HAYQ Opublikowano 17 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 wszystko się dzieje znienacka nie ma przyczyny i skutku fałsz ścieka zimno po palcach strużkami potu wprost z mózgu ciemność zastygła na skroniach sznuruje oczy i usta ścina się w sen nie zapomnij z ciszy rozbitej jak lustra
Magda_Tara Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 no tak :)) i HAYQ! jutro! :)) tak pięknie że jutro! idę się z tym przespać! a co tam :))))))))))
Baba_Izba Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 Jesteś HAYQ! Wydaje mi się, że zrobiłeś sobie dłuższy urlop? Jak zwykle, wracasz mocnym, dobrym akcentem, wiersz dopracowany, wg mnie świetny! Serdecznie pozdrawiam - baba
Magda_Tara Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 gdyby tak muzyczkę pod to adekwatną, to hoho ale i bez jest tekścik na zadechu już kiedyś czytałam coś co mnie sprowadziło na ten portal nie wiem czy przypadkiem....hm przypadkiem :)))))))))
HAYQ Opublikowano 18 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pospać dobra rzecz :) zapraszam w takim razie jutro, znaczy już dzisiaj - do miłego.
HAYQ Opublikowano 18 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Urlop był raczej przymusowy - proza życia :) Dziękuję Ba(rdz)bo Iz(b)o. Serdecznie :)
HAYQ Opublikowano 18 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jest i muzyczka i recytacja (i to nie byle kogo). Niestety, muzyczka ma prawa swoje, autorskie, a muzyczkę pociachałem, więc autor mógłby się naprawdę nieźle wkurzyć ;p Tutaj nie mogiem :) Dzięki Magda, ponownie. Pozdrawiam.
HAYQ Opublikowano 18 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a… dzień dobry ;) Dziękuję za odwiedziny. :)
teresa943 Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 miło Cię widzieć i znowu czytać :))) podoba się i już pozdrawiam ciepło HAYQ - Krysia
Marcin B Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 No ma dynamikę ten wiersz, obrazy też są nakreślone niegłupio, sznurowanie zapada w pamięć. Jeszcze tylko gdyby mnie nie raził ten bardzo popularny rym, ale to chyba taka moja przypadłość. Pozdrawiam ;)
HAYQ Opublikowano 18 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki Kikus.
HAYQ Opublikowano 18 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Krysiu, Ciebie również miło czytać, pozdrawiam serdecznie
HAYQ Opublikowano 18 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Moja też ;)) No musi być jakiś mankament. Za dobrze by było. Dzięki za odwiedziny, pozdrawiam.
Pan_Biały Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 niby dobrze się czyta, niby wszystko jest ok ze słowami, no właśnie niby sza czyli że trza być cicho, że fałsz pod osłoną nocy się skrada teraz, dzisiaj, już?, więc sza i że cisz nastała po czymś głośnym, może strasznym, jakieś drastycznej historii jakoś tak skradam się do tego wiersza, tym bardziej, że akcja wydarzyła się nieoczekiwanie, więc podglądam sytuację a może nic nie rozumiem - już pisałem kiedyś, że ja ty tylko sprzątam i może dlatego nie odgadłem pozdrawiam zagubioną duszę H r
Oxyvia Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 Ja też nie wszystko rozumiem, nie jest to dla mnie klarowny przekaz. Czy to wiersz polityczny? Bo można go tu podciągnąć pod wydarzenia: każda epoka ma swoje kłamstwa i spadają one na nas znienacka, nie spodziewamy się ich, tworząc "nowe". A to "nowe" jest hororrystycznie podobne do "starego", jak w rozbitych lustrach. Inaczej nie umiem go zinterpretować. Ale wcale nie mam pewności, że o to chodzi. Bardzo dobre obrazy i słownictwo, rymy też wcale nie pospolite. Ale czegoś brakuje w treści. Pozdrawiam. :-)
Magda_Tara Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 nie zapomnij często oznacza: ale wybacz sobie, chociaż nie zawsze zdajemy sobie z tego sprawę :))
HAYQ Opublikowano 18 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i co ja mam zrobić? Jak zdradzę o co chodzi, to na nic to pisanie. Mogę tylko powiedzieć, że zrobiłem chyba błąd i wstawiłem tu tylko drugą część wiersza. Ale kombinujesz dobrze, można się pogubić... z duszą :) Dzięki za wdepnięcie Panie Biały, pozdrawiam.
HAYQ Opublikowano 18 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak już napisałem wyżej, u Pana Białego - prawdopodobnie I części brakuje, chociaż niekoniecznie. To co tutaj, można właściwie podciągnąć zarówno pod politykę, jak i... chorobę, na przykład. Bo przecież dzisiaj, to prawie synonimy, nie mówiąc o innych "chorobach" ;) Ładnie Oxyvio, podoba mi się Twoja dedukcja. :) Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi