Marek_Stasiuk Opublikowano 17 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2010 mimo wszystko przechylona równoważnia, słów, gestów, koncepcji, recept w aptece jak na lekarstwo, wciąż brak widoków na zdrowie - nie umiem szwędać się inaczej jak tylko lokalnie z bólem startym, jak farba brukowca niknę w oczach swej tymczasowości jestem gościem niechcianym ponadto mam niby wiary zasób nieprzebrany jak niedopałek na skraju krawężnika moja samotność porzucona przeze mnie ukradkiem gdy nikt nie widzi momentu odejścia
Magda_Tara Opublikowano 17 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2010 niby wiara to jednak wiara zaczątek świętości ucieczki powroty któż ich nie doświadczył samotność z wyboru boli najbardziej wielki kto daje radę bólowi witaj, choćby na chwilę :) ładnie wracasz, zostań :)
Marek_Stasiuk Opublikowano 17 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2010 ...samotności pod prąd, pomimo pragnienia bycia z. Tego doświadcza ten, kto pozostaje wierny, pomimo "niewidzenia", "niezrozumienia", ...i ten niedopałek, zgaśnie, czy podpali? zostanę, choć na chwilę :) pozdrawiam Madziu:)
Magda_Tara Opublikowano 17 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ty wiesz lepiej co z niedopałkiem nie palę mogę tylko wieszczyć gdy zgaśnie zawsze możesz sięgnąć po kolejny jeśli podpali rozniecisz albo ugasisz według woli Jego :)
Judyt Opublikowano 17 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2010 mm..bardzo refleksyjny i podoba mi się Marku tak sobie myślę, że hotelem jest ziemia a tam jest ten prawdziwy dom. Dzięki za lekturkę J. serdeczności
Anna_Myszkin Opublikowano 17 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2010 Przesmutny, ale dobry w tego smutku wyrażaniu. Jeśli mogę, to wetnę się z jedną uwagą. Otóż, słowo "recepta" kojarzy się z zaleceniem lekarza, przepisanym lekiem, a tych akurat nie brakuje. Mamy je od rodziny, przyjaciół itd. Wydaje mi się, że brakuje im skuteczności albo rozpoznanie błędne. Tak tylko skromnie pod rozwagę: zamiast "recept w aptece" może "diagnoz trafionych" czy jakoś tak. Pozdrawiam serdecznie, życząc ozdrowienia według własnej recepty :)
Marek_Stasiuk Opublikowano 18 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam Judyt Judyt :) ziemia jest hotelem, poniekąd, "pokojem wynajętym na godziny dwie" - supernowa :)
Marek_Stasiuk Opublikowano 18 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przyjmuję uwagę, dziękuję za warsztat :) "recept" dlatego, że nawet te, niby będące, są jakby zapisane trudnym do odczytania charakterem pisma. Ale przemyślę to i pozdrawiam :)
Judyt Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam Judyt Judyt :) ziemia jest hotelem, poniekąd, "pokojem wynajętym na godziny dwie" - supernowa :) no no właśnie(: to może coś się jakoś skontruuje żeby... tą myśl, J.(:
Marek_Stasiuk Opublikowano 18 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam Judyt Judyt :) ziemia jest hotelem, poniekąd, "pokojem wynajętym na godziny dwie" - supernowa :) no no właśnie(: to może coś się jakoś skontruuje żeby... tą myśl, J.(: Ale co? za free z widokiem na Twoje nogi? :)
Judyt Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no no właśnie(: to może coś się jakoś skontruuje żeby... tą myśl, J.(: Ale co? za free z widokiem na Twoje nogi? :) na moje też, ale nie tylko(;( miło Cię 'widzieć' powrotnie) aha..o tym "niechcianym' to takie subiektywne, odbiór ludzki zwykło mówić, a to nie my o tym decydujemy. J.serdecznie
Marek_Stasiuk Opublikowano 18 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ty wiesz lepiej co z niedopałkiem nie palę mogę tylko wieszczyć gdy zgaśnie zawsze możesz sięgnąć po kolejny jeśli podpali rozniecisz albo ugasisz według woli Jego :) niedopałek sam sobie smutek tli śród przedmieści senny pomruk smuży zasypia lecz nie śni że się kiedyś komuś powtórzy :)
Marek_Stasiuk Opublikowano 18 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ale co? za free z widokiem na Twoje nogi? :) na moje też, ale nie tylko(;( miło Cię 'widzieć' powrotnie) aha..o tym "niechcianym' to takie subiektywne, odbiór ludzki zwykło mówić, a to nie my o tym decydujemy. J.serdecznie On "uboższy" o słabość naszej wolności.
Judyt Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. na moje też, ale nie tylko(;( miło Cię 'widzieć' powrotnie) aha..o tym "niechcianym' to takie subiektywne, odbiór ludzki zwykło mówić, a to nie my o tym decydujemy. J.serdecznie On "uboższy" o słabość naszej wolności. hm.Kto On- człowiek? tak- człowiek jest słaby , J.
Marek_Stasiuk Opublikowano 19 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. On "uboższy" o słabość naszej wolności. hm.Kto On- człowiek? tak- człowiek jest słaby , J. On - Bóg...
Judyt Opublikowano 19 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hm.Kto On- człowiek? tak- człowiek jest słaby , J. On - Bóg... coś w tym jest co mówisz, ale gdyby Marku wolnej woli nie dał, nie bylibyśmy ludźmi J.(:
Rekomendowane odpowiedzi