Krzysztof_Kurc Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2009 z zapatrzenia w bolesną ruchliwość światła trzeszczącego iskrami zszyte smugi dymu z zastygającej plamy ogniska ciepło w oku zostawiam wygaszony ślad spontaniczności po spopielającej zabawie w ogrzewanie własnej części nieba wypaloną wrażliwość zagubiony w chłodzie świtu
Jimmy_Jordan Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2009 popatrz jaką częścią mowy kończysz każdy niemal wers i zastanów się jak to pomaga w odczycie. nie pomaga. jeśli już poezja jest działaniem, to nie samym mnożeniem, nie samym dodawaniem. jakby to... a tak działanie mieszane. zdrówko, Jimmy
Krzysztof_Kurc Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za opinię i radę. Pozdrawiam Krzysiek
Jimmy_Jordan Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Jakkolwiek odczyt jest możliwy i wszystko wyglądałoby super gdyby do tekstu wdarły się jakieś przerzutnie zmieniające przystanki w lekturze. to dało dodatkowy czas, wbrew pozorom potrzebny. pomyśl nad innym rozdziałem wersów, zdrowko, Jimmy
BARBARA_JANAS Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Krzysiu, Jimmy ma rację...i znowu dopowiedzenia...w warsztacie mało komentarzy, więc skoro jesteś tutaj z wierszem to może...warto poeksperymentować... : z zapatrzenia w bolesną ruchliwość światła trzeszczącego iskrami w tym dwuwersie jest dużo za dużo... zszyte smugi dymu z zastygającej plamy ogniska z zastygającej - strasznie trudno przeczytać koniecznie do zmiany taka propozycja warsztatowa jak można bawić się wierszem (oczywiście fragment) : zszyte smugi dymu plamy ogniska w oku ciepło szukam własnej części nieba Serdecznie Krzysiu... i sorki za bałagan pod wierszem...;)
H.Lecter Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Brak konsekwencji - zapatrzenie czy zabawa? bolesna ruchliwość czy ciepło w oku ? " Przegrzanie " - iskry, ognisko, ciepło, spopielanie, ogrzewanie, wypalona... Ślad zabawy potrafię sobie wyobrazić ale ślad spontaniczności - nie. Treść wiersza : byłem wrażliwy ale się wypaliłem i mi smutno - szczątkowa i płaczliwa. Puenta pretensjonalna. Słabo, Krzysztofie.
Bea.2u Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiersz w wyrazie podobny do moich z serii wierszy z mazur, fajnie się pisze przy ognisku, tylko piwo się chyłkiem gdzieś wylewa i ciemno troszku ;) a serio, to zszyte smugi dymu z zastygającej plamy ogniska bardzo malownocze, - opisujesz z dystansem świat jak obraz gdzieś obcy namalowany, przypadkiem zobaczony cieszący chwilę oko. dopełniacze, rzeczowniki i takie tam - nie zawsze trzeba się poddawać reżimowi narzędnikowemu. razi zaś słówko zabawa. co do całości nie mam jeszcze zdania wrócę :) /b
Krzysztof_Kurc Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bałagan jest mile widziany. Wiem że często używam za dużo słów, a to odbiega od obecnego sposobu pisania. Pozdrawiam Krzysiek
Krzysztof_Kurc Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Co do puenty - zgadzam się. Pozdrawiam Krzysiek
Krzysztof_Kurc Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiersz w wyrazie podobny do moich z serii wierszy z mazur, fajnie się pisze przy ognisku, tylko piwo się chyłkiem gdzieś wylewa i ciemno troszku ;) a serio, to zszyte smugi dymu z zastygającej plamy ogniska bardzo malownocze, - opisujesz z dystansem świat jak obraz gdzieś obcy namalowany, przypadkiem zobaczony cieszący chwilę oko. dopełniacze, rzeczowniki i takie tam - nie zawsze trzeba się poddawać reżimowi narzędnikowemu. razi zaś słówko zabawa. co do całości nie mam jeszcze zdania wrócę :) /b "świat jak obraz gdzieś obcy namalowany, przypadkiem zobaczony cieszący chwilę oko" I o to chodzi. Pozdrawiam Krzysiek
Krzysztof_Kurc Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Spróbuję jeszcze coś zrobić z tym tekstem. Pozdrawiam Krzysiek
Bea.2u Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiersz w wyrazie podobny do moich z serii wierszy z mazur, fajnie się pisze przy ognisku, tylko piwo się chyłkiem gdzieś wylewa i ciemno troszku ;) a serio, to zszyte smugi dymu z zastygającej plamy ogniska bardzo malownocze, - opisujesz z dystansem świat jak obraz gdzieś obcy namalowany, przypadkiem zobaczony cieszący chwilę oko. dopełniacze, rzeczowniki i takie tam - nie zawsze trzeba się poddawać reżimowi narzędnikowemu. razi zaś słówko zabawa. co do całości nie mam jeszcze zdania wrócę :) /b "świat jak obraz gdzieś obcy namalowany, przypadkiem zobaczony cieszący chwilę oko" I o to chodzi. Pozdrawiam Krzysiek zabieram, zostawiam - odchodzisz gdzieś?? wędrowniś ;) coś te ogniska mają w sobie, że odwiecznie budzą refleksje, te istotne. pozdrawiam /b
Krzysztof_Kurc Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wędrowniś jutro rano wyrusza szukać ognisk i śladów po nich. Bez pośpiechu, może rozpali kilka i będzie patrzeć jak gasną. Dzięki Bea, pozdrawiam Krzysiek
Bea.2u Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wędrowniś jutro rano wyrusza szukać ognisk i śladów po nich. Bez pośpiechu, może rozpali kilka i będzie patrzeć jak gasną. Dzięki Bea, pozdrawiam Krzysiek więc szepczących ognistych pełzaczków życzę i wracaj ;)
Agata_Lebek Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Tym razem nie wyszło, choć podoba mi się "wypalona wrażliwość". Między innymi zaszkodził mu nadmiar przymiotników. Do następnego Kris ;) Powodzenia :))
Bernadetta1 Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ta bolesna ruchliwość światła jest jakby na siłę...wygaszony ślad spontaniczności tez bym zmieniła.Reszta Krzysiu nieźle:)pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi