Marcin B Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 przestań już pytać o godzinę ludzie są tu posklejani na wodę i mąkę znikają ze zdjęć próchniejąc po cichu wymieszani z ciągnącą od sadu wonią nadgniłych jabłek jestem milczący od kiedy na podniebieniu zalęgły mi się niedopowiedzenia ich metaliczny smak wypełnia usta przy każdej próbie artykulacji chyba już za późno żeby uciekać zresztą miasto też się rozkłada kości hipermarketów walają się pod nogami a watahy dzikich psów chłepczą resztki benzyny z krwioobiegu jest 23:01 i nie mam dokąd iść
Judyt Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 zgrabne i składne,podoba się J. serdecznie (:
Eunicee Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Całkiem dobry wiersz, zakończenie świetne. Podobamisię :) pozdrawiam
Magda_Tara Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2010 a przyśnij, Poeto o tak późnej porze :)) wiersz mocny, obrazowy, "brzydki i śmierdzący" dobry, inny :))
teresa943 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2010 dobry, mocny w wymowie wiersz :) serdecznie pozdrawiam Marcinie - Krysia
Anna_Para Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Bardzo obrazowo, ostro. Sprawny warsztat. A te jabłka, te jabłka, cóż mogą, Książę?... Brawo Marcinie. Nie wierzę, że o tej porze nikt nie czekał. Pozdrawiam cieplutko, Para:)
Marcin B Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To ja równie zwięźle odpowiem - dziękuję.
Marcin B Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czy zgrabne to nie wiem, ale ostatnio targają mną emocje w wierszach. Dzięki.
Marcin B Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za miłe słowa ;)
Marcin B Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Brzydki i śmierdzący, hahah, dzięk, jednak Wy, Magdy, nie owijacie w bawełnę :D Dzięki za komentarz, aż się uśmiechnąłem.
Marcin B Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo dziękuję i odzdrawiam ;)
Marcin B Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za pochwały Anno. Z tym czekaniem - cóż, tak już się układa, co zrobić ;) Jak zwykle odwzajemniam Twoje ciepłe pozdrowienie.
Magda_Tara Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Brzydki i śmierdzący, hahah, dzięk, jednak Wy, Magdy, nie owijacie w bawełnę :D Dzięki za komentarz, aż się uśmiechnąłem. ale, że "dobry, inny" to nie raczył zauważyć??????? no, nieeeee :( powiem raz jeszcze zatem: dobry, inny !!!!!!!! buziak, Marcin! :D kto to jest Wy, Magdy???????? jestem sama, dokładnie się rozejrzałam :((
Marcin B Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Brzydki i śmierdzący, hahah, dzięk, jednak Wy, Magdy, nie owijacie w bawełnę :D Dzięki za komentarz, aż się uśmiechnąłem. ale, że "dobry, inny" to nie raczył zauważyć??????? no, nieeeee :( powiem raz jeszcze zatem: dobry, inny !!!!!!!! buziak, Marcin! :D kto to jest Wy, Magdy???????? jestem sama, dokładnie się rozejrzałam :(( Te 2 pierwsze epitety wydały mi się bardziej intrygujące :D A co do drugiej Magdy, to hmm, znam od niedawna jeszcze jedną i też wali prosto z mostu :D
Magda_Tara Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i słusznie ;D co do Magdów - tak mają :) :*
M._Krzywak Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Jeśliby strofa 2 i 3 dorównały pierwszej, byłby to bez wątpienia jeden z ciekawszych wierszy, jaki czytałem Ale wyobraźnia ustąpiła miejsca echom. Tym niemniej - będę z uwagą śledził dokonania. Pozdrawiam.
Judyt Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czy zgrabne to nie wiem, ale ostatnio targają mną emocje w wierszach. Dzięki. a wiesz co...zastanawiające są one, na ile ich jakoś potrafi się je poprzemycać a na ile nie...To bardzo dobrze, w końcu człowiek jesteś. J. serdecznie Marcinie również b. dziękuję
Piotr_Płoszaj Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2010 No nie wiem Marcin.Tym razem podchodzę bez przekonania. Kilka fajnych fragmentów (np. o zalęgnionych na podniebieniu niedopowiedzeniach, kości hipermaketów). Wydaje się byc ten wiersz spuchnięty, wiesz taki przegadany- gdzieś ucieka i odnieść można tylko jeden sens- odnosi się do apokaliptycznej wizji świata. Umierające miasto? I? Pzdr przecieplaste
Piotr_Płoszaj Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2011 Dobra minął ponad rok. Podoba się. Ciekawe, teraz zupełnie inaczej widzę ten tekst i jestem bardzo na tak.
Rekomendowane odpowiedzi