Judyt Opublikowano 4 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 z dedykacją dla człowieka najdroższemu memu sercu jesteś to wielki dar serce głębokie uścisk ręki zrozumiany i zauważony jak to proste że jesteś podobny bo też człowiekiem umartwionym posyłanym czasami pęka podłoga by wszystko uznawać za stratę nie prostym torem do prostego się wciąż dochodzi ----------------------------------
Baba_Izba Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 Ładny początek, potem wiersz wydaje mi się niezrozumiały: "zrozumienie i zauważenie to proste że jesteś podobny bo też człowiekiem umartwionym nad tobą posyła" Judyt, może trochę uporządkować, przestawiić? Serdecznie pozdrawiam - baba
Judyt Opublikowano 4 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak..przydałoby się może, ale to tak na szybkiego bila(: od zaraz, chociaż nie umiem tego inaczej powiedzieć.... niech poleży w niesprawnym kącie;) J. serdecznie dziękuję bardzo Izo
Krzysztof_Kurc Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 Ciekawe, poczekam, niech poleży w tym kącie, chociaż mam własną wersję z małą zmianą by uciec od niezrozumiałości. Widzę że szybko coś się zmienia. Pozdrawiam Krzysiek
kasiaballou Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 Jezus był/jest w porządku, ale dla mnie Twoje słowa, Judyt, to abstrakcja o jezusopodobnych - ogarniam tylko ostatni dwuwers. - byłam; może kiedyś zrozumiem do końca.. pozdrawiam kasia.
stokrotki w rosole Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 właśnie, ja odebrałam w podobny sposób jak Kasia, nie potrafię więcej powiedzieć. Zakończenie też jest dla mnie niezupełnie jasne. Pozdrawiam serdecznie łucja.
Judyt Opublikowano 5 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję Krzysztofie(: aaa...niech leży(: J. serdecznie ale tak było, naprawdę pękała podloga własną tz. Twoją- przyjmę
Judyt Opublikowano 5 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuje łucjo za wejrzenie(: J. serdecznie dla mnie też hehe, wiedziałam że nie będzie zrozumiany już jak go TU dodałam, ale naraziłam się na stratę:P
Judyt Opublikowano 5 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. może i " jezusopodobne" jak to nazwałaś, każdy widzi co tam chce dziękuję za ślad i trudy dotarcia pod to i owo, do końca to NIGDY nie zrozumiesz hehe J. (: serdecznie Kasiu
Fly Elika Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 co nam drogie i dobre, trzeba ocałić, chociaż od ... :)) och Judyt wiesz, że to wzrusza i ocenia, i mury nie wszystkie się zwala serdecznie
6 kilo Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 Judytko, umieć dziękować, że ktoś jest, to wielki dar, to prawda, a być - jest szczęściem równie pięknym, a trwać w byciu - to już szczęście niezwykłe, smakowity, pozdrawiam Cię, jacek.
kasiaballou Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. może i " jezusopodobne" jak to nazwałaś, każdy widzi co tam chce dziękuję za ślad i trudy dotarcia pod to i owo, do końca to NIGDY nie zrozumiesz hehe J. (: serdecznie Kasiu ??? widzi, co napisane :) - kiedyś pisałaś, żeby "zawsze nie mówić nigdy" i co? czytam Cię :) ten wiersz mi się nie podoba. miłego dnia, Judyt. kasia.
Judyt Opublikowano 5 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję Droga Flyko Ty (:(:(:zostawiam Ci ogrom uśmiechów i cieszę, się bardzo ..mnie wzruszyłaś swą wizytą, dziękuję J.(: serdecznie i cieplutko baa..rdzo!
Judyt Opublikowano 5 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. może i " jezusopodobne" jak to nazwałaś, każdy widzi co tam chce dziękuję za ślad i trudy dotarcia pod to i owo, do końca to NIGDY nie zrozumiesz hehe J. (: serdecznie Kasiu ??? widzi, co napisane :) - kiedyś pisałaś, żeby "zawsze nie mówić nigdy" i co? czytam Cię :) ten wiersz mi się nie podoba. miłego dnia, Judyt. kasia. Kasiu urocza Droga, no i cieszę się baaardzo, że nadal czytasz to i owo... to wielki zaszczyt. Rozumiem i szanuję bardzo Twoją wizytę, słowo oraz że się nie pdooba- i bardzo dobrze, że nie!chyba, że fides et ratio, to tak. Zatem pomyliłam się- człowiek zgoła się myli, możesz zrozumieć...możesz..(na swój sposób) A tak poza tym nie sądziłam,że ktoś to zapamiętuje w ogóle(bo bliska odejścia od pisankownia), a ten był pod napływem..dlatego można się zastanawiać ile wlezie, sama to robię, J. (: dzięki Kasieńko serdecznie, postam się następnym razem lepiej " wypaść";), albo bardziej może..to i owo- się postara, bo ja słabiej się starałam..no ale, każdy ma wzloty i upadki, dobrze, że o tym przypominasz(: racja racja! , Tobie zarówno dobrego samiuteńkiego ps. chwilowo byłam zaślepiona, wybacz człowieczkowi(: DZIĘKUJĘ KASIU, smile duży- for you:) to tak starałam sie powyjaśniać, ale wolę, żeby to mi wyjaśniano:P
Judyt Opublikowano 5 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję serdecznie Jacku za czytanie i bardzo miły ślad..Niech Ci się darzy! masz absolutną rację, trwać chyba jest najtrudniej, ale można! więc dziękuję tysiąckroć, smakowicie to Ty narobiłeś! ( i masz kobito placek), a teraz myknę bo mi drżą ręce i nie umiem myśleć dziś, dziękuję poniekąd za inspirację......... J. (:
zdrojek Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2010 Trwać w byciu potrafią praktycznie nieliczni, większość fruwa w niebycie. Wiersz sugestywny. Tory nie mogą i wcale nie są nigdy proste, na nasze nieszczęście niemal wszystko jest zdeformowane i bardziej skomplikowane niz w przypływie nieokiełznanej radości zaczyna nam się zdawać. Pozdrawiam.
Judyt Opublikowano 8 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za słowo i ślad Twój(: myślę, że zawsze należy stać przy swoim, J. serdecznie
Rekomendowane odpowiedzi