Krzysztof_Kurc Opublikowano 26 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 bielą góruje ze szczytów odchodzi z hukiem pokonana lawiną grzechów czerwienią ocieka losów ludzkich krzywd i z oddania mrących patosów wywieszana co święta
Agata_Lebek Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Coś mi tu nie zagrało tym razem Krzysiu, ale sama nie wiem co. Przemyślę ;)
Krzysztof_Kurc Opublikowano 26 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Myśl Agato, liczę na Ciebie. Czekam niecierpliwie. Pozdrawiam Krzysiek
Agata_Lebek Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Już wiem przesyt przymiotników, może tak: góruje bielą szczytów odchodzi z hukiem czerwienieje irracjonalnie w patosie oddania umiera obwieszona co święta ale to jeszcze chyba nie to, przemyśl i Ty może wespół ;)
Krzysztof_Kurc Opublikowano 26 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Już wiem przesyt przymiotników, może tak: góruje bielą szczytów odchodzi z hukiem czerwienieje irracjonalnie w patosie oddania umiera obwieszona co święta ale to jeszcze chyba nie to, przemyśl i Ty może wespół ;) Auuuć !!!! Moja pępowina!!!! Straszne cięcie. Pomyślę jak znieczulenie zacznie działać. ;) Pozdrawiam Krzysiek
MARIUSZ RAKOSKI Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 Oj... nie wiem dlaczego koledzy i koleżanki dążą do takiego minimalizmu... proszę mi wybaczyć - bardzo proszę - ależ tego wiersza nie ma z czego okrajać... gdyby był przegadany, to i owszem, można byłoby odcinać i krajać... jednak... ach milczę... podsumowując: mnie klimat nie ujął, sprawa znana i ogólnie przegadana... nie powiem, że nie ciekawy pomysł, jednak to MAŁO... ale to tylko moje widzimisię... pozdrawiam wiosennie :)
Agata_Lebek Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie chodzi o minimalizm, ani celowe okrajanie wiersza. Pomysł jest całkiem fajny, ale realizacji nie sprzyja nadmiar dużej ilości przymiotników ułożonych blisko siebie, natomiast do inwersji często stosowanej przez Krisa można się przyzwyczaić :P
Agata_Lebek Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Już wiem przesyt przymiotników, może tak: góruje bielą szczytów odchodzi z hukiem czerwienieje irracjonalnie w patosie oddania umiera obwieszona co święta ale to jeszcze chyba nie to, przemyśl i Ty może wespół ;) Auuuć !!!! Moja pępowina!!!! Straszne cięcie. Pomyślę jak znieczulenie zacznie działać. ;) Pozdrawiam Krzysiek Nic się nie martw, to tylko takie babskie gadanie ;) tu decyduje Autor :)
MARIUSZ RAKOSKI Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie chodzi o minimalizm, ani celowe okrajanie wiersza. Pomysł jest całkiem fajny, ale realizacji nie sprzyja nadmiar dużej ilości przymiotników ułożonych blisko siebie, natomiast do inwersji często stosowanej przez Krisa można się przyzwyczaić :P Zgadzam się Agato, jednak zastanawiam się, czy dyskwalifikacja tych przymiotników może cokolwiek zmienić. Według mnie - nie. Tak, pomysł bardzo nawet ciekawy, i zapis nie jest najgorszy: jednak dla mnie za mało. Pozdrawiam!
