anna_rebajn Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2010 ty który jesteś nad świerkiem nad górą nad szczytem z którego we mgle mgłę jest widać milczeniem przenikasz biel kartki i pióro i krzyże tworzące wśród lasu ciąg pytań *** wymykasz się myślom jak sen nieskończony zaledwie się zaczął już kończyć się musi nim zdążę zapytać o sens niewiadomych co obraz stworzyły lecz jakby za krótki bo urwał się nagle nim opaść zdążyłem na glebę nieczułą dla tego pragnienia co wewnątrz człowieka najbardziej jest żywe lecz ginie po chwili i nigdzie go nie ma wciąż szukać mi każesz i znaleźć nie mogę choć echa po krzyku co świt rozerwało więc ciszą do ciebie tą ciszą się modlę dla której jest ziemi i nieba za mało
Baba_Izba Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Mimo bardzo trudnego tematu, wiersz napisany z dużym wyczuciem, taktem i dobrym smakiem. Po prostu - to jest dobry wiersz! Puenta mnie urzekła!! Serdecznie pozdrawiam - baba
Jacek_Suchowicz Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2010 bardzo dobry wiersz śmiało do działu obok czy gwiazdki oznaczają że wirsz zawierał więcej strof - chętnie poznam całość gratulacje w doborze słów i w tworzeniu klimatu pozdrawiam Jacek
Janusz_Ork Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Dobry wiersz Anno. W pierwszej zwrotce zgrzyta mi fragment: "nad szczytem z którego we mgle mgłę jest widać". Jeszcze tę mgłę we mgle mógłbym zaakceptować ale >jest widać
anna_rebajn Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Fajnie, że się podoba. Poprawiałam kilka razy. anna
anna_rebajn Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pierwotnie były trzy zwrotki. Te pod gwiazdkami. Często tak piszę. Mam wiersz. Czytam i potem dopiero jest pierwsza zwrotka, którą spinam całość. Tak było i tutaj, dlatego ją oddzieliłam. anna
anna_rebajn Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czytałam ten wiersz na głos kilka razy zanim zostawiłam jak jest. Ten wers podobał mi się, właśnie przez tą "kostropatość". Czytany głośno staje się wyraźny. Tak to widziałam, dlatego nie wprowadzałam w nim zmian. Dziękuję za kom. anna
Gość Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Przyznaję: jestem pod wrażeniem wiersza. Przedmówcy napisali dlaczego. Dodatkowo dla mnie jest on doskonałym materiałem do analizy warsztatowej. Pozdrawiam.
Anna_Para Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2010 To bardzo dobry, mądry wiersz! Spokój i pokora, zachwyt w spojrzeniu nad linią horyzontu. Dojrzała, mądra liryka refleksyjna. Gratuluję, Para:)
anna_rebajn Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję. Zawsze się zastanawiałam nad przepaścią jaka powstaje między tym co poeta chciał powiedzieć, a co mu przypisano w wyniku analizy :-)) anna
anna_rebajn Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Fajnie usłyszeć, że wiersz jest dojrzały :-)) Dziękuję. anna
anna_rebajn Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Fajnie usłyszeć, że wiersz jest dojrzały :-)) Dziękuję. anna
Witold Marek Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Konwencjonalne, ale przezwyciężone sobą - dlatego 'się czyta'. Mile widziane więcej namacalności - wtedy to co nieuchwytne nabiera praw przyczynowo-skutkowych.
cezary_dacyszyn Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2010 mnie też bardzo się podoba . Poprzednie wyznania w tej tematyce były patetyczne , słabe , zupełnie jakby na siłę . Tutaj - bez zarzutu . Gratuluję !
Pan_Biały Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2010 dobry wiersz pozdrawiam r
Rekomendowane odpowiedzi