Agata_Lebek Opublikowano 30 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 sobie zostawiłam książki stolik z maszyny Singer koronkowy obrus likierowe kieliszki z niebieskiego szkła wazon z malowidłem czarną płytę ta melodia nie przeminie znowu mogę żyć niepraktycznie piję kawę z filiżanki przy świeczce -------------------------------------distribution for myself I retained books a Singer sewing machine table a lace tablecloth blue vintage liqueur glasses a vase with a painting a black record this tune will not fade again I can live impractically drinking coffee from a cup by candlelight Tłumaczenie: Anna Myszkin
Boskie Kalosze Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 Ładne, delikatnie refleksyjne. A może by tak wzmocnić nieco pierwszy wers drugiej strofki na: "z tą melodią nie przeminę"? Pozdrawiam.
janusz_pyzinski Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 pięknie,moje klimaty w złotej oprawie -stolik z maszyny Singer-mam go jeszcze-codziennie dotykam misternie rzeźbionych nóg gdy "piję kawę z filiżanki przy świeczce" -skąd to wiesz?-zaciekawiony pozdrawiam
Fly Elika Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 ładne, niebanalne rekwizyty i z przeszłości czarna płyta - ciekawe jaka stara okładka :)) i czy smutna i melancholijna ach te płyty :( Pozdrawiam
Goliard Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. sentymentalnym się spodoba :) pozdrawiam
Leszek_Nord Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kobieta i jej małe tęsknoty opisane kilkoma prostymi słowami, bez pretensji. Stoję po drugiej stronie barykady, ale nie jako wróg;). Podoba się. Pozdrawiam. Leszek.
Toby Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 rozwody są ponoć ciężkie. nie będę się zatem długo rozwodził, powiem tylko: bardzo do mnie trafił. pozdrawiam. T.
egzegeta Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 Agato, ładnie; przyłączam się do propozycji Cudownych Kaloszy i nawet pójdę dalej o jeden enter:z tą melodią nie przeminę będę żyć niepraktycznie piję kawę z filiżanki przy świeczce Pozdrawiam
Stefan_Rewiński Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 No nie wiem, poczytam, pomyślę...
mały_dzielny_toster Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 pamiątki to najlepiej od razu spalić. sentyment to tylko dobija w ponure wieczory. niemniej - najlepszy Twój od dłuższego czasu. przyjedź do mnie na mojito! :)
zak stanisława Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 i od razu przed oczami stanęły mi obrazy z dzieciństwa, , szyłam na tej Singerce, oj szyłam , zmniejszajac maminą kieckę, tak żebym w nią weszła :P ech.... cmook SAgato
Krzysztof_Kurc Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 Wiesz ze lubię wyliczanki. A teraz "piję kawę z filiżanki" kolejny raz. Pozdrawiam Krzysiek
Tali Maciej Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 fotografia(-: pozdrawiam
Agata_Lebek Opublikowano 30 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zasugerowałeś ciekawie Boski, ale wolałabym raczej skupić się na "będzie" niż na "było" ;) jeśli wiesz co mam na myśli. Podumajem. Dziękuję. Pozdry :))
Agata_Lebek Opublikowano 30 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Spotkaliśmy się pod zachodem słońca z ostatniego grudnia 1999 r. to też wiemy takie rzeczy ;) To oczywiste :) Fascynują mnie te podboje zupełnie bez ograniczeń czasowych ;) Wszędzie się można spotkać, nawet we własnym domu ;) Jutro też będę ;) Podziękowania, uściski, pozdrowienia.
Agata_Lebek Opublikowano 30 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Okładka stara, a jakże !:) ale co to za winil nie powiem ;P Nie tym razem. Może kiedyś w wątku muzycznym (?) Tymczasem dziękuję i pozdrawiam.
Agata_Lebek Opublikowano 30 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. sentymentalnym się spodoba :) pozdrawiam Miałam nadzieję, że Tobie także. Wydawało mi się, że Ty też sentymentalny ;) W każdym razie dziękuję za obecność.
Agata_Lebek Opublikowano 30 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kobieta i jej małe tęsknoty opisane kilkoma prostymi słowami, bez pretensji. Stoję po drugiej stronie barykady, ale nie jako wróg;). Podoba się. Pozdrawiam. Leszek. Pretensja spaliła się w piecu ;) Czasem wystarczy kilka prostych słów. Tak mnie uczył Stefan Rewiński :) Dziękuję Leszku za łagodne potraktowanie wiersza, szczególnie w związku z tą "barykadą" ;) Pozdrawiam. Powodzenia :)
Agata_Lebek Opublikowano 30 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Lekko nie było, ale jeszcze żyję czyli nie jest źle ;) Dziękuję za taktowny koment, pozdrowienia i pluski Tomku. Pozdrawiam.
Agata_Lebek Opublikowano 30 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Też fajne, ale wydaje mi się jednak że przeminę, a melodia niet ;) Dzięksy Wiktorze. Pozdrawiam ciepłoniaście. Sie wie ;)
Rekomendowane odpowiedzi