adolf Opublikowano 2 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2010 Już powoli się drzewo za płomienie przebiera To jesienny fajerwerk z gleby pnie się, lecz huk Ustępuje przed echem, które niczym otwieracz W jego korze wycina: dziuplę, ujście dla nut tych podziemnych, nieznanych, dopisanych na szybko linia dolna, dodana, przez grabarza, u stóp jak embriony skulone, zimnem drżą na swój widok a to drganie zaczyna w jęk przechodzić i ból Cały świat się czerwieni, swego wstydzi się wnętrza A ty patrzysz na niego; przez kieliszek w nim to Wino czerwień dopełnia; w wino świat się przemienia zanim w krew przerdzewieje: życiu każąc iść stąd Wino-krew. Ta proporcja. Ten istnienia stosunek sam już nie wiesz dlaczego, ale wierzysz w ten szyfr Kiedy wino się skończy, krew dopełni menzurkę i rachunek się zgodzi i znów zamkną się drzwi
Franka Zet Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przemas, znów piękne. W nawiązywaniu do jesieni, zycia podziemnego, ktore puszcza kolor na powierzchni, jesteś niezrównany. Postawiłam parę przecinków i kropek. Średnik przesunęłam z "na niego" na "przez kieliszek". Menzurka - koszmar po ćwiczeniach z chemii ? Semestr, myślę, zaliczony ? Pozdrawiam serdecznie, szczęśliwego Nowego, Mistrzu :)
zak stanisława Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przemas, znów piękne. W nawiązywaniu do jesieni, zycia podziemnego, ktore puszcza kolor na powierzchni, jesteś niezrównany. Postawiłam parę przecinków i kropek. Średnik przesunęłam z "na niego" na "przez kieliszek". Menzurka - koszmar po ćwiczeniach z chemii ? Semestr, myślę, zaliczony ?Pozdrawiam serdecznie, szczęśliwego Nowego, Mistrzu :) dołaczam się, Fakt, adolfie, jesteś niezrównany :)
Agata_Lebek Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 Czytałam już u Ciebie dużo lepsze Przemko, ale ten też nie jest zły ;) Znalazłam konkurs na SONET SPENSERIAŃSKI i natychmiast pomyślałam o Tobie - jestem pewna, że poradziłbyś sobie znakomicie, ale to nie na www.poezja.org i nagroda taka sobie :( Pozdrawiam.
piotr marcin Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 Dobry tekst,dobre rymy.Pozdrawiam
Messalin_Nagietka Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 Adolf a Ty jesteś taki rozumny i wiesz co to nuta? MN ps. bo ja po Twojej pierwszej zwrotce już nie wiem
Stefan_Rewiński Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przemas, znów piękne. W nawiązywaniu do jesieni, zycia podziemnego, ktore puszcza kolor na powierzchni, jesteś niezrównany. Postawiłam parę przecinków i kropek. Średnik przesunęłam z "na niego" na "przez kieliszek". Menzurka - koszmar po ćwiczeniach z chemii ? Semestr, myślę, zaliczony ?Pozdrawiam serdecznie, szczęśliwego Nowego, Mistrzu :) dołaczam się, Fakt, adolfie, jesteś niezrównany :) Ja tez się dołączm. Pozdrawiam.
MARIUSZ RAKOSKI Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dołaczam się, Fakt, adolfie, jesteś niezrównany :) Ja tez się dołączm. Pozdrawiam. Pozwolę się też dołączyć... ładne przedstawienie :) Pozdarwiam.
Rekomendowane odpowiedzi