emil_grabicz Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2009 skoro grzech masz w oczach jak być latem twoim? bogactwo i przepych już mnie nie ukoi nanieś mi kropelki zanim wiatr poszarpie wyśpiewam melodię na pajęczej harfie zamyślenia przymglę rozjaśnię marzenia zwikłam zapach kwiatów w baśnie od niechcenia Latem być nie mogę bom w jesiennych barwach soczysty jak kiwi żarłoczny jak larwa a zamiast brylantów ze słów naszyjniki zapinam błyszczące deszczu koraliki jesienią natchniony rozgarniam butami szelesty słów suchych między platanami
Magda_Tara Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2009 strasznie szeleszczą te suche słowa. a co to znaczy : zwikłać? :)) znowu o jesieni :) to dobrze :))
Daria Awaria Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2009 podobają mi się te porównania
Fly Elika Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Kiedys napisałeś kawałek tego wiersza, czy teraz dokonczyłeś czy wcześniej? :)= słońce opada wybiela zieleń powoli miesza ją z innymi barwami lato umyka coraz szybciej kłania swoim ciepłem ku zachodowi na twojej alei platany głaszczą liście pragnąc je powitać czy jesień się zbliża?
Monika_Gromala Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Jakby się bardzo uparł można by zaryzykować instrumentalizację. :)
Fly Elika Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2009 też tak myślę :) w takiej formie subtelnie bezpośredniej miseczka bądź talerzyk deserowy z łyżeczką bądź widelczykem do ciasteczka pozdróweczki
Pan_Biały Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2009 wierszyk ósmoklasisty do przeczytania i tyle pozdrowienia
Monika_Gromala Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Panie Biały, teraz już nie mamy ósmych klas :) Na dobrą sprawę, bywało, że ósmoklasiści arcydzieła tworzyli !
Pan_Biały Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. faktycznie:) ja starej daty jestem chłop i się zagalopowałem trochę:)
Magda_Tara Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :D :D witaj w klubie! :))))))))
emil_grabicz Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Dziękuję wszystkim za wizytę i komentarze. Ja tak piszę, myślałem, że to już wiecie... hahaha Panie Biały, myślisz poważnie, że ośmioklasista napisze taki wiersz? Chciałbym nie mieć Twojej pewności... pozdrawiam Elika, dla grzecznych dziewczynek zawsze coś z szapoklaka dobędę, a że nie zawsze to arcydzieła, to dowód na to, że do arcy mi daleko. Pozdrawiam wszystkich i dygam, jak druhna Zuźka... hihihi
kasiaballou Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2009 wpadam i już mnie nie ma - eee_tam... - Twój tren pod moim wierszem ładniejszy ;) pozdrówki, Emilu :) kasia.
Anna_Para Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Naszyjniki ze słów? Wolałabym od brylantowych! Nie wszystko jest dla mnie tu jasne, ale cóż...nie wszystko jest dla mnie! Wiem to! Fajniutki, muzyczny, liryczny! Będę sobie go nucić. Pozdrawiam, Anna
Fly Elika Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Poezję jesieni ...czy innej pory roku poznaje się w kimś bliskim sobie ..tak naprawdę, nawet nie dając po sobie poznać(może by to jakaś okresowa trudność :).Ja miałam na myśli właśnie coś z tym związane. Nie zawsze istotny jest artyzm bo czymże on jest bez odbioru ... właśnie tych odczuwalnych emocji... to są jakieś wersy zapamiętane innymi słowami ... może i w uczuciach do konkretnej osoby... tylko
Oxyvia Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Rozumiem, że wiersz wyraża uczucia "jesienne" do kobiety. Ale jest błąd (wybacz - to nie ja!): maszerując natchniony rozgarniam butami szelesty słów suchych między platanami Pierwszy wers jest dłuższy o 1 sylabę od pozostałych wersów wiersza. Dlatego łamie rytm. Popraw to, a będzie wszystko bez zarzutu. Pozdrówki. Jołaxi. :-)
emil_grabicz Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Bingo, Elika, właśnie dla kogoś... bo na ogół pisze się dla kogoś i tylko ten, dla kogo jest pisany, odbiera swoim dekoderem uczuć, wywołujących ciepłą falę wspomnień i zauroczeń. Innym już nie musi się podobać, chociaż miło jest, jak się podoba. Pozdrawiam lotną Elikę. Nie siedź dzisiaj tak długo... :)
emil_grabicz Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Dzięki, i tak mnie oszczędziłaś Oxy,nigdy Ci tego nie zapomnę... co nie zmienia faktu, że waham się między nadzieją i trwogą... na rychły rewanż hahaha Poprawiłem na: "jesienią natchniony" Dziękuję, że zechciałaś wpaść do mnie na jednego... wersa :)
Oxyvia Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ależ teraz jest super!!! Zapraszam do mnie na "jednego... wersa" - albo na więcej! ;-)))
Kamertonka Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2009 szczere wyznanie i ma w sobie cóś pogratulować wrażliwości autorowi i pozazdrościć adresatce a jesień już się zaczyna powracać co robić pozder
Jacek_Suchowicz Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Emilu wszystko ok. gdyby nie czwarta strofa - trochę komiczne z tym "żarłoczny jak larwa" kładzie cała subtelność wiesza pozdrawiam Jacek
Rekomendowane odpowiedzi