Krzysztof_Kurc Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 ze skrzydeł ciem spływał na palce pył jak popiół z esencji natury ludzkiej brudził przeźroczystość powietrza kolczaste przestrzenie oczekiwania bez gwarancji przetrwania dzisiaj Zmierzch nie przynosi odprężenia bez poszanowania dla bólu cyfr nieścieralnych świadectw siły rósł kompost z ludzkich ciał pamiętaj o tym zrywając jabłka
manaika Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 chętnie napisałabym coś miłego, skoro już tutaj siedzę..ale jestem tak zmęczona, że chyba nie dam rady o tej porze ^^ więc powiem tylko, że ciekawy wiersz, ale wgłębię się w niego jutro (: pozdrawiam.
BARBARA_JANAS Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Skoro warsztat to sobie pomajsterkuję Krzysiu... Myślę, że używasz zbyt wielu dopowiedzeń pozostawiając czytelnikowi za mało przestrzeni do nurkowania... Klimat fajny, a i puenta zaskakująca więc warto przyciąć. Taka moja propozycja do przemyślenia : ze skrzydeł ciem spływał na palce jak popiół barwiąc przezroczystość powietrza oczekiwanie bez gwarancji dzisiaj zmierzch nie przynosi odprężenia bez poszanowania dla bólu cyfr nieścieralnych dojrzewał kompost z ludzkich ciał pamiętaj o tym zrywając jabłka Kiedyś dotknęłam tego tematu i wiem, że to nie łatwa sztuka... Pozdrawiam
ula Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 jak to dobrze móc za każdym razem upewniać się coraz bardziej, że warto czekać na kolejną dawkę Twojej poezji.. jak zawsze skłaniający do myślenia.. jeszcze wrócę pozdrawiam:)
Bachencja_S. Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Tyle się ostatnio naczytałam o tej pacyfikacji warszawskiej Woli...... Pewnie dlatego o tym pomyślałam po przeczytaniu......... Ten koniec - taki makabryczny..... Wolę - zrywając jabłko - myśleć o pszczółkach... :) Klimat wiersza - podoba mi się... Cisza zawieszona w letnim wieczorze..... Ze skrzydeł ciem spływał na palce pył..... I potem - bach! Trudny temat....
Magda_Tara Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 a dla mnie to igraszki z diabłem :P :D najbardziej te jabłka, a co ze spadami? :* lubię Cię :D czytać :)) i jakoś mi na śmiech robisz tym wierszydłem :))
olek bolo Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. częściowo podzielam opinię BARBARY trochę też razi powtarzający się zaimek "tym" w tytule i poincie gdyby z pirwszego zrezygnować powstałaby ciekawa klamra spinająca wiersz wiersz podoba się pozdr.
Krzysztof_Kurc Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czekam na następne spostrzeżenia. Pozdrawiam Krzysiek
Krzysztof_Kurc Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Skoro warsztat to sobie pomajsterkuję Krzysiu... Myślę, że używasz zbyt wielu dopowiedzeń pozostawiając czytelnikowi za mało przestrzeni do nurkowania... Klimat fajny, a i puenta zaskakująca więc warto przyciąć. Taka moja propozycja do przemyślenia : ze skrzydeł ciem spływał na palce jak popiół barwiąc przezroczystość powietrza oczekiwanie bez gwarancji dzisiaj zmierzch nie przynosi odprężenia bez poszanowania dla bólu cyfr nieścieralnych dojrzewał kompost z ludzkich ciał pamiętaj o tym zrywając jabłka Kiedyś dotknęłam tego tematu i wiem, że to nie łatwa sztuka... Pozdrawiam Niewątpliwie skorzystam z Twojej podpowiedzi przy wersji ostatecznej tekstu. Temat ciężki, może dlatego że łatwo stworzyć obraz karykaturalny powaznych rzeczy. Pozdrawiam Barbaro Krzysiek
Krzysztof_Kurc Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziekuję. Ciszę sie ze lubisz czytać moje teksty. Pozdrawiam Krzysiek
Krzysztof_Kurc Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pszczółki też będą. ;) Pozdrawiam klimatycznie Krzysiek
Krzysztof_Kurc Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A co Cię śmieszy w tym wierszydle? Twoja odpowiedź będzie miała zapewne spory wpływ na ostateczny kształt tekstu. Spady pachną najpiękniej i sa najsłodsze. Wino? ;) Pozdrawiam Magdo Krzysiek
Krzysztof_Kurc Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Masz rację z 'tym'. Dzieki za czyatanie. Pozdrawiam serdecznie Krzysiek
Magda_Tara Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. początek taki buuu powaga, potem narasta dramatyzm....zbierają się chmury gradowe....(a mnie łapie głupawka) i ten kompost...wcale nie do śmiechu (a mnie diabeł gilgocze) i bach -jabłkiem w łeb, łeb do dołu: "a gdzie spady?" ot, taka kolejność wydarzeń :(( przepraszam :* ktoś "z góry orga" nazwał mnie dzisiaj imbecylem...do jutra przejdzie :)
Krzysztof_Kurc Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak napisał, o ile dobrze pamiątam, niejaki Robert Graves -"każdy poeta jest mile widziany w domu wariatów"- wszyscy mamy prawo do pisania oraz odczytywania zgodnie z nastrojem jaki jest w nas. Kolejność wydarzeń interesująca, z punktu widzenia "tfurcy" jawi się duża rozbieżność między próbą przekazu tekstem a odbiorem.Ale....czy to Twoja głupawka czy też diable gilgotki, wnioski zostaną wyciągnięte.Barbara napisała że temat jest trudny, niewątpiliwie tak. Dlatego uważam że Twoja wypowiedź na temat tego co czujesz czytająć to wierszydło jest potrzebna by zrozumieć jak można być odebranym. Przeszło ? ;) Pozdrawiam Krzysiek
Magda_Tara Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Krzysiu, w moim domu jesteś najmilej widziany :D zawsze :* Wariatka p.s. nie przeszło :))
Rekomendowane odpowiedzi