Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zaczarowany las

Rekomendowane odpowiedzi

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

wiersz pięknie napisany, jak dla mnie dyletanta.
tylko kurczę o niczym, nie zachwyca, nie wciąga, nie intryguje. nic.
bez puenty bez powabu pozaoratorskiego. takie opowiastki można wtrącić jako piękny przerywnik np w Panu Tadeuszu - jak kiedyś się odważysz, o co z resztą bym Cię posądzić mogła.

raczek nosi czerwoną skorupkę na plecach i nie wiem, czy w takim razie może być dobrotliwy, chyba na uszczypnicie ręki ;)
/b

Bea.2u - Napisałem wcześniej, że wiersz jest z rzędu "turystycznych", czy jak kto woli "konfekcyjnych". Moim zamiarem było napisanie bajkowej opowiastki o lesie, bez silenia się na głębię i wyszukaną pointę. Czasami mz warto odpocząć od "mądrości". Rozumiem, że można takich jak ten wierszy nie lubić. Ale też nie jest moim zamiarem wszystkich w każdym wierszu zadowalać :) Mam nadzieję, że kiedyś uda mi się napisać coś, co przypadnie Ci w smak.

Stefanie, dzięki serdeczne - masz rację, pisanie sprawia mi radość, choć nie zawsze radośnie piszę. Mała uwaga - to nie jest poetyka leśmianowska, chyba bardziej tetmajerowiczowska. Leśmian był mistrzem oryginalnego wielce słowotwórstwa, czego w moim wierszu nie ma.