Alicja_Wysocka Opublikowano 14 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2010 ach gdzież taka łąka i czemuś ją chował chcę świerszczy posłuchać zaprowadź zaprowadź miętowo świerszczowo gdy usta rozchylę i oczy zamykam motylem motylem czy szepty się szepczą szemrzącym ruczajem to tętent po skroniach przez skraje rozstaje już cisza śpi w niszach w pomiętej sukience w półcieniu leniwym wstydliwym rumieńcem 1
Bartek Król Opublikowano 14 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2010 Niektórzy sądzą, że wiersze są po to by je przeczytać i zapomnieć. Jestem ciekaw jak Ty, Alicjo zapatrujesz się na ten pogląd, bo Twój wiersz jest tego typu (i to wcale nie jest zarzut). Nie ma tu nic do rozumienia, tylko zabawa słowami. Mi się podoba. I rymy nawet przełknę. Zgrabne to. Pozdrawiam.
Alicja_Wysocka Opublikowano 14 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Heh, jak wiersz da się zapomnieć, to zapominaj. Bawiłam się słowem, słusznie prawisz, a konkretnie echolalią. Do rozumienia nic tu nie ma, rozum na majowej łące raczej przeszkadza. Malowałam przeżycie. Dzięki :)
bruno seping Opublikowano 15 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2010 oj, co się stało się działo siedziało w tym maju na skraju czarują ruczaju omdlało zmydlone mgłą słońce na łące łas-kotką mlas-kotką łaską kotwiące:) pzdr:) a wiersz średni.
Marek Konarski Opublikowano 15 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2010 Zapachniało kobietą... Pyszny wierszyk. :)
Marta R... Opublikowano 15 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2010 podoba mi się ta łąka i ta pomięta sukienka tak szybko nie zapomnę pozdrawiam papatki zostawiam
krzysztof marek Opublikowano 15 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2010 pięknie płynący wiersz z chwilą na oddech... ciii... gratuluję! pozdrawiam serdecznie :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 15 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2010 Dziękuję bardzo :)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 17 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. już ptaszek zaćwierkał nabzdyczył się derkacz zza krzaków ktoś zerka i w głowie rozterka że profan się gapi nuż menel ucapi i gdzieś się zaczai ten cham paparazzi policzek już płonie bo szum w leśnym łonie i marzeń już koniec w kwiecistym zagonie szszsz... w mig spłoszył się jeleń co może dać wiele a szarak ten figlarz humor wokół ściele pozdrawiam
Alicja_Wysocka Opublikowano 17 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zaszeleściło aż miło, Jacku. Dziękuję i pozdrawiam Cię najserdeczniej :)
cezary_dacyszyn Opublikowano 17 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2010 mickiewiczewowsko ! WOW :-)
Nata_Kruk Opublikowano 20 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2010 To wcale nie kapryśmy maj Alicjo... to kaprys chwili... i nie tylko chwili... ;) w rymowanym wydaniu Twojego pióra... miła lektura. Pozdrawiam... :)
Zofia Honey Opublikowano 18 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Alu! Nic, tylko wybiec z domu w poszukiwaniu tej łąki. Przecudnej urody strofa - nabrałam ochoty na uzupełnienie zaległości. Pozdrawiam serdecznie Z
Alicja_Wysocka Opublikowano 18 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Alu! Nic, tylko wybiec z domu w poszukiwaniu tej łąki. Przecudnej urody strofa - nabrałam ochoty na uzupełnienie zaległości. Pozdrawiam serdecznie Z Troszkę ją poprawiłam Zosiu. Dzięki, jak dawno Cię nie widziałam :)
Zofia Honey Opublikowano 18 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Teraz dużo lepiej. Pozdrawiam Z
Rekomendowane odpowiedzi