Anna_Para Opublikowano 28 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 zasmucam Cię ciągle, drogi przyjacielu bóg stworzył mnie chyba tylko właśnie po to, rozbawiam na co dzień obcych ludzi wielu a tu jestem dziwna, że bagno, że błoto, nie umiesz mnie ponieść w świat wesołej pieśni, nie próbuj na siłę sprawić, bym się śmiała ja tak Ci zapadam pieczęcią na piersi jak dziwna, bo miękka, ale jednak - skała do wczoraj skowronkiem i puchem dmuchawca dziś kleksem na wierszu o trudnej tęsknocie, i tak Ci potrzebna, jak niczyja łaska i tak Ci niezbędna, jak ta dziura w płocie zacałuj potrzebnie, niech bzdur już nie plotę, niech usta zapomną o skardze daremnej, skowronkiem Ci byłam, dziś jestem nielotem, lecz bądź czuły, zostań, i bądź dobry ze mną
Anna_Para Opublikowano 28 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Przyjacielowi, który szybko się znudził i ...przestał być przyjacielem. I tak dziękuję mu za nocne pogaduchy.
Judyt Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 hmm..samemu trzeba czasem umieć odnaleźć radość z tego co w około, tak mi się zdaje,nawet jeśli przyjaciel opuszcza, bardzo ładny wiersz, J. serdecznie
teresa943 Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 wiem, że boli, ale weź na luz...gdyby był prawdziwym przyjacielem, nie opuściłby przyjaciółki :)))) to tylko tak dla pocieszenia a czas dokona reszty... :))) serdecznie i ciepło - Krysia
Anna_Para Opublikowano 28 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 To nie tak, Krysiu! Wiem, że mu byłam "dziurą w płocie"! Wiem, że nie przyjaciel to był...ale z końcem roku taki "remanent". Nie boli, uśmiecham się do tej "przyjaźni". W końcu przegadaliśmy kilka...naście fajnych nocy! Był sobie "nocny marek" jak ja...ot, po prostu:) A wierszyk się Pani podoba? Nic o wierszu, na miłość boską! ;) Para
Anna_Para Opublikowano 28 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Judyt, dzięki za czytanie i za "bardzo ładny" :) Cieplutko, Para
Magda_Tara Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 a ja tu ryczę, że taki miłosny, że taki bogaty (wiersz ów, nie adresat!), a tu masz ci los! Nocny! Marek! a niech go! tak rzucić, żesz! ojjjjjjjjj, stop! bo się rozpędzam! wróć, Tara! noooooooo Paruniu, pieknie, ale czy doceni? ten Mrek - mruk, wiesz...nocny! :D ;D
krzysztof marek Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 lekko się czyta Twój wiersz Aniu... jest co trzeba: metaforek parę, refleksja, delikatna puenta "nadziewana" nadzieją... hm. przyjaciel to wielkie słowo. na pewno warte tego wiersza. pozdrawiam ciepło :)
Anna_Para Opublikowano 28 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Krzysiu: no właśnie nie! Dlatego piszę o nim "przyjaciel". Nawet nie mam żalu! Za to zawsze poczytuję sobie za zaszczyt Twoją dobrą opinię o moich wierszydłach. Cieplutko dziękuję za to, że recenzujesz, doradzasz, skutecznie, jak pod "Aniołem". Polecam się uwadze. Anna;)
Marcin B Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Ja tradycyjnie zacznę od uwag. Po pierwsze to, co zawsze bezlitośnie wytykam i co poeci lubią sobie czasem beztrosko pominąć. Druga strofa, drugi wers, do staraj nie ma dołączonego "się", a powinno być ;) Po drugie ostatni wers w wierszu ,zgrzyta mi to powtórzenie, pomyślałbym nad pozbyciem się go. No a cały wiersz naprawdę ładny, klimatyczny, ma w sobie to coś. Pozdrawiam ;)
Anna_Para Opublikowano 28 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Taruniu, moje TWA kochane! Serdecznie dziękuję za "porykiwanie". Ja pod Twoimi też wycieram oczka, do niedawna siwe, bo teraz mam zielone, wyobraź sobie!!!Dzięki za "bogaty":) Znikam, jak to Para:)
Anna_Para Opublikowano 28 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Marcinie, dzięki za uwagi! Drugie "się" byłoby błędem, właśnie niepotrzebnym powtórzeniem. To natomiast, co nazywasz "powtórzeniem" jest anaforą, użytą świadomie! Cieszę się, że niewiele Ci zgrzyta! Pozdrawiam serdecznie, Para:)
Marcin B Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 No to może zmień "staraj" na "próbuj", unikniesz tej niegramatyczności :)
Anna_Para Opublikowano 28 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Marcinie: nie ma tu "niegramatyczności", zaufaj mi! Dobra, dla Ciebie zrobię "próbuj":) Dzięki za troskę! Cieplutko, Stara Para:)
krzysztof marek Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Aniu napisałem tak: "przyjaciel to wielkie słowo. na pewno warte tego wiersza." nie pisałem o osobie. nie mnie oceniać kogoś kogo nie znam nawet...
Oxyvia Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Ładny wiersz, melodyjny, rymowany, klimatyczny, nostalgiczny - lubię takie. Odrzucenie zawsze boli, mniej lub bardziej, szczególnie kiedy czujemy się niepotrzebni komuś, kto w jakiś sposób był nam potrzebny. Ale co tam - przejdzie! "Nocnych marków" ci u nas dostatek, choćby na tym Forum, a i poza nim jest pół światu tego kwiatu, więc naprawdę nie ma nad czym łez wylewać. :-))) Wiem, że prawię komunały, wiem, że Ty też wiesz i się wyliżesz, choćby za pomocą tego wiersza. :-) Pozdrówka!
Anna_Para Opublikowano 28 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Krzysiu! Dzięki i wiem, że wiesz! Miło mi bardzo, że odpowiadasz na każdy mój komentarz! Ot, zaczepiam Cię, żebyś coś do mnie napisał:) Cieplutko, Para
Anna_Para Opublikowano 28 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Oxyvio! Cieszę się, że podoba Ci się mój wierszyk. Mam wrażenie, że wzbudziłam współczucie, a to zbyt wiele! Nic się nie stało. Nie miało wagi. W wierszu zabrzmiało dużo gorzej! Nie muszę się wylizywać! "Przyjaciel" to słowo użyte na wyrost wobec tego miłego skądinąd znajomego, dziś to wiem. Serdeczność, jaką mnie tu wszyscy darzą, jest wzruszająca. Pozdrawiam, dzięki serdeczne. Cieplutko, Para:)
zak stanisława Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 zacałuj potrzebnie, niech bzdur już nie plotę, niech usta zapomną o skardze daremnej, skowronkiem Ci byłam, dziś jestem nielotem, lecz bądź czuły, zostań, i bądź dobry ze mną najbardziej przypadła mi do gustu, właśnie ta zwrotka cmoook Anno bezPary:P radosci i szczęścia z Nowym Rokiem
Baba_Izba Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Bezsenność Ci służy peelko! Wiersz pięknie sobie buja w obłokach, bardzo ładne określenia, rytmicznie sobie płynie. Serdecznie pozdrawiam - baba
Rekomendowane odpowiedzi