bestia be Opublikowano 3 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2010 wzbijam się jak jaskółka myślami rozbijam obłoki w imię chwały czy pogardy dla nieznających poezji ograniczenie utarte frazesy niestrawność wysokie ciśnienie po cierniach boso przechodzę szukając barw współczesności nie udźwignę ciemnoty świata za twarda na miękką głowę trwam w mozole bezradności głupiec krzyczy aby do wiosny
Agata_Lebek Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 Pisz Bestyjo, czytaj, zamieszczaj na zmianę tu na P, na W, a będzie coraz lepiej :) Powodzenia.
bestia be Opublikowano 4 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Agatko miło Ciebie u siebie gościć, skoro ,,nie krzyczysz", to nie jest tak źle i dziekuję za otuchę, ba mówisz lepiej to miłe słowa szacuneczek be
Grażyna_Kudła Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 Bestio podtrzymuję to, co napisałam pod wierszem na warsztacie tylko jeszcze dodam:) i napiszę, że jeśli boso, to najlepiej w ostrogach :) acha, jeszcze tytuł.. może warto "powisieć" na krzyżu, tak żeby nauczyć się pokory... duża buźka:)) miłej nocki Grażyna
bestia be Opublikowano 4 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Grażynko cieszy mnie że ze mna teraz jesteś, gdyż ponura noc, ale Twoja bliskość przez fluidy otula moje zmysły i dziękuję za nnnnnnnnnnnnnnnnniiiiiiiiiiieeeeeeeeeeeeee dziękuję za to, że jesteś, tylko jesteś bużka i niech kiedy będziesz spała spadnie w Twoje dłonie szczera gwiazdeczka również miłego dnia szacuneczek be
Wilcza Jagoda Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozwolisz, że sie czepnę ? ostatnia jest taka pretensjonalna, zmieniłabym:nie udźwignę ciemnoty świata za twardy na miękką głowę ----------(zauważ, robi się przerzutnia) w mozole trwam W bezradności----( dodałabym W albo zmieniła szyk trwam w mozole bezradności) głupcze krzyczę aby do wiosny wtedy wyrównuje się też rytm 9,8,8,9 i co ty na to ????? pozdrawiam ciepło
sylwiam71 Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 Artysta nie czuje odbioru swej sztuki, gdy znajdzie się wśród mało wrażliwych ludzi, takich którzy nie rozumieją jego poezji. Czuje się wtedy uwięziony i nie może się już wyrwać, gdyż ludzie tylko krytykują, czyli robią to co potrafią najlepiej. Dociera do mnie Twój wiersz, z całym swoim przesłaniem. Wznoś się na wyżyny, pozdrawiam :)
bestia be Opublikowano 4 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozwolisz, że sie czepnę ? ostatnia jest taka pretensjonalna, zmieniłabym:nie udźwignę ciemnoty świata za twardy na miękką głowę ----------(zauważ, robi się przerzutnia) w mozole trwam W bezradności----( dodałabym W albo zmieniła szyk trwam w mozole bezradności) głupcze krzyczę aby do wiosny wtedy wyrównuje się też rytm 9,8,8,9 i co ty na to ????? pozdrawiam ciepło Witaj Waleczna dziękuję za dobre rady jest coś w tym zresztą Ty znasz kanony poezji i zawsze się czepiaj i zmieniaj, gdyż rady zawsze w cenie, a Twoje to SUPER dziękuję za odwiedziny , rady i koment szacuneczek be
aluna Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 Wiem ,wiem bestia pisze ...wspaniale przelewa na papier co czuje ,,,świetnie! I jest o c z y t a ny ....do bólu! Po prostu lubię Jego poezję i już!!! Serdecznie! Ania
bestia be Opublikowano 4 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Sylwiam pierwszy raz u mnie gościsz, ale cieszy taki komentarz, gdyż zawsze zapala się jakaś iskierka Wiesz jak swiat światem ludzi nie zmienisz, krytyki też i zazwyczaj jednostka ginie w zgiełku i nic nie zrobisz dziekuje za odwiedziny i komentarz serdecznie be
bestia be Opublikowano 4 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Aniu zawsze jak Ciebie widzę to się uśmiecham i miło, że jesteś hehe nie wiem , co powiedzieć zawstydzasz mnie, gdyż nie ma ideałów, a człowiek istota omylna za lubię bardzo dziękuję , ale poezja to litery i wiatr je kiedyś porozrzuca, więc z tej to przyczyny lubię Cię, że ze mną jesteś:)::):_:),ba, a ,,kocham jak wiosnę":):):) Dziękuję za odwiedziony i komentarz szacuneczek be
bestia be Opublikowano 4 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Andrejch za wizytę i ba, jak się podoba , to jest mi miło Za komentarz również podziękowanie szacuneczek be
Jolanta_S. Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 przecież wiesz :))) serdecznie - Jola
bestia be Opublikowano 4 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. heh ,, wiem, że nic nie wiem" dziekuję za odwiedziny i komentarz, miłej nocki szacuneczek be
Jolanta_S. Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. heh ,, wiem, że nic nie wiem" dziekuję za odwiedziny i komentarz, miłej nocki szacuneczek be nie daję dwóch minusów za ble ble... pisałam na W, a jest śliczny, znalazłam w nim dwa wątki tematyczne... pamiętasz? i nie czekaj do wiosny tylko pisz... :)) serdecznie-Jola
H.Lecter Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 po cierniach boso przechodzę szukam barw współczesności Jak się szuka wspólczesności, chodząc boso po cierniach, to się potem pisze takie baloniaste frazesy... Słabiutkie.
nAzGuL22 Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Stawiam, że to niemal autobiograficzne pisanie i warto przemyśleć to, co się tu wytworzyło. Całościowo niestety duże nie.
a._mrozinski Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 Wiersz sam w sobie jest dobry, natomiast sposób rozumowania PL jest mi całkowicie obcy. Dlaczego poeta mówi "nie udźwignę ciemnoty świata / głowa za miękka na mur"? Grechuta śpiewał: "Żyj poprzez mgły zwątpienia, przecież mimo to, wieszcz ostrzy pióro swoje, by przekreślić zło i chociaż wiele przy tym łez w sobie skrył - pisał, bo wiedział dobrze, że ty będziesz żył" Arek
Rekomendowane odpowiedzi