Wilcza Jagoda Opublikowano 9 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2010 wypełnieni niechęcią do wydarzeń na wiejskiej wilczą zwaną czasem dostrzegamy słońce w spojrzeniach hipokryzja wykracza poza obręb nieba z klapkami jak świńskie uszy w dół na własne koryto nurzają się w ciepłym błotku momentami wylewa się z ust chlusta na głowy kiedy wydawało się że światło już było bliskie zenitu spadły ostatnie nieudane żarty kryzys łykamy klnąc na świadomość zamierzeń upchanych w ciasne paragrafy zepsutego powietrza coraz więcej a ja zaczynam wierzyć w wilkołaki widać ujemny wpływ chyba nie księżyca? 2. z niechęcią do wydarzeń z ostatniej chwili wilczeją mi myśli bo Oni z klapkami jak świńskie uszy nurzają się w ciepłym błotku własnego korytka momentami wylewa się z ust chlusta na głowy kiedy wydawało się że światło już było bliskie spadają nieudane żarty łykam klnąc na świadomość zamierzeń upychanych w paragrafy myślę o sobie, że zaczynam wierzyć w wilkołaki to wszystko ujemny wpływ księżyca zbliża się pełnia
bestia be Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2010 ,,człowiek człowiekowi wilkiem" ciekawy wiersz i madry, gdyż coraz mniej świeżego powietrza szacuneczek be
Wilcza Jagoda Opublikowano 9 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. COŚ JAKBY POLITYCZNIE, TAK TEJ CHOLERY I tych co z nią- nienawidzę :P
HAYQ Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2010 za trudny wiersz dla mnie Wilcza Jagodo, może dlatego, że lubię wilki, księżyc i ciemny las lubię też :) Za dużo elementów jakby, dla mnie i wszystko mi się - jednym słowem jestem w lesie :) Do miłego.
Wilcza Jagoda Opublikowano 9 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. eee, element jest jeden- świńskie uszy wilkołaki z uszami świńskimi - nasi politycy :) buachachacha :) a to zapędziłam do lasu HayQ, sorki pozdrawiam z lasu:))))
Wilcza Jagoda Opublikowano 9 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. w międzyczasie rozkomplikowałam ;)) zapraszam do ponownego :)
Wilcza Jagoda Opublikowano 9 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2010 dzięki Steefanie :))) czy wyszedłeś z lasu?
HAYQ Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. eee, element jest jeden- świńskie uszy wilkołaki z uszami świńskimi - nasi politycy :) buachachacha :) a to zapędziłam do lasu HayQ, sorki pozdrawiam z lasu:)))) du sprechen nur kleine Fragmente, no... ja - gut, teraz ich fantastichezuzammen. :) Wilkom en... cholera, coś chyba pomyliłem. Pozdrówki.
jacekdudek Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. trafne...pozdrawiam
janusz_pyzinski Opublikowano 10 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. COŚ JAKBY POLITYCZNIE, TAK TEJ CHOLERY I tych co z nią- nienawidzę :P "zepsutego powietrza coraz więcej"-wiersz nie tak skomplikowany jak polityczne układy-tu wszystkie słowa tyle trafne co nieskuteczne"łykamy klnąc" "wypełnieni niechęcią do wydarzeń na wiejskiej" ze zgodnością widzenia czy patrzenia pozdrawiam serdecznie
Wilcza Jagoda Opublikowano 10 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2010 ech HaYQ, mamże wytężać swoją zapomnianą niemczyznę?, ale sieciesze. że chociaż mały fragment i że wszystko razem guuut no, kamień z sercas :PJacku, dzięki, że zaszczyciłeś mię :) odwiedzinamiJanuszu, niewiejska, nie miejska zabawa w stołeczki.....sielska:P dzięki i Panom zdrowia i miłego wieczoru :))))
Almare Opublikowano 10 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2010 Próbuje się nam - z dobrym skutkiem dla wielu - powiedzieć:człowieczku - poeto i poetko, "politykom" to wy "sie" nie "trućcie", od tego "som" eksperci;wy tylko tematy ogólne, egzystencjalne ale nie "polytyczne", broń boże.Najlepiej "sama lyryka" jakaś, albo "cóś". Niestety, "one" mają, wśród działających na poetyckiej niwie i nie tylko, wielu popleczników. Jak mówiła R. Luksemburg: zwycięży ten, kto zapanuje na językiem. A tu proszę, Jagoda odniosła się do wilczórowskiej na wiejskiej i jeszcze użyła epitetów; świńskie uszy a te, jak wiadomo, znajdują się na świńskich ryjach. To dosadne i celne wobec wielu karmionych naszą kasą. Brawo! Życzę wielu udanych prób w opisywaniu naszej politycznej rzeczywistości i dedykuję Ci taki czterowiersz:poeci nam chodzi o istotę znaczeń nie bądźcie niewinni na wiosnę zieleni w zieleń świetliście to z cienia waszej łagodności wyłania się postać bestii
Wilcza Jagoda Opublikowano 10 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2010 Almare, trafnie rzekłeś, i rozśmieszyłeś mię swym komentarzem :)), masz poczucie humoru na pograniczu ironii .super, u mnie tylko złośliwośc i smętek :0 dzieki za wypowiedź pozdrawiam spod sereca:P
Grażyna_Kudła Opublikowano 10 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2010 człowiek powinien dać po gębie CZŁOWIEKOWI i zaraz atmosfera by się oczyściła a tu proszę, jeszcze wiersze się dla nich pisze:))) brawo Jagodo pozdrawiam
Wilcza Jagoda Opublikowano 10 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. skoro nie może dać.. to pisze :P ale nie ubliża, pomimo iz nie chce jeden taki kandydować, coś knuje :P ani chybi :) Ku radosci:P Gajowy napotyka na skraju lasu młodą dziewczynę. ( Nie Jagodę, o nie !) Nie boi się pani tak sama chodzić po lesie? Jeszcze ktoś panią zgwałci. Gdyby pan był tak miły to już bym dalej nie szła. Po nocy poślubnej Hrabia wstaje z łoża i mówi do małżonki: Mam nadzieję, że po tak pracowicie spędzonej nocy. Urodzisz mi Pani potomka płci męskiej i nie będę musiał powtarzać tych idiotycznych ruchów!
f.isia Opublikowano 10 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2010 tracę kontakt na linii niechęć-słońce, hmm.... może przez tę dzisiejszą odwilż ? ;) wrócę jutro, :))
Rekomendowane odpowiedzi