Anna_Para Opublikowano 1 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2010 Wiersz można przeczytać w książce: Jolanta Zarębska, Śpiewam i milczę, Miniatura, Kraków 2012, ISBN 978-83-7606-401-7 Cieplutko, Para:)
krzysztof marek Opublikowano 1 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2010 ładnie, rytmicznie i przejmująco Aniu! taki Twój "klasyk", że tak powiem. bardzo podoba mi się zakończenie wiersza - bardzo zdecydowanie określiłaś nadzieję! pozdrawiam cieplutko :)))
teresa943 Opublikowano 1 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2010 Ja też chcę!!! Oj, jak rozumiem peelkę / trudno tak podtrzymywać nadzieję, ale "na bezrybiu i rak ryba", jak mówi przysłowie, więc dlaczego nie? Jestem za!!! A wiersz jakby o mnie on ci jest!!! Zabieram!!! Cieplutko pozdrawiam - Krysia
Anna_Para Opublikowano 1 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2010 Cieszę się, że doceniasz moje rymowanki! Kiedy wraca mi dobry humor i wiara w to, co najważniejsze, rymuję sobie! Mam nadzieję, że nie masz mi za złe:) Cieplutko, Para:)
Anna_Para Opublikowano 1 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2010 A zabierajże sobie, to dla mnie zaszczyt! O Tobie i o mnie i o kilkorgu z nas:) Nie ma mowy o "bezrybiu" Krysiu! Rybie, jak najbardziej rybie!!! Moje kochane TWA na straży. Jeszcze tylko Magda. Chyba jeszcze śpi;) Cieszę się, że się podoba, Paraanna:)
HAYQ Opublikowano 1 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2010 Zakończenie wiersza jest dla mnie dość zaskakujące, niezrozumiałe nawet. Może dlatego, że spodziewałem się czegoś zupełnie innego, a może dlatego, że kobieta zmienną jest, a faceci bez-nadziejnie przewidywalni ;) (o, zaParowały mi okulary;) Pozdrawiam.
M._Krzywak Opublikowano 1 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2010 Zakończenie ratuje wiersz - nie spodziewałem się. Miałem wrażenie, że to będzie patetyczne, rozczulające wspomnienie chłopca, który za granicami zarabia na chleb, a tutaj proszę. I to jest właśnie siła współczesnej liryki - warsztatowo bez zarzutu, korzysta z własnej tradycji, ale i wprowadza nowe. Za to nowe plus. Pozdrawiam.
Anna_Para Opublikowano 1 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2010 HAYQ! Co Cię zaskoczyło? Że nadzieję nazywam "nierządnicą"???? Przyznaj, że to dość oryginalne! Nawet jeśli tu nie wrócisz i nie odpowiesz...cieszę się, że zaParowałam Ci okulary:) Najlepiej przetrzeć jakąś flanElką:))) Pozdrawiam cieplutko! Para
Anna_Para Opublikowano 1 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2010 Witaj Michale K. u mnie (po dłuuugiej przerwie:) Cieszy mnie zaskoczenie! Zawsze stawiam na warsztat i pointę. Konsekwentnie dostrzegasz to w moich wierszach. Jeśli znów się udało - dobrze. Serdecznie dziękuję, Para:)
Kikus Dzikus Opublikowano 1 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2010 bo Para to dama, która po kryjomu wcina chupa chupsy:) ten nastrój taki Parowy! ta puenta taka figlarna! pzdr:)
HAYQ Opublikowano 1 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. może nie tym nazwaniem mnie zaskoczyłaś (sam ją też od rożnych wyzywałem ;) ale tym nagłym zwrotem na sam koniec - wydawałoby się spokojnego "lyrycznego" - wierszydła, ja się okazuje ;)) Jednem słowem opadła mie koPara. I tyle :)
Anna_Para Opublikowano 1 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2010 Dzikusie: skąd wieeeesz? Podglądałeś mnie? Pozdrawiam. Cóż ... damy tak mają:) Para
Anna_Para Opublikowano 1 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2010 HAYQ - świetny jesteś! Jeszcze z mojego nicka nikt nie zrobił koPary! Dzięki! Odparowałeś okULAry? Pozdrawiam, Paraanna:)))
Magda_Tara Opublikowano 1 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2010 pięknie rymujesz, Anka, zresztą wiesz jak dobrze Cię widzieć cieszę się buziak :)
Anna_Para Opublikowano 1 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2010 No wreszcie jesteś, już myślałam, że Cię coś wyTarło! Dzięki Taruniu Kochana! Pozdrawiam cieplutko, Para:)
Nata_Kruk Opublikowano 1 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2010 Bardzo, bardzo się spodobał. Ja też "chcę"... chciałabym tak (na)pisać... :) Miłego wieczoru... :)
Anna_Para Opublikowano 1 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2010 Nato: Dzięki serdeczne! Pozdrawiam i wzajemnie życzę dobrej nocy. Para:)
Anna_Para Opublikowano 1 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2010 Cezary: Ponownie u mnie lapidarny;) Dzięki za podoba się! Cieplutko, Para:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 1 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2010 Piękna poezja super.... Daleko tak na krańcu świata gdy żre tęsknota, zżera nuda, przesyłaj słowem trochę lata musimy wierzyć że się uda. Z pozdrowieniem:-)
Rekomendowane odpowiedzi