Bernadetta1 Opublikowano 14 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2010 to za wcześnie mój miły by nadzieje rozwątlić jeszcze pachnie kominkiem jedna iskra ostatnia nadszarpnięty aksamit jedwabistych obietnic i ta róża wprost z dzbanka karminowa na płatkach o trzy kroki za wcześnie na burzliwe rozstania na spojrzenia drapieżne rozgorzałe tęsknoty koniec z końcem się nie chcą połączyć-mezalians szuka ciepła mojego nawet twój czuły dotyk to za wcześnie na podróż o trzy zimy do przodu kiedy jeszcze pomiędzy ze dwie wiosny w zieleni rozpanoszył się igra z marzeniami stróż rozum przecież kwiaty chcą kwitnąć wiesz...natury nie zmienisz
Anna_Para Opublikowano 14 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2010 Ach, ten stróż - rozum! Lekka nieregularność w trzecim wersie drugiej strofki, ale jest pauza,gdy się ją "przeczyta", jest równo! Brawo za czternastozgłoskowiec i rymy przybliżone! Ładna pointa:) Bardzo się podoba! Pozdrawiam, Para:)
bestia be Opublikowano 14 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2010 Bardzo ciekawy wiersz i tak sobie myśle iż mógłby być trzynastozgłoskowcem, tak niewiele mu trzeba jednak treść ciekawa i mądra serdecznie be
krzysztof marek Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2010 zabieram do nauki pod każdym względem Twój wiersz, Bernadettko :) bardzo dobry, gratuluję! pozdrawiam serdecznie :)))
Bernadetta1 Opublikowano 15 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. czesc Aniu:)stróż rozum daje czasem w kosc;)pozdrowki:)
Bernadetta1 Opublikowano 15 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. witam bestio...ja tam nie licze tych sylab jak pisze;)tak jakos wychodzi...milo ze sie spodobał pozdr.
Bernadetta1 Opublikowano 15 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzieki Krzysiu...pozdrawiam:)
Judyt Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2010 fajnie z tym tytułem- zapowiada się dłuższa podróż, skojarzyło mi się z książką E>E. Szmit'a( Tektonika uczuć), J. serdecznie
teresa943 Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2010 ech, ten "stróż rozmum" ...a "kwiaty chcą kwitnąć" wbrew jego trzeźwemu myśleniu... "natury nie zmienisz" i to jest "to"! uwielbiam Twoje klimaty, warto tu zaglądać, by podumać i znaleźć bratnią duszę :))) serdecznie i ciepło, Beatuś :)) cmoook! Krysia
Bernadetta1 Opublikowano 15 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. podroze tego typu bywaja długie;)rozstania ciagna sie i ciagna;)tak sobie powiem szelmowsko:):)usciski cieple w ten dzien brrrr:)
Bernadetta1 Opublikowano 15 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. fajnie jak zagladasz Krysiu:) miło Cie goscic:) dumaj dumaj- ja tez ostatnio zadumana:)cmook:)
Wilcza Jagoda Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bernadetko, wiem, że masz na tyle bogate słownictwo, ze wyboldowane zmienisz na coś bardziej ciekawszego :p pomysłowego ,oryginalniejszego, jak uważasz? słoneczka
Bernadetta1 Opublikowano 15 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bernadetko, wiem, że masz na tyle bogate słownictwo, ze wyboldowane zmienisz na coś bardziej ciekawszego :p pomysłowego ,oryginalniejszego, jak uważasz? słoneczka myslisz jagodko ze nie pasi?;)hmmm,no tak jakos mi z tym aksamitem tu sie widzialo...obietnice sa zawsze jedwabiste..potem roznie bywa;):)dzieki...przemysle:)
Pan_Biały Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2010 przekombinowany za dużo słabych punktów np "jedna iskra ostatnia"brzydko toto " o trzy kroki za wcześnie"a może jednak 5 "szuka ciepła mojego nawet twój czuły dotyk" bez zaimków "trzy zimy do przodu" trójka to jakaś symbolika? te cyfry to zbyt osobiste - śmiertelnik nic o nich nie wie "wiesz" do kosza do siego pozdrawiam r
Baba_Izba Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 Lubię Twoje wiersze, podoba mi się atmosfera pewnej tajemniczości, niedomówień i żarliwości przeżyć peeli. Czytam wszystkie z przyjemnością, ten również. Serdeczności - baba
Bernadetta1 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to jest wiersz osobisty...w takim wierszu zaimki nie przeszkadzają;)musi byc zwrot do adresata...Trojka jest to widzimisie autora;)(cos takiego tez moze zdarzyc sie w wierszu:)),,wiesz''tez jest zwrotem do adresata... Jest cala gama takich wierszy...zapewniam Cie:)Oczywiscie nie wszystko musi sie podobac rzecz jasna;)dzieki za wglad:)
Bernadetta1 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. witaj babo:):) no i dla takich osob jak Ty wlasnie pisze:) dzieki wielkie:)i usciski:)
Judyt Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. podroze tego typu bywaja długie;)rozstania ciagna sie i ciagna;)tak sobie powiem szelmowsko:):)usciski cieple w ten dzien brrrr:) tak...lepiej jednak by wieczna miłość się ciągnęła, wzajemnie Bernadetto
Rekomendowane odpowiedzi