Leokadia_Koryncka Opublikowano 18 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2010 dźwięk alarmu samochodowego jak smród skarpet w ciasnym przedziale pociągu spada na sen o płonącym konfesjonale nie wiadomo ile w językach koloru cienia do powiek którego używa bogini Kali przekręcam się na drugi bok konfesjonał znowu płonie
Marek_Stasiuk Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2010 Coś tam Pani przeskrobała, że sen z boku na bok cięższy? Ciekawy, trochę rozczochrany. pzdr :)
Leokadia_Koryncka Opublikowano 18 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2010 Werbalną magią można stworzyć sobie oniryczny konfesjonał. I dobrze proszę Pana. Sen o konfesjonale - jak wykłada sennik egipski - oznacza, że śniący pozbędzie się kłopotu. Ale czy można wyspowiadać się ze swoich skłonności do purpury? Spróbuję...:)) I uczeszę... pozdrawiam...
Judyt Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2010 jakiś taki..abstrakcyjny nazbyt jak dla mnie J. serdecznie
Anna_Myszkin Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2010 Pomysł i realizacją podobają mi się, a przebudzenia gwałtownego nie zazdroszczę ;) Może by jedynie układ graficzny trochę przeczesać, bo wszystko w przekazie zagrało. No, to może jeszcze się odważę i powiem, że "w tym wszystkim" zamieniłabym na jakiś konkret, np. "w pożarze" albo odważniej "w językach" , (bo i ogień, i o spowiadających się), a "którego używa" w ogóle bym pominęła. Oczywiście to tylko moje odbieranie. Jeśli przesadziłam, to przepraszam. Pozdrawiam ciepło.
Leokadia_Koryncka Opublikowano 19 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2010 Judytko, rzeczywiście abstrakcyjny... Zastanawia mnie "jakiś"... Kochana, rzeknij coś więcej... L. serdecznie...
Leokadia_Koryncka Opublikowano 19 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2010 p. Aniu, nie przesadziła pani nic a nic. Koncepcja zmiany takowej, bardzo mi przypadła... Dzięki po stokroć... L. serdecznie...
Judyt Opublikowano 19 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2010 Oniryczny-marzenie senne Wyznanie- konfesjonał i Kali (dewanagari काली, trl. Kālī, dosł. rodzaj żeński pojęcia "czas" trl. Kālā ,zwana również Maha Kali, trl. Mahā-Kālī) – hinduska bogini czasu i śmierci, pogromczyni demonów i sił zła; w oczach ludzi Zachodu najbardziej przerażająca ze wszystkich bogiń -->hinduistycznych. Jedna z czterech głównych postaci Śakti, żony Śiwy. Pierwsza z mandali dziesięciu głównych form małżonki boga Śiwy, władczyni cyklu reinkarnacyjnego tak to trzeba sobie wpierw pomyśleć o pojęciowaniu oddzielnie, zanim człowiek się jakiś zabierze do czytania tego wiersza. Wyraz "płonący" pewnie miał ukazać to, że dzieje się różnie w nim np., Autorka próbuje dostrzegać " ile w tym czerwonego" kolor tu użyty może być symboliczny,hmm.. dla mnie taki do poczytania raz, jedna myśl: że może dla niektórych ludzi wydawać się marzeniem sennym takie wyznanie. To tak więcej ode mnie. J. serdecznie zarówno
Leokadia_Koryncka Opublikowano 21 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2010 aaa, zrozumiałam... dziękuję serdcem całym L. serdeczności - Judysi:)))))
Rekomendowane odpowiedzi