adolf Opublikowano 27 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Obraz to gra planszowa. W niej rywalizują Odcienie przestrzeni. Jednym rzutem barwy Ile wypadnie oczek, oczu, w tylu idą Obserwatorów. Metę. Zostawiając ślady pod postacią konturów: to jakby się budził w nich skręcony włos pędzla, który je powołał. Wersja budżetowa. Tańszy model, Turyn, Odbicie świetlne martwych gdy proch ich pozostał Na zaschłych włóknach płótna, mikro-groby, mikro- Zmartwychwstanie: precyzja większa niż w układach Scalonych, modułach. Lecz czasem ten widok o siatkę dyfrakcyjną z gwiazd srebrnych się otrze zostaje z niego cienki, niewidoczny pionek Tu przegrywa artysta a zwycięża człowiek
Aleks Kleks Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 uczony ale i uczynny wiersz nawet siatka dyfrakcyjna nie drażni a swoją drogą adolfie to ciekawe jaką estymą poeci dażą sztuki wizualne, w drugą stronę to jakoś gorzej działa ;)
BARBARA_JANAS Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Ach te twoje trudne słowa :) Zaczynam się przekonywać. Wczoraj malowałam... Zapachy powróciły. Pozdrawiam Adolfie.
Agata_Lebek Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ostatni wers genialny, też bym tak to ujęła. Reszta raczej dyskusyjna, albo inaczej do głębszego przemyślenia ;) Tak na pierwszy rzut oka :DDD Trochę abstrakcyjnie :)
Messalin_Nagietka Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 dużo tu kłamstwa brak rozeznania w zjawiskach fizycznych mylne traktowanie aksjomatów MN
MARIUSZ RAKOSKI Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Miałbym watpliwości co do tej "kompozycji", ale jakoś mnie przekonuje, aczkolwiek nie powala na... pyszczek :) :D Pozdrawiam.
Bernadetta1 Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 ja juz sie Adolfie dawno mprzekonałam do Twoich wierszy:)pozdr.
zak stanisława Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. podobnie, a i lubie zaglądac do wikipedii, poznawać nowe słowa, jest super adolfie miłego zakończenia Roku S.Z
Gość Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. na stos ten wiersz ! niech żyje patafizyka
Gość Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 Dobry wiersz, nawet się podnieciłem czytając. Domyślam się że nie o sam zapis zjawisk tu chodzi, znaczy o to chodzi ale robisz to za pomocą poezji a to daje pewne upełnoprawnienia. Nie wiem jak traktować wypowiedź Messalin Nagietka, pewnie żartował. Bawisz się słowem i puszczasz czytelnika na manowce, to nie twoje widzenie lecz podmiotu. Nie wiem czemu inni tak serio tratują słowo, zapominając jak ono jest wiotkie i plastyczne. Wyrazy to nie kloce ! mogą przecież tworzyć tyle semiotycznych i semantycznych znaczeń, dzielić wypowiedzenia, różnicować je. Wiersz całkiem ok, jak pisałem.
Ruffle_puffle Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 Mnie też się podoba. Właśnie dlatego, że nie ma aksjomatów, lecz wyobraźnia, plastyczność i nietuzinkowość. W poezji może się zdarzyć niemal wszystko.
Rekomendowane odpowiedzi