Judyt Opublikowano 12 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2010 telegram i parno się zrobiło czy to z ciasnego pomieszczenia a może to przez ścisk w płucach gdzieś tam zagalopowane miejsce na ziemi stop zmiana jedno się dopiero odkrywa inne jest otwarte na poszukiwania lub stale się umiejscawia brocząc po skale kruchych odłamków spadających teraz ochłodzenie mimowolne ociera się o gzyms domu przy rynnie zapchanej nieszczęściem prosi o sekundy odpoczynku w garści łaskawego wiatru (...)
Jadwiga_Graczyk Opublikowano 12 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2010 dobre, telegram odebrany metafory trafnie oddają chwilę. na plus
Leokadia_Koryncka Opublikowano 12 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2010 Na termometrze 35, to i płucka rozpędzone. Cieplutki ten tele...:) "ziemii"? "zmiania"? zdarza się... mnie też:) L. dobranocnie...
Judyt Opublikowano 12 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za chwilkę! tak napisałam dla tych spadających.. ot tak chwilką..J. serdecznie dziękuję
Judyt Opublikowano 12 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no..a niech! tyle razy już się myliłam i znów! ziemia daje się we znaki(; J. serdecznie dziękuję za poczytanie uważne, uff.....wzajemnie dobrej!
Anna_Para Opublikowano 12 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2010 Dobre metafory. Wiersz mocno zakodowany, jednak oddaje treść i nastrój chwili. W dodatku tak aktualny! :) Cieplutko Judyt, Para nomen omen:))))
krzysztof marek Opublikowano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2010 jak dla mnie pogodowo-metaforyczne ujęcie człowieka miotającego się wśród przeciwności. zastanawia mnie słowo "telegram" na początku. w zestawieniu z dwoma ostatnimi wersami "prosi o sekundy odpoczynku w garści łaskawego wiatru" to oczywiście prośba o wytchnienie. hm. zjawisk pogodowych w ostatnich latach jest dostatek. można różnie tłumaczyć... a wiersz mi się podoba po prostu. myślę że skoro jest na jego końcu (...) to będzie ciąg dalszy :) pozdrawiam Judyto.
Judyt Opublikowano 14 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki Aniu, non omnis moriar? no..cieplutko cieplutko zwłaszcza jak takie chwiejności ostatnio mamy, J. serdecznie i dziękuję za uśmiech
Judyt Opublikowano 14 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Krzysiu dzięki ogromne! Ty też mnie zaskakujesz swoim czytaniem- wersowym, to fajnie, nawet o tym nie myślałam jak się samo ułożyło, tak jakoś. Ale zdaje się każdy ma swój indywidualny telegram. Dzięki i dobrego wieczoru, miejmy nadzieję, że też następnego dnia radośniejszego, mniej w kłopoty udręczonego... a te kropeczki, no coż? kto wie Co tam Bóg jeszcze dopisze raz się wygadałam już, że pisać wierszy nie potrafię sama z siebie
Rekomendowane odpowiedzi