Agata_Lebek Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie chodzi o minimalizm, ani celowe okrajanie wiersza. Pomysł jest całkiem fajny, ale realizacji nie sprzyja nadmiar dużej ilości przymiotników ułożonych blisko siebie, natomiast do inwersji często stosowanej przez Krisa można się przyzwyczaić :P Zgadzam się Agato, jednak zastanawiam się, czy dyskwalifikacja tych przymiotników może cokolwiek zmienić. Według mnie - nie. Tak, pomysł bardzo nawet ciekawy, i zapis nie jest najgorszy: jednak dla mnie za mało. Pozdrawiam! Wydaje mi się że cała tajemnica polega na zadaniu sobie pytania co tak naprawdę chcemy powiedzieć. Nie dyskwalifikuję tekstu, tymbardziej że lubię twórczość Krisa, raczej chodzi mi o to żeby wyłapać słabsze miejsca i ewent. poprawić wedle uznania Autora. Wiem, że warto :)
MARIUSZ RAKOSKI Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zgadzam się Agato, jednak zastanawiam się, czy dyskwalifikacja tych przymiotników może cokolwiek zmienić. Według mnie - nie. Tak, pomysł bardzo nawet ciekawy, i zapis nie jest najgorszy: jednak dla mnie za mało. Pozdrawiam! Wydaje mi się że cała tajemnica polega na zadaniu sobie pytania co tak naprawdę chcemy powiedzieć. Nie dyskwalifikuję tekstu, tymbardziej że lubię twórczość Krisa, raczej chodzi mi o to żeby wyłapać słabsze miejsca i ewent. poprawić wedle uznania Autora. Wiem, że warto :) Hm... w takim razie ja o czymś nie wiem :D Skoro wiesz, to warto :) Pozdrawiam
H.Lecter Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Biało - czerwony koszmarek. Najgorsza twoja rzecz jaką czytałem...
Messalin_Nagietka Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. biele panie Kurc to taka masa piachu z brzegu wody minus niestety a jak ktoś łapie symbolikę to wydaje się, że nie w ten sposób MN
LadyC Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Symbolicznie o symbolice, ale nie uznam tego za udany wiersz, bo autor za bardzo poszedł w utarte ścieżki. Dla mnie, ten tekst nie wnosi absolutnie nic nowego. Można poczytać, pokiwać głową i lakonicznie stwierdzić: no i co z tego? To samo stwierdzano już setki razy i nadal z tego nic nie wynika. Do tego zlepki typu 'lawina grzechu, mrące patosy, ludzkie krzywdy ociekające czerwienią. No nie, przesada.
Bernadetta1 Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 kurcze no Krzyś:)...najldelikatniej jak umiem...nie udało sie niestety tym razem::(pozdrawiam:)
Krzysztof_Kurc Opublikowano 27 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiem że temat obrobiony z każdej strony wiele razy, i może dlatego korci żeby go dotknąć, spróbować po swojemu. Dzięki za czytanie i opinię Pozdrawiam Krzysiek
Krzysztof_Kurc Opublikowano 27 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Każdy może się pomylić, nawet saper. Dzięki za opinię. Pozdrawiam Krzysiek
Krzysztof_Kurc Opublikowano 27 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. biele panie Kurc to taka masa piachu z brzegu wody minus niestety a jak ktoś łapie symbolikę to wydaje się, że nie w ten sposób MN Interesująca informacja dotycząca "masy piachu z brzegu wody". Niestety, ja łapię symbolikę w ten sposób. Dzięki za opinię. Pozdrawiam Krzysiek
Krzysztof_Kurc Opublikowano 27 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Symbolicznie o symbolice, ale nie uznam tego za udany wiersz, bo autor za bardzo poszedł w utarte ścieżki. Dla mnie, ten tekst nie wnosi absolutnie nic nowego. Można poczytać, pokiwać głową i lakonicznie stwierdzić: no i co z tego? To samo stwierdzano już setki razy i nadal z tego nic nie wynika. Do tego zlepki typu 'lawina grzechu, mrące patosy, ludzkie krzywdy ociekające czerwienią. No nie, przesada. "To samo stwierdzano już setki razy i nadal z tego nic nie wynika." Niewątpliwie masz rację, między innymi właśnie o to chodzi. Dzięki za czytanie i opinię Pozdrawiam Krzysiek
Krzysztof_Kurc Opublikowano 27 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za delikatność. ;) Pozdrawiam ciepło Krzysiek
Rekomendowane odpowiedzi