M._Krzywak Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 wolni od umowy o dzieło, od autobusów od obietnic, kłamstw i gier od tekstów i znaków drogowych anarchii, faszyzmu i demokracji bardziej wolni niż to sobie można wyobrazić a ludzie zrywają ze ścian zasłony furiackie gesty na scenach miast egzystencjalne problemy zakochanych nijako nie prowadzących donikąd znajomości a pan dyrektor je porcje pan dyrektor zostawia napiwek wolni od umówionych godzin i spotkań papki zwanej „miłość” i „szczęście” nocy i dni, dni i nocy od zadań domowych i sklepów warzywnych wolni bardziej niż rzeczownik „wolność” pan dyrektor obciera usta z majonezu pan dyrektor wychodzi (…)
HAYQ Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Nareszcie, jakiś normalny tekst :) Świetnie Michale, zwłaszcza to... między wersami. Pozdrawiam.
Magda_Tara Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :D no. (w znaczeniu tak)
Marcin B Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Rozumiem przekaz wiersza, ale nie trafia do mnie ta estetyka, sposób napisania ani podjęty temat. Może następnym razem, pozdrawiam.
M._Krzywak Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Dzięki dla tych, co teraz, i oczywiście dzięki dla tych, co później :) Pozdrawiam.
Jolanta_S. Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 misie nie - po co ten dyrektor w piórach, przecież też zwyczajny człek, został wyróżniony za co pytam i jak bardzo na nie... ale napiwek nawet bieda czasem zostawia ;) no oczywiście trzeba przyjąć napiwek z uśmiechem i wdzięczny pokłon oddać... Michał chyba nie mam ochoty dzisiaj na ironie... Pozdrawiam serdecznie - Jola.
Waldemar Talar Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Witaj Michale - bardziej wolni niż to sobie można wyobrazić . Bardzo to do mnie trafiło zmuszając do refleksji . I dlatego śmie powiedzieć że wiersz mimo że trudny - zmusza do pytania - jaką ma wartość wolność obramowana zakazami nakazami i innymi pierdołami które ją kaleczą . pozd.
M._Krzywak Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mi tam dyrektorów nie żal. Na biednego nie trafia :) Dzięki.
M._Krzywak Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "Wolność" chyba ogólnie jest niedefiniowalna :) Dzięki wielkie, Waldemarze.
Sfinks13 Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2010 ciekawy wiersz , daje refleksje nad słowem ,,wolność", to mi się spodobało, ponieważ u każdego człowieka inaczej jest odbierana i postrzegana serdecznie 13
Pan_Biały Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 wolni chcemy być dobry wiersz pozdrawiam r
Rekomendowane odpowiedzi