Tomasz_Biela Opublikowano 20 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2010 przemijam we wszystkim pamiętliwie tak że zostaje po mnie ślad osad zeschnięta plama spermy jak wyplute życie jak zostawione wspomnienia ostaję się jak smuga niedoczyszczonej lampki wina ostaję się jak plamka atramentu pod paznokciem ostaję się jak niedojrzała niedoczyszczona bakteria pomiędzy kupką smakową na języku ostaję się w orgazmie którego nie można do końca zniszczyć zawsze jest wolny kiedy dochodzi kiedy dopnie swego niezależnie brutalnie namiętnie jestem niedokończonym obrazem skończonego niedocenionego artysty w jakiejkolwiek postaci jestem sobą
ZnudzonaSłońcem Opublikowano 20 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2010 Przemijam, pamiętam, ostaję się, ostaję się, jestem. Choć jestem wielką fanką kąpieli w strumieniu świadomości, to jednak ten tekst mi się nie podoba. Wygląda trochę tak jakbyś "męczył się" pisząc wiersz. Miało być abstrakcyjnie, a jest tylko dziwnie. Bez obrazy :) Macham
Tomasz_Biela Opublikowano 20 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. miał budzić a co to już nie moja działka / t
Tomasz_Biela Opublikowano 20 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to bądź dalej fanką i poszerzaj częstotliwość słuchu / dzięki bez odbioru bez obrazy / t
ZnudzonaSłońcem Opublikowano 20 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to bądź dalej fanką i poszerzaj częstotliwość słuchu / dzięki bez odbioru bez obrazy / t Zaparz sobie melisę - dobrze koi nerwy.
Pielgrzym Ostatni Opublikowano 20 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2010 Głęboki antyestetyczny wypluty Zadumałem się, ale o PL a nie o autorze Jedna uwaga: "... bakteria pomiędzy kupką smakową na języku ostaję się..." Do sensu brakuje dookreślenia - pomiędzy kupką a czym? Pozdrawiam
Anna_Para Opublikowano 20 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2010 Już czytałam ten tekst, Tomaszu. Mocny, organiczny, z fizjologicznymi odniesieniami, turpistyczne "non omnis"... Podoba mi się klamra:przemijam we wszystkim - jestem sobą. Całość w Twoim stylu, wysokim - niezależnie od tematu. Tak trzymaj. Pozdrawiam, Para:)
Dorota_Jabłońska Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2010 z sympatii do Twojego pisania pozwoliłam sobie przeformować szyki, nie w celu pouczenia, a jednynie sprawienia przyjemności autorowi wiersza, i oczywiście sobie: przemijam osad zostaje ślad spermy po mnie życie zastawiam za wspomnienia odstaję jak plama spod paznokcia odstaję niedojrzały niedoczyszczony bakterią pomiędzy kubkiem smakowym na języku zanurzonym w orgazm którego nie wolno do końca który odchodzi gdy dopnie dopadnie brutalnie tam gdzie namiętny teraz jestem skończonym artystą w postaci płynnego ja Serdecznie pozdrawiam :)
Pan_Biały Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2010 destrukcja niech ktoś zabierze peelowi rewolwer bo zrobi sobie krzywdę czy to autoreklama peela, że taki jest obcy i niepojęty ogłosiłeś światu problem, a świat się przygląda pod charakterystykę podchodzą te słowa no cóż, trzymaj się jakoś r
kasia.mała Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2010 Nie jest zły tekst, czytałam na warsztacie. Samokrytyka publiczna, bardzo wskazana. Chyba, że mam w podtekstach za dużo skojarzeń, przy ich wyzbyciu (nie bardzo możliwe, za bardzo wsiąkłam w nie bowiem - ale to chyba zrozumiałe) wtedy wiersz staje się żywą reklamą przyciągającą zainteresowanie osobnikiem dążącym do autoekshumacji własnych pierwotnych zapędów. :)))))) Wersja Doroty J. jest w tym przypadku bardziej przystępna i wzmaga mniej problemów z ową także niebezproblemową ekspresyjną bytnością. Tomaszku twój wiersz wzbudza kłęby śmiechu i oby tylko tak z tym było, w drodze pewnej i tak istniejącej autodestrukcji, jak najczęściej. Pozdrowienia serdeczne
bruno seping Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2010 hmmm. wojaczkowo. nie obcuj się tak i nie spermuj. wspieramy cię:P pzdr:)
Kikus Dzikus Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2010 narzuciłeś totalnie szybkie tempo i ogromną dawkę emocji nie przytłacza mnie to a podoba się pzdr
Magda_Tara Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2010 :D jesteś nieustannie bardzo znam ten wiersz i bardzo wielkie zrobił na mnie wrażenie - i tam i tu :) buziak, Tomasz :))
Judyt Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2010 pierwszy i cztery ostatnie wersy Tomku- fajne, z resztą bym Cię nie utożsamiała.. J. serdecznie
Tomasz_Biela Opublikowano 21 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za opinię / t
Tomasz_Biela Opublikowano 21 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wielkie dzięki za czytanie i rozumienie / t
Tomasz_Biela Opublikowano 21 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za obecność i za zabawę moim tekstem przyjemna / t
Tomasz_Biela Opublikowano 21 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. podchody to mój 6 zmysł ;) a rewolwer jeśli to plastikowy i topi się pod wpływem temperatury więc ona może być bardziej groźniejsza / dzięki Biały / t
Tomasz_Biela Opublikowano 21 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie będę tłumaczył genezy wiersza ale cieszę się że taki szeroki przekrój opinii jest na jego temat to myślę że dobrze o nim świadczy / zawsze byłem samokrytyczny i samodestrukcyjny ale ciągle uczę się renowacji / dzięki / t
Rekomendowane odpowiedzi