Baba_Izba Opublikowano 16 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2009 ludzie ziarna piasku dalej im do siebie niż do gwiazd przenikać w zgłębianiu dostrzec toczyć z logiką współtworzenia mozolnie przenosić góry ziarnko po ziarnku pieszczotliwie aż wydma zaśpiewa
Pan_Biały Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. przyciągnął mnie tytuł, gdyż wprowadzam go w życie z różnym skutkiem i mam nadzieję że nauka nie na marne:) dalej również się nie zawiodłem, no może poza "pustynią świata" skromnie i z rozwagą można stworzyć coś i o to chodzi:) pozdrawiam r
Magda_Tara Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2009 nie chciałam pierwsza ale musiałam :)) podchodzę, podchodzę, chociaż już znam :)) i patrzę sobie i słucham tej śpiewającej wydmy i buch w nią! i mandat płacę, bo wydmy są pod ochroną tak se gadam gadam żeby łzy osuszyć :*
Magda_Tara Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2009 noooooo taaaaaaaaak! i mój misternie upleciony tekst wytarmosił Biały!!!!!!!!!! JA MIAŁAM BYĆ PIERWSZA!!!!!!!!!! musiałeś jednocześnie, psia krew! ????????????? wrrrrrrrrrrr :D
Pan_Biały Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. od wrrrrr do ugryzienia jeden krok :))) a tak poza końkursem to wr to dechy niejakiego miasta Radomia za nadużycie Izby Baby przepraszam więcej grzechów nie pamiętam:))
Marcin B Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2009 Bardzo zgrabnie poprowadzony koncept, poza "pustynią świata", jak napisano wyżej, wszystko jest na swoim miejscu. Pozdrawiam ;)
Magda_Tara Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. o "pustyni świata" wiedzą kobiety! chłopy tam nie mają wstępu! ja nie powiedziałam, przepraszam! :P
Oxyvia Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2009 Ładnie i bardzo wieloznacznie. Przesłanie jasne, klarowne, zrozumiałe. Popieram. :-)
krzysztof marek Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2009 "mozolnie przenosić góry ziarnko po ziarnku pieszczotliwie aż wydma zaśpiewa" fragment który mnie szczególnie zachwycił na "w". zachwyt trwa :))) wiersz jest bardzo asertywny: wyrazisty i jednocześnie przyjazny. pozdrawiam serdecznie :)))
Sylwester_Lasota Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2009 ilu ludzi tyle światów w ludzkim świecie. odnoszę wrażenie, że dwie czterowersowe strofy konkurują ze sobą, względnie uzupełniają się. pierwsza zakotwiczona w sferze sekularnej, a druga w sferze mistycznej (czy jak by je tam nazwać :)). ostatni wers byłby w tym układzie podsumowaniem całego procesu. tak mi się to widzi :). kłaniam się i pozdrawiam.
Fly Elika Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2009 czytałam już wcześniej ten uroczy syzyfowy wierszyk ... pewien Pan Stefan ucieszyłby się, myślę również a może tylko napisałby takich z dziesięć i by wystarczyło w tym temacie :)) pozdrawiam
kasiaballou Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2009 ludzki, mądry - cały Twój, a jednak dla wszystkich :) pozdrówki serdeczne, Babo. kaśka.
M._Krzywak Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2009 Był, czytał, i to nawet z przyjemnością czytał :) Pozdrawiam.
Baba_Izba Opublikowano 17 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. przyciągnął mnie tytuł, gdyż wprowadzam go w życie z różnym skutkiem i mam nadzieję że nauka nie na marne:) dalej również się nie zawiodłem, no może poza "pustynią świata" skromnie i z rozwagą można stworzyć coś i o to chodzi:) pozdrawiam r Dziękuję za czytanie i słuszną uwagę. Poprawiłam, tak dużo lepiej, mniej "pompy", skromniej. Najlepiej zacząć od siebie choć to nie takie łatwe jak się wydaje, prawda? Uczyć się również drugiego; próbować rozumieć, umieć znaleźć się w jego skórze. Dość z mojej strony nuty dydaktycznej, obiecuję, że się poprawię. Serdeczności - baba
Baba_Izba Opublikowano 17 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ale co sobie posłuchałaś, Magdusiu, to posłuchałaś! Ona śpiewa bardzo głośno, dla niektórych chropowato, trochę podobny odgłos do lecącego odrzutowca. Jak zwykle jesteś i jesteś rozbrajająco ochocza do niesienia otuchy i radości. Kocham takie pisanie! Ściskam, dziękuję do n-tej, - baba
Baba_Izba Opublikowano 17 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. od wrrrrr do ugryzienia jeden krok :))) a tak poza końkursem to wr to dechy niejakiego miasta Radomia za nadużycie Izby Baby przepraszam więcej grzechów nie pamiętam:)) Nadużycia nie było i nie będzie, włączę się niegrzecznie do Waszej konwersacji: a co to za dechy w pięknym Radomiu? Scena jakaś? Pozdrawiam - baba
Baba_Izba Opublikowano 17 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Marcinie B! Bardzo dziękuję za sugestię, poprawiłam, znaczy się wywaliłam pustynię świata, moim zdaniem jest dużo lepiej. Bardzo lubię krytyczne uwagi, bo z jednej strony świadczą o wnikliwym czytaniu, z drugiej pomagają mi w dopracowaniu wiersza. Dziękuję, serdecznie pozdrawiam - baba
Baba_Izba Opublikowano 17 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. o "pustyni świata" wiedzą kobiety! chłopy tam nie mają wstępu! ja nie powiedziałam, przepraszam! :P Dzięki Taruniu, jednak nie musimy się tak odkrywać, niech to zostanie między nami! Fakt! Cmoczki - ba
Baba_Izba Opublikowano 17 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, miło mi niezmiernie! Tak nawiasem mówiąc; mam czasem ochotę napisać wiersz ze znakami interpunkcyjnymi, mam jednak wielki kłopot w umieszczaniu we właściwych miejscach kropek, przecinków, nie mówiąc już o myślnikach stosowanych w dialogach. W razie czego, poproszę Cię o pomoc i z góry dziękuję. Najserdeczniej pozdrawiam - baba
Baba_Izba Opublikowano 17 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo mi miło, że tak uważasz, to takie przyjemne odczucie, kiedy ma się świadomość, że KTOŚ się "wczytał" w wiersz i wyłuskał co najważniejsze. Dziękuję, serdeczności odwzajemniam - baba
Rekomendowane odpowiedzi