Mateusz Kielan Opublikowano 9 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 W sieci słów nierozważnych uwięzła i trzepocze bladymi skrzydłami, coraz bardziej słaba, przezroczysta ćma bezdomna. Odżywając w nadziei poranków, zamierając chłodnymi dniami, z naiwnością do serc kołacze drżąca miłość. A wy, kurwa, czego się gapicie i w nie swoje wpierdalacie sprawy, do burdeli łajdaczyć się skrycie przekradając. Wolę głupim być autsajderem i olewać bufonów z warsztatów, którzy pieprzą, bełkocząc, że życie to nie sztuka.
H.Lecter Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 trzepocze bladymi skrzydłami, coraz bardziej słaba, przezroczysta z naiwnością do serc kołacze drżąca miłość. A wy, kurwa, czego się gapicie i w nie swoje wpierdalacie sprawy Wolę głupim być autsajderem Małoletnia wrażliwość, bunt i niezrozumienie, mające swój naiwny urok i poetycką siłę taniej, popowej piosenki... Jak na autsajdera, peel coś za bardzo się uzewnętrznia na forum publicznym... ; )
Goliard Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 idea jak najbardziej słuszna :) troglodytyctwo powierzchowne, podobnie jak i dresiarstwo :) ps: posiedziałbym jeszcze nad pierwszą strofą - to ewidentnie słaby punkt tego tekstu (choć "ćma bezdomna " mogłaby zostać ) pozdrawiam
kasiaballou Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. mam wrażenie, ba nawet jestem pewna, że Twój wiersz, Autorze wywiera ogromne wrażenie i że to jest całkiem mądry wiersz, ba cenny wiersz i daje do myślenia... pozdrawiam kaśka.
Mateusz Kielan Opublikowano 10 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 kasiu - wiedziałem, że na zrozumienie mogę liczyc tylko u delikatnych istot. Pozdrawiam. h lecter - no cóż, ty zawsze wiesz lepiej - taki rzemiocha, ma warsztat i wie. O takim kimś jest też fragment w moim opowiadaniu pt.Potęga poezji. Polecam.
H.Lecter Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No chyba nie podejrzewasz mnie o to, że jestem delikatną istotą... ; ) " Taki ktoś " nie czyta fragmentów czegoś tam, jakiegoś " ktosia "....
Piotr_Płoszaj Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2010 Wiersz stara się swoim krzykiem przemówić, oby nie był to głos wołającego w puszczy. Pozdrawiam serdecznie, Piotr
Rekomendowane odpowiedzi