Emilian Czarny Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Są takie myśli co noc czynią bezsenną. I takie wspomnienie co szloch z piersi wyrywa. Jest taki grzech co studnią bezdenną w pragnieniu miłości dwa serca porywa. Jest taka pieśń co łzą staje w oku. Są też obietnice co palą sumienie. Są takie nogi co nie zrobią kroku choć rwą się do tańca to ciążą kamieniem. Jest takie marzenie co w sercu zostanie. Również taka prośba co pustkę uleci. Jest w życiu czasem też takie kochanie jako wiersz najszczerszy co trafi do śmieci.
Bernadetta1 Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. noc bezsenna, szloch z piersi,studnia bezdenna, łza w oku, marzenie w sercu...to wszystko do kosza.Rytmika wiersza dobra, rymy niestety gramatyczne.średniówka też szwankuje- nie może byc po wyrazie jednosylabowym.Ogółem niestety niezbyt mi przypadł do gustu.pozdrawiam:)
Wanda Szczypiorska Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Ostatni wers proroczy
Joanna eM Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Przerwa-Tetmajer Kazimierz "Są takie chwile" Są takie chwile, gdy się nie śmie badać swej własnej duszy, bo się człowiek lęknie, że ani jednej nie znajdzie w niej struny, co potrącona, jeszcze czysto dźwięknie. Lecz trzeba tylko jednego spojrzenia pełnymi wielkiej miłości oczyma, by w akord związać wszystkie struny duszy... Potrzeba jednych oczu - - lecz ich nie ma!
BARBARA_JANAS Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ...i to jest niestety wielka różnica...między wierszem a wierszykiem... Pozdrawiam
HAYQ Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :/
Jacek_Suchowicz Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2009 tutaj co-kanie ma swój urok gdyby dalej kończyło się czymś innym trzecia strofa chyba cudem uniknęła rymów gramatycznych i jeszcze prawdę o wierszu niesie pozdrawiam Jacek
Jacek_Suchowicz Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2009 tutaj co-kanie ma swój urok gdyby dalej kończyło się czymś innym trzecia strofa chyba cudem uniknęła rymów gramatycznych i jeszcze prawdę o wierszu niesie pozdrawiam Jacek
Bea.2u Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :/ no..., mój znajomy, gdy zobowązałam go do napisania wiersza (inteligent jeden), też wpadł na podobny pomysł. ułożył wiersz oparty na "są-są". szą-są niezłe. wiersz kiepski pozdrawiam /b
Rekomendowane odpowiedzi