Mr._Żubr Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 rok świetlny stąd i epokę temu był twardy grunt pod stopami a miłość czekała za każdym rogiem w lodówce i paczce papierosów tu i teraz nikt nie zastawia sideł a ty odfruwasz po ułamku sekundy który wznieśliśmy nad głowy aż do koron drzew
gęba_w_niebie Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 takie rzeczy, to tylko w dolinie rozpusty ;)
f.isia Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. sie nie dziwię, że "odfruwa".... bo jakaś "balonowa" ta miłość marki donald (wieśmak'donald?) ;)
H.Lecter Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2009 rok świetlny stąd i epokę temu był twardy grunt pod stopami a miłość czekała za każdym rogiem w lodówce i paczce papierosów Popularność mrożonek i nikotyny w czasoprzestrzeni, jest zjawiskiem naturalnym i zrozumiałym... ; )
Almare Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2009 czy w epoce lodowcowej były szlugi? pozdrawiam.
Bea.2u Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2009 zaczyna się jakoś w klimacie "żubr, tuż za rogiem" - z resztą świetnej reklamy, własnie, tylko reklamujesz sekundy wysoko nad głową, które fajnie się uwiły, całkiem jak u Jerzyny. no nie wiem.. Panie Żubrze... ale pozdrawiam :) /b
Marcin Gałkowski Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2009 mam mieszane uczucia. wstęp bardzo mi przypadł do gustu ale ta miłość w paczce papierosów... nie wiem, jakoś mnie to nie przekonuje. w drugiej też dwa pierwsze wersy całkiem ok, dalej nie bardzo mi się widzi. czyli pół na pół;). ale ta dobra połowa jest chyba silniejsza w tym wypadku, czyli w ostatecznym rozrachunku ciekawy wiersz. choć IMO jeszcze do szlifu;) pozdrawiam G.
Mr._Żubr Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hehe
Mr._Żubr Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. sie nie dziwię, że "odfruwa".... bo jakaś "balonowa" ta miłość marki donald (wieśmak'donald?) ;) tak
Mr._Żubr Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dlaczego bez minusa?
Mr._Żubr Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie było
Mr._Żubr Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. również pozdrawiam
Mr._Żubr Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To miał być tylko szkic, ale nie miałem pomysłów, co z tym zrobić. Może jeszcze do niego przysiądę, zobaczymy.
Bernadetta1 Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2009 hmmm a dam Ci plusa Żubrze:)...spodobał mi się ten wiersz...
H.Lecter Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dlaczego bez minusa? rok świetlny stąd i epokę temu był twardy grunt pod stopami a ty odfruwasz po ułamku sekundy który wznieśliśmy nad głowy aż do koron drzew ...bo w tej postaci jest poprawnie.
Jimmy_Jordan Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Można pokusić się o stwierdzenie, że wierszu tym peel zadaje sobie pytanie, dlaczego kiedyś kręciło sie wokół tyle dziewuszek, a teraz tylko przelatują, zupełnie jakby zostały utracone jakieś prawa do bycia planetą. zdrówko, Jimmy
Agata_Lebek Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Z tym rokiem świetlnym to bardziej mogłeś "zbajerować" ;) ale niech Ci będzie: rok świetlny i epokę temu był twardy grunt pod stopami a miłość czekała za każdym rogiem w lodówce i paczce papierosów tu i teraz nikt nie zastawia sideł a ty odfruwasz po ułamku sekundy który wznieśliśmy nad głowy aż do koron drzew
mały_dzielny_toster Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Przyjemnie, przejrzysto. Profesjonalnie :)
Rachel_Grass Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 podoba mi się rok świetlny, tylko po kilku czytaniach zaczynam odczuwać przesyt określeń czasowych, które wszak nic nie wnoszą do poczucia sytuacji lirycznej, przynajmniej mojego. absolutnie wystarczy mi pierwszy człon wersu z rokiem, plus faktycznie zupełnie niepotrzebnie uderzasz tutaj w miłość, i to z nazwy ;) dawno Cię nie czytałam, Żubrze. zmieniło się wiele, co? odnoszę wrażenie, jakby przedmiot zainteresowania nieco się przesunął (wnioskując po ostatnich tekstach) - z prozy życia na uczucia wyższe.
Mr._Żubr Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. O. Dzięki.
Rekomendowane odpowiedzi