Somewhat Damaged Opublikowano 8 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 kobieta modna wyrodna najbardziej się boi rozstępów bezwzględne mini bikini nigdy nie wybacza zdrady bezpieczeństwo na podobieństwo dźwiękochłonnego muru z pleksiglasu od hałasu odgradza się con dom pobożna (bo tak też można) odlicza dni w kalendarzu płodne niepłodne niegodne Graffie dopomóż w potrzebie estrogeny gestageny skrytobójcy owulacji drogocenne egzogenne oszustwo na miarę czasów
a._mrozinski Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 Ciekawy wiersz. Dobrze, że porusza taki temat. Warto w poezji sięgać poza czubek własnego nosa. Forma trochę nie w moim guście, ale rozumiem zamysł. Arek
Somewhat Damaged Opublikowano 8 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 Chciałam, żeby całość zabrzmiała trochę jak dziecięca wyliczanka, żeby było z pozoru naiwnie, z przymrużeniem oka, bagatelizująco. Stąd ta zabawa słowem. Antykoncepcja, seks są tabu, a tabu najczęściej się ośmiesza, bo to co uczynimy mniej poważnym i mniej tajemniczym jest jakby bardziej oswojone, niegroźne a przede wszystkim - nie tak kuszące. Trudno powiedzieć, czy taka sytuacja jest dobra, czy zła, bo wszystko ma swoje plusy i minusy, nie staram się oceniać. Chciałam przedstawić pewien fakt, tak jak go postrzegam a ta nieco rymowankowa forma miała być, w pewnym sensie, moim narzędziem wyrazu. Dziękuję za wizytę i za słowa. Pozdrawiam serdecznie :)
Nikodem_Ópatowski Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 solidna praca, bardzo ciekawy wiersz fajny pomysł z formą(wew rymy brzmią tutaj naprawdę dobrze) , ja szczególnie lubię stałość formy w wierszu taki temat o prezerwatywach i hormonach naprawdę trudno uzgrabnić, więc brawo "płodne niepłodne niegodne Graffie dopomóż w potrzebie" tutaj jest trochę dziwnie, bo nikt nie modli się na pewno do pęcherzyka Graffa, żeby chwile poczekał albo przyśpieszył. Nie oceniasz, ale ironia jest tylko w kalendarzyku. "pobożna (bo tak też można)" - jeszcze ten wers też mi się nie widzi. Ale cały wiersz naprawdę na plus, po prostu w tej jednej zwrotce już sobie tak dobrze nie poradziłaś pozdrawiam
krzysztof marek Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 bezwzględnie świetny wiersz z celnych pojedynczych puent, jak ta chociażby: "kobieta modna wyrodna najbardziej się boi rozstępów bezwzględne mini bikini nigdy nie wybacza zdrady" i pozostałymi z końcową na finał :))) pozdrawiam :)
Pan_Biały Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 o tak!!! brawo ja kupuję!!! najlepszy w dorobku autorki!!! konkretnie - tak jak należy jeszcze na ambonę z tym:) pozdrawiam r
Almare Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 ...ale, kobiety zawsze chciały kontrolować swoją płodność. K.Tetmajer zalecał plasterki cytryny. pierwsza zwrotka jako otwarcie do wiersza bardzo: na tak! ...ale, co wiem z opowiadań, kobieta zakochana, zniesie wszystko. Niewybaczenie jakieś " zdrady", podaję w wątpliwość. Wszystko zależy od okoliczności, ole!
Somewhat Damaged Opublikowano 9 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 Zatkało mnie.. W pozytywnym znaczeniu, rzecz jasna!! Niezłą mi zrobiliście niespodziankę tym ciepłym przyjęciem. A ja, głupia, bałam się publikować.. że taka forma dziwna, że taki temat niewygodny. Dziękuję, dziękuję, dziękuję! Bardzo! Spłonęłam rumieńcem a oczy świecą mi się z ekscytacji ;) Kłaniam się w pas.
pathe Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 mi się w ogole nie podoba. przynajmniej oczekiwałabym tutaj jak humoru to ciętego a nie oklepanego
Somewhat Damaged Opublikowano 17 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2009 "mi się w ogóle nie podoba" Bywa.. Twoje prawo. "przynajmniej oczekiwałabym tutaj jak humoru to ciętego a nie oklepanego" Nie bardzo rozumiem, co takiego wtórnego i oklepanego jest w moim wierszu. Co jak co, ale akurat o świeżość spojrzenia i oryginalność poruszanych tematów staram się dbać najbardziej. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi