Tumus Eulusys Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 spod brwi ostrożnie z zielonych oczu z szerokich źrenic przy cichym szlochu ze spuszczonej głowy ze zmartwionej twarzy w samotną noc w zuchwałej pustce wypadła kropla przystanęła uścisnęła się z rzęsą pognała dalej powoli po cichu minęła dumny nos w kąciku warg się skryła i w szybkim tempie po mokrej drodze pomknęła zawisła na brodzie zakołysała się niepewnie kapnęła na podłogę podłoga zadrżała księżyc błysnął zalśniała wyparowała pognała do nieba jak cicha modlitwa o zachodzie słońca
kasiaballou Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 to o zdradzie? nie wierzę... ;) pozdrówki kasia
Pan_Biały Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2009 niestety nadepnął pan na minę, na szczęście niewypał. pisać dalej
Tumus Eulusys Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Uwielbiam skrajności... jesteście kochani! Heh!
Nata_Kruk Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zdrada... nie takiej się spodziewałam, cóż... odkrywam nowe spojrzenie, które mi się nie podoba, niestety. Pozdrawiam... :)
Karline B. Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2009 Jak to nie o zdradzie?! Przecież ten klimat aż kipi w powietrzu. Bardzo fajnie napisane.
Tumus Eulusys Opublikowano 3 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 Nie czepiajcie się samego tytułu. Najważniejsze jest dla mnie tło. Droga kropli, która spływa z jakiegoś powodu. Wystarczy sobie wyobrazić sam obraz, nie zagłębiać się niepotrzebnie w odkrywanie ukrytych sensów, znaczeć, metafor, czy paradoksów.
marta zuzia Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 podobaja mi sie te Twoje czule malowane, sugestywne obrazy. ser oz/m ;o)
Tumus Eulusys Opublikowano 4 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 Hm... czy sugestywne?:-) Nie do końca bym się zgodził, ale dzięki za miłe, ciepłe słowo do tak drażliwego tematu.
marta zuzia Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 i dobrze ze sie nie zgadzasz, bo nie o sugesytwnosc mi chodzilo (?!). jestem strus pendziwiatr.. ale juz hamuje i postaram sie doprecyzowac. o plastycznosc mi chodzilo. plastyczne obrazy. nie wiem jak to ujac ... ale nic mi nie przeszkadza w zobaczeniu tego obrazu, ktory malujesz slowem. moze tez dzieki eliminacji zaklocen i szumow niepotrzebnych. wylaniaja mi sie czyste obrazy. w ciszy i spokoju. no i czule piszesz nawet w tym drarzliwym temacie. jak bys nawet zdrade bral w czule, "kochajace objecia" (Eckhart Tolle). uklony sle
Rekomendowane odpowiedzi