cezary_dacyszyn Opublikowano 3 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2010 indjanis joplin czuła woodstock kasia nosowska czuje janis ja czuję że nie mogę żywiec popijam wieczór księżycowy stokrotne dzięki za wakacje kiedyś były kolejny łyk czerwczy się lipiec to takie proste wsiąść w bieszczady jeszcze jeden wyjechać byle gdzie w dzieciństwo najlepiej chmielę się wciąż pytanie czy lepszy od piwa kompot agrestowy pudelsi i wiem nigdy siebie nie porzucę nawet gdy będę umierać wrócę Wolin 26 VI 2010
Magda_Tara Opublikowano 3 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2010 zanim wyjadę (diabli wiedzą, czy wrócę :D) - ...miodzio, Cezar! dla mnie bez wrócę - tylko to a w ogóle to jestem twoja - za JJ i Pudelsów :)) buziak najwdzięczniejszy! za Nosowską też :) a! łykam!
Pan_Biały Opublikowano 3 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2010 czytam pierwyj raz, jestem mocno na bani i przed mjacziem espanii ale dobbre to je kaśka i pudelsi i ta zdezelowana dżenis, ufff make love not warr;)) maleńczuk i ja nienawidzimy niemców a dziś zjedli argentyńskie tango - kurwa, prawie płakałem dobra do tekstu, Czarek 4ma jest, treść jest = dobry wiersz hołk r
Anna_Para Opublikowano 3 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2010 Cezary: Zabieraj ostatnie słowo! Wiersz fajniutki! Jakie to szczęście, że ludziska słuchają dobrej muzyki. Serdeczności, Para:)
krzysztof marek Opublikowano 3 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2010 dobry wiersz, oryginalnie dobry! a ta strofka dla mnie najlepsza:czerwczy się lipiec to takie proste wsiąść w bieszczady pozdrawiam Cezary!
Nessa Isilra Opublikowano 3 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Podoba mi się ta kompozycja łańcuchowa, reszta dogadana i taka trochę za długo bez iskry.
Vica Opublikowano 3 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2010 czuć '69, a że nosowska i pudelsi w pakiecie, miód.. tak teksańsko, podoba się bardzo pozdrawiam klaudia
Pielgrzym Ostatni Opublikowano 3 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2010 Cezary, trafiłeś w dziesiątkę, z mojej duszy wytrawiłeś te same nostalgie... Dlatego bardzo , bardzo poruszył, już jeden łyk i kolejny dzisiaj nie wystarczą... pozdrawiam chmielnie
Pielgrzym Ostatni Opublikowano 3 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Łzy po Argentynie nie do powstrzymania :( Niemieckie czołgi raz jeszcze wygrały z ułańską fantazją. I cała nadzieja w braciach Hiszpanach, dlatego tak im wieczorem kbicowałem, że jeszcze mnie kciuki bolą. Kto jeśli nie oni może powstrzymać tę machinę...
teresa943 Opublikowano 4 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2010 wyjechać byle gdzie w dzieciństwo najlepiej ech, sięgam do "plecaka"...i popijam wieczór księżycowy :) Cezary, to jest super!...cały wiersz łącznie z puentą :))) serdecznie pozdrawiam - Krysia
Tomasz_Biela Opublikowano 4 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2010 w takiej odsłonie nie podoba mi się pocięty jak żyletką zupełnie niepotrzebnie i wdziera się płytkość przekazu pisane tak jakbyś się nie starał i częściowo wymuszał frazy czasami pisanie od niechcenia wychodzi dobrze docelowo tutaj słabo / t
Oxyvia Opublikowano 4 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2010 Bardzo mi się podoba ten wiersz! Bardzo! Pisany rzeczywiście tak, jak czasem wyglądają przemyślenia człowieka przy samotnym kufelku piwa. :-) Świetne skojarzenia, skróty myślowe, neologiczne zlepki słów, które pogłębiają znaczenia, a nie stają się niezrozumiałym bełkotem. Bardzo dobra, optymistyczna, wręcz radosna puenta. Świetnie! Zabieram sobie do Ulu.
cezary_dacyszyn Opublikowano 4 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2010 Magda Tara : tym razem bronię - "wrócę" ... Bo teraz wzdychamy za dzieciństwem , młodością , itd ... Ja zawsze czuję ból kiedy patrzę na plecakowiczów , włóczęgów ,Pielgrzymów Ostatnich , i jestem pewien , że jak mi przyjdzie umierać - to też zawędruję myślami chociaż , do chwil minionych , np. zamarzy mi się wieczór przy piwie i pod natchnieniem :-) Stąd "wrócę" . A ! - co łykasz ? Żywca ? :))
cezary_dacyszyn Opublikowano 4 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2010 Pan Biały : 4malnie Ci nie wierzę ze względu na stan nieważkości przyrodzenia :-) W finale Holendrzy dadzą Niemcom do wiwatu i będzie trochę pomarańczowej alternatywy :) Om Shanti :-)
cezary_dacyszyn Opublikowano 4 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2010 Anna Para : bo w dobrej muzyce PARA jest ! Co do "wrócę" - patrz przypis do komentarza MT :-)
cezary_dacyszyn Opublikowano 4 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2010 krzysztof marek : wsiąść w moje ukochane Biesy to byłoby coś ! Tymczasowo wegetuję w : wolin wolin wolin dziura dziura dziura ni wiersza ni płota nic :( To za cudownym bieszczadzkim poetą :-)
cezary_dacyszyn Opublikowano 4 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2010 Nessa Isilra : trzeba czuć Bieszczady - wtedy iskrzy ;-)
cezary_dacyszyn Opublikowano 4 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2010 Vica : a ja miałem wtedy ... tyle latek :-) No , Dylana też lubię ;-)
cezary_dacyszyn Opublikowano 4 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2010 Pielgrzym Ostatni : no to się chyba kiedyś w Ustrzykach u ... s...trzy...rżniemy :)) Albo chociaż w Solinie :) Ufff - ale się rozmarzyłem ...
cezary_dacyszyn Opublikowano 4 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2010 teresa943 : informuję , że za jakąś godzinę znowu będzie można popijać :-) Przynajmniej w Wolinie ;-)
Rekomendowane odpowiedzi