Wilcza Jagoda Opublikowano 10 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2010 To nie koniec snu, ciągle ta sama scena . Biegnę do pociągu nogi wrastają w ziemię budzę się zlana potem zasypiam pociąg we mnie a ja nago i wstyd że mam czarne stopy. Uważnie oglądam kartki na cukier by nie pomylić z bonami staję w kolejkę za kieliszkiem kawy albo jakimś niepotrzebnym młynkiem. To nic gdy w środku zimy idę do pracy w gumofilcach obcasy nie stukają cichutko, mięciutko i głupio że wystać nie mogę nowych butów. A dziś co. Wielkie nic bez wstydu bez kartek na cukier gorycz uścisku kraju BEZ.
krzysztof marek Opublikowano 11 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2010 podzielam przesłanie wiersza, zawarty w ostatnim wersie. dopowiem sobie: wartości... podoba się całość, sprawnie. pozdrawiam Jagodo.
6 kilo Opublikowano 11 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2010 Jagódko, to bardzo wesoło-smutny wiersz, wesoły bo byliśmy młodzi i piękni, smutny bo ciężko czasem było żyć, dobrze, że byłem tylko młodzieńcem wtedy, uroczo napisany, rzetelna poezja, ukwiecony mleczami, pozdrawiam, jacek.
Wilcza Jagoda Opublikowano 11 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jacku i ja byłam młodą dziewczyną, pełną zapału i checi do zmian... hihi , nawet miałam kuratora za niewyprzony język, mimo wszystko sie wspomina, ze względu na młodość ;)
Wilcza Jagoda Opublikowano 11 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak Krzych, bez wartości, cóż, takie ich społeczeństwa jakie młodzieży chowanie... że tak zacytuję wielkiego Czartoryskiego ktorego słowa rozgłosił Staszic:)
Dorota_Jabłońska Opublikowano 11 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2010 W mojej inter to BEZ ówczesne i dzisiejsze może nie na tyle dokucza peelce jako takie, co uderza w jej kobiecość, a precyzyjniej - ogranicza możliwość jej eksponowania. Pozdrawiam Jagódko :)
Janusz_Ork Opublikowano 11 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2010 Dobrze, wymownie, sprawnie napisane. Znam niestety tylko z listów i opowiadań. Zabieram do mojego prywatnego foldera. Pozdrowienia i dobrych snów. Janusz
Magda_Tara Opublikowano 11 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2010 mówiłam, że pamiętam, że mam podobne sny z bezwolnymi kończynami ;D mam pamiętam współodczuwam ale cieszę się, że nie ma kartek na cukier, mimo wszystko bardzo podobał mi się i tam i tu buziak, Jago! :))
Wilcza Jagoda Opublikowano 11 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak, kartki na cukier sa tego dowodem brak słodyczy, ot co :P dzięki Dor, miło mi
Wilcza Jagoda Opublikowano 11 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I DOBRZE,że tak , to były złe czasy :) ale byliśmy młodzi....
Wilcza Jagoda Opublikowano 11 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Magdo dzięki, buziaki
Pan_Biały Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2010 tak to było dawno jest przedstawiona scena również z mojego dzieciństwa i też tak pamiętam niektóre rzeczy ale jako wiersz nie bardzo wyszedł tak zbyt potocznie a może inaczej widziałem pewne sprawy, może pozdrawiam r
Oxyvia Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Podobnie odebrałam. Dawniej wszystko było wartością - wszystko trudno było zdobyć, a mieliśmy tez wartości wyższe, tzw. duchowe. A teraz - nic, wszystko jest na wyciągnięcie ręki, a wartości nie ma wcale (a może tylko pochowały się bezpiecznie i dlatego ich nie widać?).
Kikus Dzikus Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2010 Biały mówi : potocznie, ja mówię: dobrze, że potocznie. Dręczę się od dawna, coby napisać coś podobnego, ale o latach 90, bo dla mnie to był magiczny czas. Był bez kartek, ale... z kartkami :) Był mój. do ulubionych pzdr:)
Wilcza Jagoda Opublikowano 12 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. kochanie moje ty białe, kartki na cukier są potoczne ale mają swój symbol... jak deska z Gdańska :) dzieki za wejscie :))))
Wilcza Jagoda Opublikowano 12 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Podobnie odebrałam. Dawniej wszystko było wartością - wszystko trudno było zdobyć, a mieliśmy tez wartości wyższe, tzw. duchowe. A teraz - nic, wszystko jest na wyciągnięcie ręki, a wartości nie ma wcale (a może tylko pochowały się bezpiecznie i dlatego ich nie widać?). tak Janeczko, to święta prawda, wiem, pochowały się ze wstydu, że są takie płoche :P cmoookam
Wilcza Jagoda Opublikowano 12 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i słusznie Dzikusku, nie da się tamtych czasó owijać w bawełnę, za dużo jej bylo... dzięki
cezary_dacyszyn Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2010 tyle pochlebstw , że po co moje ... Ale dorzucam - za głęboką wymowę i nutę nostalgii :-)
Wilcza Jagoda Opublikowano 12 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ładnie powiedziane cezarze- dzięki, ale balonem nie uniosę się nie martw się :P
Rekomendowane odpowiedzi