Judyt Opublikowano 9 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2010 utwór ten głoszę dla Króla mój język jest jak rylec biegłego pisarza piszę choć to będzie nieczytelne może nie wiesz że Bóg cały czas tylko ty swoją drogę uknułaś teraz rozpacz zawierasz pakt z diabłem bo to lepsze niż wiara i relacje które zaniedbałaś nie odsuwam się dopóki jestem chorągiewką na wietrze słońca które z chmur się wyłania ptaki przysiadają i przypatrują się na antenie słucha a ranek zmienia przesuwając tęczę nocnym czuwaniem dali pyłki dmuchawca (...)
Jadwiga_Graczyk Opublikowano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2010 ''teraz rozpacz zawierasz pakt z diabłem bo to lepsze niż wiara i relacje które zaniedbałaś nie odsuwam się dopóki jestem'' - jestem pod wrażeniem mądre przesłanie, całość na tak ładnie. serdecznie
Leokadia_Koryncka Opublikowano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2010 Całość na duży plus. Miłego wieczoru:)
Dorota_Karolina Opublikowano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2010 Wiersz zmusza do głębszych refleksji. Pozdrawiam. D.K.
wanesa_ciska Opublikowano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2010 Wiersz piękny ale jakże smutny ,,jakby peelka ubolewała nad brakiem współnego dialogu , czy tez duchowego bycia ??? pozdrawiam
Judyt Opublikowano 10 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2010 Jadwigo: dziękuję za wstąpienie i poczytanie...to bardzo dużo samo się ułożyło Leokadio: dziękuję również, może taki miły nie był, ale już mamy przyjemniejszy ranek!(: Dorotko: no tak..tak, dzięki za czytanie Twoje Wanesko: jestem ja, peelka- jakoś tego nie uznaję, tak jak odczytywałaś, zastanawiałam, się czy umieszczać to i owo ale umieściłam w końcu, za Twą intuicją dodaję akcencik dalszy... J. serdeczności po same wnętrzości dla każdego z osobna(:
Judyt Opublikowano 10 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może zamiast tej "choragiewki na wietrze" napisałabyś listek(nie koniecznie figowy). W mojej opinii lepiej by pasował do pozostałych elementów natury...Poza tym nawet Zoil nie znalazłby niczego "trefnego" Pozdrawiam Łukasz. hmm..rozmyślę, dziękuję za sugestię, ten listek też pasuje i chyba nawet on będzie bardziej kruchy. Pomyślę. Dziękuję Łukaszu, również za słowo pochlebne J. serdecznie
Rekomendowane odpowiedzi