Antoni Slawbicki Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2010 zwabiła go wonność na próżno zmyślności szukać gdy sad cały w kwiatach byle wróbel oprawcą byle pyłek kamieniem
f.isia Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2010 tekścik raczej knotowaty pogodnych Świąt, :)
MARIUSZ RAKOSKI Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Ajć, ten wiersz niestety w ogóle się nie broni, przykro mi, ale takie coś nie można popełniać. Pozdrawiam :::)
Aleks Kleks Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2010 trochę mało pozdrawiam świątecznie
WiJa Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Nie do końca zgadzam się z poprzednikami. Wystarczy usunąć ostatni wers, i już nie będzie takie to trochę przedobrzone, bo poprzedni wers wszystko wyjaśnia i to mocno wyjaśnia, wystarczająco więc, a dwa grzyby w barszcz, to o jeden za dużo. No i uważam, że sentencja składająca się z drugiego i trzeciego wersu, to bardzo celna sentencja. No, ale cały wiersz też ma swoją wymowę i to pozytywną wymowę o nieszczęsnym, a może jednak szczęsnym motylu. Gdyż po zachwycie, po skosztowaniu, z drzewa obfitości, nie żal zginąć. No i myślę, że wiersz nie sięga tak daleko, żeby motyl symbolizował człowieka, a byle więc pyłek ukamienowanie. Bo wtedy, to nie wiem co (sądzić, ale raczej nic lepszego od tego, co teraz sądzę).
H.Lecter Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Autor coś dostrzegł, nad czymś się zastanowił i to jest dobry punkt wyjścia do napisania wiersza... Na razie, to tylko notatka.
BARBARA_JANAS Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zatrzymanie jest ok. Nad wierszem trzeba popracować. Świąteczne pozdrowienia.
Krzysztof_Kurc Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Nie miejsce niby na to, ale... Historia umarłego motyla zwabiła wonność na próżno zmyślności szukać gdy sad cały w kwiatach byle wróbel oprawcą pyłek kamieniem Pozdrawiam Krzysiek
dzie_wuszka Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2010 ładna jest myśl w ostatnim dwuwersie :)
Don_Kebabbo Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ok, to Ty usuń, ja zabiorę i mamy wiersz na dwóch ;) Mnie się tu właśnie ten ostatni podoba. Pozdrawiam. PS. Tytuł zbyt wzniosły (sic!) jak na motyla.
Antoni Slawbicki Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Dziękuję za komentarze
Rekomendowane odpowiedzi