JacekSojan Opublikowano 29 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Października 2009 bądź tu mądry kładź głowę pod kafar wołając - jaki jestem szczęśliwy albo skocz z ostatniego piętra Pałacu Kultury i Nauki bo kultura jest lotem nad nędzą i śmiercią a nauka doświadczaniem praw równie starych jak Bóg - zlekceważone są jak znarowiony koń rozdepczą ignoranta jak stać aby leżeć jak czuwać by spać widzisz jak staram się napisać co nie jest jak staram się być kimś innym jakim nie chcę być nigdy jak staram się jejuś
f.isia Opublikowano 29 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2009 jejuś, zgłupłam idę się naprawić przy żubrze ;)
Maciej_Satkiewicz Opublikowano 29 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2009 Nie chcę uzasadniać kulki. Pozdrawiam
BARBARA_JANAS Opublikowano 30 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2009 Twoje poczucie humoru, ironia i dystans do poezji mnie rozbrajają :)Być tu mądry i pisz wiersze Poszłam za radą...dzięki i pozdrawiam...:)
Bea.2u Opublikowano 30 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2009 joł.... kilku już wybrało drogę lotu z Pałacu naszej Drogiej Kultury i Ciężkiej Nauki ;) a serio... "bo kultura jest lotem nad nędzą i śmiercią a nauka doświadczaniem praw równie starych jak Bóg - zlekceważone są jak znarowiony koń rozdepczą ignoranta jak stać aby leżeć jak czuwać by spać" - z formą można polemizować, z silą przekazu nie bardzo. pozdrawiam /b
f.isia Opublikowano 30 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. po konsultacji rzecz traktuje o mące i męce mąka umełłta z dziwnych ziaren mełczy w dalszym procesie wytwórczym, chleba z tego nie będzie, ale może jakieś inne pieczywo, np dmuchane? ;) dzisiaj skonsultuję się z następnym żuberkiem :)
Dariusz Sokołowski Opublikowano 30 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2009 Fajniutki;) Pozdrawiam
Gość Opublikowano 30 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2009 zachwycający w większości jest ten wiersz ;) bardzo mi się podoba; pozdrawiam
Ewa_K. Opublikowano 30 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2009 nie napracowałeś się Jacek:) ale o jejuś, mi się podoba
Stefan_Rewiński Opublikowano 30 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2009 Jest O.K. Pozdrawiam Jacku.
dzie_wuszka Opublikowano 30 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2009 pierwsza i ostatnia strofa dla mnie ok :)
H.Lecter Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No właśnie...zrób coś Jacku z tym monstrualnym Pałacem, bo od niego monstrualnieje druga zwrotka... : )
f.isia Opublikowano 1 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja protestuję przed usunięciem powyższego, bo jejuś, tytuł stanie się wałachem ! :( ;)
H.Lecter Opublikowano 1 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja protestuję przed usunięciem powyższego, bo jejuś, tytuł stanie się wałachem ! :( ;) Jak wiesz zwałaszenie ogiera poprawia jego zdolnośco bojowe, pozbawienie go " pałacowej " męskości, sprawi, że stanie się bardziej...hmm...myślący - " koń na ignorantów " nie ma być znarowiony ( agresywny i chaotyczny ), tylko skuteczny ( kulturalny i naukowy )... ; ))
Tomasz_Biela Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2009 elokwentnie dobitnie słusznie subtelnie sprawnie i w formie która mi odpowiada a przede wszystkim mądrze godna układanka - ku zastanowieniu / uszanowanie t /
JacekSojan Opublikowano 3 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. - to chyba prawidłowa droga; ja też najpierw zgłupłem, potem napisałem... :) J.S ----------------------------------------------------------------- Maciej Satkiewicz.; jam jest ten, który sie kulom nie kłaniał! :) J.S ------------------------------------------------------------------ Barbara JANAS.; - staram się nie tracić dystansu, no robię co mogę by się chociaż uśmiechnąć, ale rzeczywistość nas przerasta jak rabarbar... :) J.S ----------------------------------------------------------------- Dariusz Sokołowski.; - tak, żart...innego ratunku już nie ma! dzięki za poczucie humoru! J.S ---------------------------------------------------------------- Beau 2u.; czytam z satysfakcją! :) J.S
JacekSojan Opublikowano 3 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. po konsultacji rzecz traktuje o mące i męce mąka umełłta z dziwnych ziaren mełczy w dalszym procesie wytwórczym, chleba z tego nie będzie, ale może jakieś inne pieczywo, np dmuchane? ;) dzisiaj skonsultuję się z następnym żuberkiem :) - dmuchane i dlatego mąkę zdmuchło, ale męka zostaje; zawsze to szansa na tfurczą aureolę... :) J.S
JacekSojan Opublikowano 3 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. aż taki głupi nie jestem; nic zachwycającego - ale pomysł się trafił; dzięki za docenienie... :) J.S ------------------------------------------------------------------- Ewa K..; :))) ale jak się życie napracowało by mi to ukazać! jejuś... ------------------------------------------------------------------- Stefan Rewiński.; ze mną jest jak piszesz - z "nawiedzonymi" - jak w wierszu... :) J.S -------------------------------------------------------------------- dzie wuszka.; a w środku? - krakowski obwarzanek? - smacznego! :) J.S H.Lecter.; jak to?! ten duży domek Ku... i Nau... mam wy...? kiedy ten domek cały robi tu za metaforę! i się odnosi - odnosi się! ? J.S
JacekSojan Opublikowano 3 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja protestuję przed usunięciem powyższego, bo jejuś, tytuł stanie się wałachem ! :( ;) mówiła - zgłupła aże zmądrzała! - dzięki bo właśnie! :) J.S
JacekSojan Opublikowano 3 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja protestuję przed usunięciem powyższego, bo jejuś, tytuł stanie się wałachem ! :( ;) Jak wiesz zwałaszenie ogiera poprawia jego zdolnośco bojowe, pozbawienie go " pałacowej " męskości, sprawi, że stanie się bardziej...hmm...myślący - " koń na ignorantów " nie ma być znarowiony ( agresywny i chaotyczny ), tylko skuteczny ( kulturalny i naukowy )... ; )) - qń, niefachowo prowadzony staje dęba; kto chce se pobrykać konno musi znać jego naturę, inaczej znajdzie guza! :) J.S
Rekomendowane odpowiedzi