UrszulaSlawinska Opublikowano 14 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Września 2009 Ulica nieprzyjazna szydzi z każdego zwłaszcza z niedostosowanych Przebija oczami gryzie plotką syczy zazdrość buduje piramidy niesnasek Pozwólmy jej urosnąć aż się zawali
Patryk_Nikodem Opublikowano 14 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jedyne co mi się spodobało w tym utworze to puenta. Szczerze mówiąc po wcześniejszym tekście, nie spodziewałem się takiego zakończenia. Widać, że jest dobry pomysł na wiersz i być może potencjał, ale w samej warstwie lirycznej nie widzę niestety nic co mogłoby przyciągnąć moją uwagę. Ot takie mało oryginalne zapiski. I jak już, to powinna być piramida niesnasek (bardzo niemiłe dla ucha określenie, wyjątkowo mi się nie podoba), bo tak w puencie nie ma konsekwencji. Pzdr
Aleks Kleks Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2009 Rozumiem że to nie wina ulicy lecz kocich łbów ją zamieszkujących, lecz gdy rozwali się stos, nie zmiażdży wszystkich po drodze ? pozdrawiam
Pan_Biały Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "niedostosowanych" jakieś nie foremne to słowo, brzydkie, nie pasuje, podobnie "niesnasek". zakończenie nie przemawia do mnie co do całości.niestety pozdrowienia r
Stanisław Kamykowski Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2009 czytając pierwsze dwie strofy na głos potykam się co krok. odnoszę wrażenie, że napięcie zawaliło się nim zdążyło urosnąć pozdrawiam
Nata_Kruk Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2009 Piramida zgrzytów i tak rośnie, pewnie kiedyś się zawali. Określenie.. niedostosowanych.. akurat mi nie przeszkadza.. wolałabym natomiast pierwszą część wiersza bez słowa "nieprzyjazna", bo wynika to z dalszej treści. "Piramidy niesnasek" również dla mnie, brzmią trochę niefortunnie, nie podoba mi się także to "przebija oczami". Droga Urszulo, nie zrażaj się uwagami czytelników, bo w postach mogą być naprawdę różne opinie... czasami jeden wiersz, czytany jest na różne sposoby i każdy chciałby pomóc. Życzę dobrej weny. Pozdrawiam... :)
Rekomendowane odpowiedzi