bestia be Opublikowano 22 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2010 podoba się całość gdyż urzekł mnie wiersz serdecznie be
Wilcza Jagoda Opublikowano 22 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja bym tak połączyła dwie w jedno i jeszcze raz pozdrawiam W>J
BARBARA_JANAS Opublikowano 22 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2010 Nic pięknego nie napiszę bo wiersz iście urokliwy, baśniowy. Poetycka bajka dla dorosłych o naturze ukrywającej rozszczepione emocje. Dwie odsłony jak dwa patrzenia w siebie - świetne. Pozdrawiam.
Bea.2u Opublikowano 22 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2010 Żaczko, Czytałam i wyklarował mi się taki jeden obraz: o zmierzchu nad jeziorem o zmierzchu horyzont połyka krawędzie pomiędzy rozchylonymi drzewami pękają żagle widma białych ptaków przywołane przez wiatr nawołują się bez końca wduszone w wodę zarosłe ciszą siadamy i wspólnie oczekujemy aż dzień wyznaczy brzeg Pozdrawiam :) /b
Aleks Kleks Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2010 wszystkim się podoba to aż głupio się przyczepić ;) jednak najlepsza szczerość mi się nie podoba te rozbuchane, z rozmachem machnięte metafory zupełnie mi nie pasują do wieczoru nad jeziorem a "widma białych ptaków" to rodzaj jakiegoś poetyckiego tsunami bez urazy pozdrawiam
Dariusz Sokołowski Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2010 Pierwsza lepsza;) Pzdr.
Rachel_Grass Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2010 nocnia zmiana? albo to jakiś skomplikowany zabieg mający się kojarzyć z nocnikiem, albo nie rozumim ;)
Franka Zet Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2010 Stasiu, ja bardziej drugą część jako drugą wersję, choć Basia czyta je razem, no, no - ta Basia, kobieta z rentgenem, jak ona to widzi. Przychyliłabym się do łączonej wersji Wilczej Jagódki. Pozdrawiam :))
f.isia Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jak dla mnie wersja one, ale bym ją nieco poddusiła zwłaszcza na okoliczność niewidzialnych duchów tudzież wspólnego siadania połączonego z oczekiwaniem ;), cosik mi tych okolicach tony niezbyt czysto brzmią zdrówka, :)))
zak stanisława Opublikowano 23 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2010 kochani, bardzo dziękuję za uwagi oto przychylając się do propozycji:)krawędzie światła przenikają przestrzeń horyzontu pomiędzy rozchylonymi wyspami pękają żagle widma białych ptaków zaproszone przez wiatr nawołują się bez końca krzyki wduszone w wodę porastają ciszą zanikają ścieżki w zmierzchu po szlaku miękko stąpa cień objęci wyczekujemy kiedy noc zmieni kostium nada kształt wilgotnej ziemi odciśniętej naszymi ciałami I jak mówił Jacek Sojan: - O przyrodzie można w nieskończoność pozdrawiam serdecznieBasiu, Bea 2u, Rachel, Franko, f.isiu, Kleksiku, adolfie, Darku, wszystkiego dobrego!
Stefan_Rewiński Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Boję się bab i wilkołaków!
zak stanisława Opublikowano 24 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Boję się bab i wilkołaków! że wilkołaków, to wiadomo, ale bab? one taki pulchne i smaczne, a te Wielkanocne to już... mniamniamy :)))) pozdrówki dla połówki :)))
Krzysztof_Kurc Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 Tak, warto było czytać, i będzie warto jeszcze nie raz. Pozdrawiam Krzysiek
Lady_Supay Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2010 A dla mnie to dwie "Stasie" - peelki - tak samo prawdziwe i piękne. Jedna - teoretycznie-nostalgiczna, w miarę spokojna i pogodzona ; druga - niby niespokojna, niepewna -przestraszona, ale jednak ufna... Stasiu, ten wiersz jest piękny.... Serdecznie pozdrawiam.
Fagot Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2010 Ten wiersz to jeszcze jeden dowód na to, że słowami też można stworzyć piękny obraz :-) Pozdrawiam
Stefan_Rewiński Opublikowano 26 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ale Ciebie się nie boję. p.s.
zak stanisława Opublikowano 26 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Lady, bardzo dziękuję za wdepięcie i pochylenie się nad.. miłego
zak stanisława Opublikowano 26 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mimo, iż mam tendencje do przegadywania :P MIło Fagocie, pozdrawiam wiosennie
zak stanisława Opublikowano 26 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ale Ciebie się nie boję. p.s. Jasne, jestem za daleko... ale czarować umiem.... scmok
Rekomendowane odpowiedzi