Bea.2u Opublikowano 22 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 Wierszoskecz potworną puentą zakończony, czyli groteskowo nieznośna lekkość bytu Mam w szafie kilka ciuszków zgrabny pasek, parę masek i apaszkę zwiewną znikam Mam w szufladzie kilka kartek zapisanych, parę suszek jak drzazgi garść myśli dorzucam zmierzch zaciągam w jedwabny kokon owijam ciszę dolina motyli, to tak naprawdę dolina ciem dzieci płoszą je klaszcząc w dłonie a one podrywają się wystraszone by za chwilę zasnąć na nowo 8.00 polifoniczna łyk Ness–cafe prostuję rzęsy lecę a puenta? - drzemie na dnie ----------- dedykowane Fly Elice ;)
Fly Elika Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 Bardzo dziękuję za dedykację ;). Niezmiernie to serdeczne z Twojej strony. Przeczytałam uważnie, czy tak rozśmieszyło ;)) hmm nie zastanawiam się już nad samą śmiesznością ogólnego nie mojego problemu i powodu dedykacji, Ale może to pomoże..., kiedy własna niekiedy prawda tak bardzo w oczy kole to doradzam coś z nią zrobić pożytecznego na przykład zacząć od okienka i dociągnąć do '' ... znam to nie od dziś'' potem zastanowić czy ''misie lubią dzieci, a które dzieci lubią misie'' i będzie jeszcze lżej, a może w ogóle ulży :))) przy nałożeniu siebie na siebie zamiast maski :))) pozdrawiam Beo
Bea.2u Opublikowano 22 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no, to teraz wszystko jasne. pozdrawiam /b
BARBARA_JANAS Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 Wciągnęłaś mnie lekko w magiczne szpargały wiersza. Bardzo mi się podoba ! Kursywa cukiereczek. Beatrycze duży PLUS. Pozdrawiam serdecznie :)
Pan_Biały Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 za Kundere w tytule już plusa ładuję:) i za całokształt również na tak wiersz pozdrawiam r
kuba skawa Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 Próbowałem ale nie mogę się przekonać. Wiersz powyginany, ciężkawy i o niczym. Tytuł, to obietnica na wyrost.
Bea.2u Opublikowano 22 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. magiczne szpargały mają to do siebie, że przyciągają :)) dzięki, Baś :)) Pozdrawiam :)
Bea.2u Opublikowano 22 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. całokształt się całokształci w koci grzbiet ;) to miłe słowa :) dzięki :))
Bea.2u Opublikowano 22 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. - o niczym, czyli o życiu :)) moje dziecko tak samo skomentowało "Wojnę Polsko-Ruską" ;) Kubuś, to nie jest wiersz medalista, taki sobie samozwańczy wierszoskecz. Dzięki za podzielenie się opinią :) Pozdrawiam /b
HAYQ Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 coś czuję, że treść między wersami ma/miała mieć/ chyba ostre krawędzie. Byłem, czytałem. Pozdrawiam.
Bea.2u Opublikowano 22 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ostre? nie,to całkiem senny wierszyk z potworną puentą na dnie. znalazłeś ją? ;)
Sylwester_Lasota Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 może być tylko poco to powtórzenie tytułu pod nim samym? pss. kubusia nie znalazłem wiesz o czym plotę ;)
Bea.2u Opublikowano 22 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bo się tytuł w całości nie zmieścił i musiałam go podzielić a boldem mogłam podać cały. - kocham się tytulić ;) kubusia, o którym plecie Fly czy chodzi o bajki Jeremiego Przybory? ??
Oxyvia Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 Nie znalazłam potwornej puenty, ale i bez niej wiersz mi się podoba. A to: dolina motyli, to tak naprawdę dolina ciem dzieci płoszą je klaszcząc w dłonie a one podrywają się wystraszone by za chwilę zasnąć na nowo - to jest według mnie o poetach i wierszach. O ulotnej, półsennej wenie, którą tak łatwo spłoszyć lub uśpić bezpowrotnie. Bardzo dobrze powiedziane. Pozdrówa serdeczna. :-)
Baba_Izba Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 Podoba mi się atmosfera wiersza, wszystkiego nie rozumiem, potwora nie znalazłam, "dolina motyli", "dolina ciem" - pięknie, mam swoje prywatne: dolinę świerszczy, hubowy las, jałowiec rok-później itd. Lubię nadawać rzeczom znamienne nazwy. Serdecznie pozdrawiam, peelce radzę nie prostować rzęs, podkręcone - ładniejsze, chyba, że przeszkadzają w locie? Z sympatią, również o wierszu - baba
bestia be Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 Ciekawy! zresztą u Ciebie BEA jak zawsze z klimatem zawsze zmiennym, szeroki horyzont pisarski, a to już talent, wiec aby nie zanudzać w podarku bukiet lilii za wiersz szacuneczek be
Waldemar Talar Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2010 Witam serdecznie - bardzo przypadły mi te ciekawe szpargały . Wiersz cacko - od początku do końca . Miło się czytało pomimo późnej pory . życzę dużo ciepła i uśmiechu miła Bestio
Sylwester_Lasota Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2010 o bajki, of korse :():) ale jeszcze będę szukał :) a pod tyt. można było dopisać tylko rozszerzenie, a tak replay ;) pomyślności :)
krzysztof marek Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2010 mi też się podoba Twój wiersz. o porannym planowaniu przemieszanym z marzeniami sennymi wyciąganymi za uszy, bo zbliża się pora by lecieć :) i nic dziwnego że puenta drzemie na dnie. pospałoby się jeszcze trochę. dobra puenta :) pozdrawiam serdecznie :)))
Jacek_Suchowicz Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2010 przepraszam ale dla mnie tyż ciężkawe ale w obecnym tryndzie pozdrawiam Jacek
Rekomendowane odpowiedzi