łamanie regulaminu www.poezja.org
-
Ostatnio w Warsztacie
-
Waldemar_Talar_Talar 20 849
Opublikowano (edytowane)
@Berenika97 - szczerym uśmiechem ci dziękuje -
Edytowane przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji)1
-
-
Zarejestruj się. To bardzo proste!
Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.
-
Ostatnio dodane
-
Ostatnie komentarze
-
Przez Berenika97 · Opublikowano
@Wiechu J. K. Takie fazy, moim zdaniem, są wpisane w historię ludzkości i Ziemi. Pandemie zbierały ogromne żniwo ludzkich istnień - choćby dżuma w XIV w, czy grypa "Hiszpanka" na początku XX w. Natomiast cieplejszy klimat od obecnego był wielokrotnie w okresach geologicznych Ziemi. Gdy pojawił się człowiek - wieki od X-XIII były cieplejsze, Wikingowie osiedlili się na Grenlandii a w południowej Anglii i na ziemiach dzisiejszej Polski uprawiano winorośl. Ale już w XVII w szlachta polska podróżowała zimą do Szwecji saniami przez zamarznięty Bałtyk. Była wówczas tzw. mała epoka lodowcowa. W historii Ziemi zmiany klimatu przypominają sinusoidę. Biorąc to pod uwagę - następna faza, jeżeli chodzi o klimat może być, jak słusznie napisałeś w komentarzu - mroźna. No ale jest człowiek ze swoją technologią i może namieszać. :) Pozdrawiam. -
Przez Berenika97 · Opublikowano
@Andrzej P. Zajączkowski Może się splatały? -
Przez Gosława · Opublikowano
@.KOBIETA. mój mąż dziś prawie dostał zawału Zaparkowalam pod najbardziej obleganą galerią Jakimś cudem obok siebie byly dwa miejsca parkingowe więc zajęłam obydwa no bo co mają się marnować Mało tego za mną zaparkował ktoś tak wypasionym wozem że głowa mała Mam wyjeżdżać a mi się saochód stacza do tyłu Dobrze że jest takie ustrojstwo jak ręczny Sama widzisz jestem stworzona do prowadzenia autaZaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Masakra @violetta -
Przez Witalisa · Opublikowano
Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
– sądzę, że tu nie o zranieniu mowa, a wound to pret. pp. od wind w 2. znaczeniu: owijać. Subtelna miniaturka naszej SaryZaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
-
-
Najczęściej komentowane
-
Wiersze znanych
-
Najpopularniejsze utwory
-
Najpopularniejsze zbiory
-
Inne
Rekomendowane odpowiedzi