Grażyna_Kudła Opublikowano 5 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 Teraz widzimy w zwierciadle, niejasno; wtedy zaś [zobaczymy] twarzą w twarz* a jeśli nie będzie tak samo dziś mądrzejsze o wczoraj nie musi wypruwać sobie żył żeby wyprzedzić jutro nie ważne będzie kto ma rację i ma pozostać dobro. i zło rozproszone w otwartej na oścież rezydencji zrobi wszystko żeby przetrwać czy jesteśmy gotowi zdjąć maski: to nie są ćwiczenia *z „Hymnu o Miłości” św. Pawła Apostoła
MARIUSZ RAKOSKI Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No powiedziałbym, że nawet bardzo dobrze. Smaczne te metaforzyska: 1. "nie musi wypruwać sobie żył", 2. zło i dobro "rozproszone w otwartej rezydencji", 3. "zdjąć maski". Dobre na kampanię antyrządową i przedwyborczą :D Osobistą interpretację pozostawiam dla siebie :) Wielce uradowany, pozdrawia.
Jadwiga_Graczyk Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 Dobrze ujęta puenta, mądra na każdy czas, czy jesteśmy gotowi zdjąć maski: to nie są ćwiczenia ładne zakończenie, dumam czy jestem gotowa zdjąć maskę. Serd.pozdr.
bestia be Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 O tym wierszu już pisałem nie mam zastrzeżeń, podoba się szacuneczek be
Don_Kebabbo Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 To nie są ćwiczenia - to jest wiersz. Oby więcej tak dobrych na forum. Pozdrawiam.
Bea.2u Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tylko to. reszta nuda wymieszana z banałem. msz. /b
Grażyna_Kudła Opublikowano 5 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. czyli nieźle? :) dziękuję pozdrawiam
Grażyna_Kudła Opublikowano 5 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No powiedziałbym, że nawet bardzo dobrze. Smaczne te metaforzyska: 1. "nie musi wypruwać sobie żył", 2. zło i dobro "rozproszone w otwartej rezydencji", 3. "zdjąć maski". Dobre na kampanię antyrządową i przedwyborczą :D Osobistą interpretację pozostawiam dla siebie :) Wielce uradowany, pozdrawia. no to ja- ogromnie uradowana! odpozdrawiam, dziękuję za wniknięcie i smacznego :) ps. ale zaciekawiło mnie to, co po :D.... jednak nie będę wścibska, jak dla siebie, to proszę bardzo
Grażyna_Kudła Opublikowano 5 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. podumać zawsze można Jadziu, ponoć przyjdzie czas, że one same opadną, ale już bez udziału naszej woli dziekuję za zajrzenie pozdrawiam :)
Grażyna_Kudła Opublikowano 5 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. witaj Bestyjko dziękuję za podobanie :) pozdrawiam
Grażyna_Kudła Opublikowano 5 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Się cieszę, Panie Stefanie ogromnie i dziękuję. Pozdrawiam.
Grażyna_Kudła Opublikowano 5 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Don Kebabbo, wystawiasz moją wrodzoną skromność na próbę:) A niech tam, w końcu rezyduje we mnie nie tylko dobro... Cieszy mnie bardzooo! Dziekuję! Pozdrawiam :)
Grażyna_Kudła Opublikowano 5 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tylko to. reszta nuda wymieszana z banałem. msz. /b nie będę polemizować ani przekonywać, bo każdy ma prawo do własnego zdania jednak cieszy, że przynajmniej "coś" tam... chyba nawet ja to samo, bo to jest rdzeń wiersza, z tych przemyśleń powstał zastanawiam się czy jestem gotowa, tak bardzo przyzwyczaiłam się do swojej maski... dziękuję za zajrzenie pozdrawiam
Jadwiga_Graczyk Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2010 Mnie się podoba wiersz bez zdejmowania maski, dobry Grażynko.pozdr.
Rekomendowane odpowiedzi