Pan_Biały Opublikowano 3 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 skryty cieniem posągu wyspy w naszyjniku koralowca morduje kolejną pochodnię przy zgaszonym świetle przejdziemy drugą stroną jezdni ufając stopom przed krawężnikiem rozleje się śluz studzienki winnych emancypacji hałasu wyższego piętra ku uciesze martyrologii ojca proboszcza zaprasza do uczestnictwa tacą dla potrzebujących wina zaschła przelała się i płacze rozlanym blaskiem ścianami pejzażu równika przy południku zakotwiczę życie by umrzeć z niczym przy sobie odejdę noktowizor zastąpił oczy ściągając klątwę Majów terma nie ogrzeje matczyną miłością
Magda_Tara Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 samotność to dar, to możliwość nieobciążania najbliższych ładunkiem bólu, to dar w tym najważniejszym jesteśmy sami i dowiadujemy się... :)) trudny lawiną słów pędzisz, trudno wyleźć spod tumanu uff mądry, inny, to dobrze, że jesteś tak wszechstronny :) :*
zak stanisława Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 prawdę prawi Magda, dużo wątków, tworzy sieć, która się plącze, może to po pierwszym czytaniu, może trzeba się oswić, zajrzę jeszcze raz cmook
Pan_Biały Opublikowano 3 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 zamieszany w kotle, przesolony, przypalony, przegadany - kucharz spieprzył przepis dobrze że nie jestem saper:)) dziękuję paniom za czytanie i ocenę pozdrawiam r
Magda_Tara Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :D a tam! spieprzył zaraz! dobrze, że nie jesteś saper! ani saperka! jak... :D :*
krzysztof marek Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 przyłączam się do komentarzy pań. zdecydowanie. malujesz technicznie, lubię czytać takie utwory. pozdrawiam serdecznie :)))
Pan_Biały Opublikowano 3 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. młody technik ze mnie powiadasz:)) dzięki Krzysiu za czytanie pozdrawiam nie mniej serdecznie:) r
Fly Elika Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 podziwiam tą ogólną autokrytykę :) i po czasie za to tekst wiersza rzeczowy w nierzeczowości pozdrawiam Pana Białego oczywiście
teresa943 Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2009 jak dla mnie "na siłę" przeładowany, ale ...być może w tym tkwi sedno problemu tej nie dogrzanej "termy"...może forma dopowiada coś, co tylko wprawne oko i czułe ucho może pochwycić? doprawdy nie wiem... serdecznie pozdrawiam :)) Krysia
Baba_Izba Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2009 Przeczytałam kilkakrotnie, nie bardzo umiem coś napisać o wierszu z wyjątkiem tego, że mnie przyciąga. Wypływa z niego pewien niepokój, mimo pozornej beztroski peela, powoduje napięcie u czytającego. Nie bardzo rozumiem: "z niczym przy sobie odejdę" - chodzi mi o pogrubione. Całość ciekawa, intrygująca. Pozdrawiam - baba
Pan_Biały Opublikowano 4 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za Fly za czytanie bardzo:)) pozdrowienia r
Pan_Biały Opublikowano 4 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. na siłę nie piszę Krysiu że przeładowany mogę się zgodzić, że przekombinowany itp. również bo miał być dziwny i wygląda na to że się udało:))) dziękuję za czytanie i zagłębienie się co jest dla mnie ważne:) pozdrawiam r
Pan_Biały Opublikowano 4 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. przy sobie czyt. w głowie, duszy, sercu, kieszeni, można sobie wybrać:)) dziękuję za filtrację i przyciągnięcie stwora w wierszu do siebie pozdrawiam Babo serdecznie r
Fly Elika Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za Fly za czytanie bardzo:)) pozdrowienia r ależ za czytanie, za proszę, bardzo :) pozdrowienia
Rekomendowane odpowiedzi