasła atakuję klatkę orangutan w ludzkiej skórze King-Kong stąd pięty są twarde jak mięśnie bohaterów filmów akcji krew sika emocje promieniują dziewczyna wtula się w ramię chłopcaakcja! – krzyczy ktoś z góry tylne siedzenie samochodu ławki w parku jak oazy jak porty dla szukających latarni która jak penis wyrosła z wydmy pluje światłem gdy wulkan brudzi tapicerkę ojciec z matką nie gaszą telewizora za zamkniętymi powiekami świat przybiera postać demona
Magda_Tara Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2010 świat jest demonem którego uwalniamy z klatki własnych wyborów wystarczy wyłączyć wyrwać sznur z gniazdka pojechać na Woodstock topić w błocie tolerancję pierwotnej wspólnoty albo stanąć i wrzeszczeć z rzygającym nienawiścią gardłem: kocham boga i ojczyznę świat jest demonem uwolnionym z klatki wybieraj twój mocny - taki, jak lubię, jak serce parujące, przed chwilą wyrwane :))
Anna_Myszkin Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Bardziej przemawia do mnie to, co po "akcja", ale pewnie dlatego, że lepiej obsadzone role, a i gatunek bliższy ;) Pozdrawiam :)
Pan_Biały Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki Madziu za wiersz, lubienie i czytanie pozdrawiam r
Pan_Biały Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za opinię to jest warsztat więc może kiedyś będzie z tego czegoś wiersz, kto wie?;) pozdrawiam r
Agata_Lebek Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wyrwane z monitora, chciałoby się rzec. Ma więcej zad niż walet ten niebieski demon ;) Najbardziej podoba mi się pierwsza:mam mózg spłoszonej małpy i kiedy eksplodują hasła atakuję klatkę orangutan w ludzkiej skórze King-Kong stąd Dla złagodzenia emocji zmieńmy na National Geografic, Discovery Chanel, Kulturę, albo youtube (live); www.youtube.com/watch?v=fcz7klh-qdI
Anna_Para Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Widzę Rafale, że kręcisz cd. Kinga - Konga;) Fajne to! A tak serio: Spora w tym tekście refleksja. Czasami także się czuję, jak gorilla wyrwana z naturalnego środowiska na pośmiewisko gawiedzi. Ale na szczęście - tylko czasami, czego i Tobie życzę. Dobre to! Para:)
Judyt Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2010 niestety Rafale, jak dla mnie tekst nadaje się do śmietnika chociaż jedno zdanie niezłe..dlaczego za zamkniętymi? J. serdecznie
Pan_Biały Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wyrwane z monitora, chciałoby się rzec. Ma więcej zad niż walet ten niebieski demon ;) Najbardziej podoba mi się pierwsza:mam mózg spłoszonej małpy i kiedy eksplodują hasła atakuję klatkę orangutan w ludzkiej skórze King-Kong stąd Dla złagodzenia emocji zmieńmy na National Geografic, Discovery Chanel, Kulturę, albo youtube (live); www.youtube.com/watch?v=fcz7klh-qdI dzięki za wpis i program telewizyjny;)) pozdrawiam r
Pan_Biały Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zezwierzęcenie człowieka przyprawia mnie o gęsią skórę, nie mając nic do gęsi i King - Konga, naturalnie;)) dziękuję za komentarz pozdrawiam r
Pan_Biały Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to co niewidoczne i niedotknięte jest bardziej mroczne i mocniej działa na zmysły, dlatego za zamkniętymi J. śmietnik jest miejscem, które jako jedno z niewielu przyjmuje wszystkich odszczepieniców i czasem daje schronienie przed deszczem, więc kosz - ok, przyjmuje do wiadomości potraktowałaś wiersz po ludzku i za to dziękuję pozdrawiam r
kasia.mała Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to co niewidoczne i niedotknięte jest bardziej mroczne i mocniej działa na zmysły, dlatego za zamkniętymi J. śmietnik jest miejscem, które jako jedno z niewielu przyjmuje wszystkich odszczepieniców i czasem daje schronienie przed deszczem, więc kosz - ok, przyjmuje do wiadomości potraktowałaś wiersz po ludzku i za to dziękuję pozdrawiam r tak, zgodzę się, że śmietnik to takie kontrowersyjne miejsce, mając na uwadze duży śmietnik przed i kontrowersyjne po, a na klapie można coś napisać... zastanawiajacy wiersz Rafale ? :)tylko co
Judyt Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to co niewidoczne i niedotknięte jest bardziej mroczne i mocniej działa na zmysły, dlatego za zamkniętymi J. śmietnik jest miejscem, które jako jedno z niewielu przyjmuje wszystkich odszczepieniców i czasem daje schronienie przed deszczem, więc kosz - ok, przyjmuje do wiadomości potraktowałaś wiersz po ludzku i za to dziękuję pozdrawiam r Oczywiście mam nadzieję,nie urażam Autora którego szanuję.(Wyrażam pogląd zatem) Po zastanowieniu się.. rozumiem go tak, że wiersz jest turpistyczny mocno. Za zamkniętymi drzwiami jest demon? A może matka i ojciec w zgaszonym świetle i tylko telewizor iskrzy "szyby niebieskie od.." Staram się patrzeć głębiej. Przed napisanem słowa kosz zastanawiałam się, gdzie go umieścić. Czytelnik jako człowiek będzie odbierał ten wiersz jako patologię jakąś, coś nienormalnego. Zamknięcie często oznacza, że nie ma sposobu aby z niego się wydostać, wydaje mi się, ale tylko mi( Autorowi może być to całkiem inaczej widziane), że powinien znaleźć się w tym wierszu otwór, powietrza choć łyk. Hm..nie wiem czy wiersz mówi o tych którzy żyją na śmietniku, czy też pokazuje działanie demona. A może jedno i drugie. Wiersz z pewnością porusza ważny problem społeczny, choć nie jestem przekonana co do jego wyrazu, tudzież porównań w nim zamieszczonych. Przecież to co jest "brzydkie" nie musi od razu "świecić" penisem. To tak tyle o ile... do przepracowania jeszcze, powarszatowania (jak dla mnie), takie wiersze jak ten oscylują na cienkiej granicy. Zło się lepiej zawsze będzie "sprzedawać". Dlaczego więc nie można pokusić się o większą ilość tematów o dobru?(to tak ku rozważaniu ludzkiemu) J. serdecznie Rafale
Rekomendowane odpowiedzi